Kunsthal Rotterdam lanceert chocoladebeurs
Kunsthal Rotterdam lanceert chocoladebeurs
Op zaterdag 22 en zondag 23 september organiseert de Kunsthal Rotterdam een nieuw culinair evenement: CHOCOLAd’AMOUR.
CHOCOLAd’AMOUR is ontstaan als ‘intermezzo’, vertelt een woordvoerdster van de Kunsthal. ‘Elke twee jaar vindt hier KunsthalKookt plaats, waarbij bezoekers het beste van Nederlandse bodem kunnen zien en vooral proeven. Het leek ons leuk om ook in de tussenliggende jaren een foodbeurs te doen, maar nu exclusief over chocolade. Bovendien kun je niet alleen proeven, ook komen allerlei toepassingen van chocolade aan bod.’
Wijn en chocolade
Bezoekers ontmoeten tijdens deze eerste editie van dit Festival van de Zoete Zonde topchocolatiers uit Nederland, België en Frankrijk. Zij brengen met workshops en proeverijen de nieuwste ontwikkelingen, smaken, vormen en toepassingen van chocolade.
Frankrijks beste patissier Olivier Bajard bijvoorbeeld geeft een workshop over de combinatie wijn en chocolade. Job van Berkel / Tout presenteert een nieuwe chocoladelijn voor anderen Herman den Blijker. Taartarchitect Jeroen de Graaf bewijst dat chocolade en hartig goed samengaan en Mavis Hofwijk demonstreert hoe je een originele cacaovrucht verwerkt tot een traditionele Surinaamse chocoladedrank.
Sierraden en gezichtsmasker
De Bonte Koe toont met een collectie chocoladesieraden dat je chocolade niet per se hoeft te eten. Dat weet ook Bernard Cassière die bezoekers verwent met een gezichtmasker van chocolade en nectar. Lingerieontwerpster Marlies Dekkers zorgt voor een verleidelijke chocoladebelevenis.
Voor de ultieme chocolade-ervaring kun je een kijkje nemen in een manshoge truffel van echte chocolade. En de grootste suikerspinmachine ter wereld zorgt in de Kunsthal voor een ‘Sugar Storm’.
Rotterdamse restaurants op chocoladetoer
In het weekend van CHOCOLAd’AMOUR zetten diverse Rotterdamse restaurants een bijzonder chocoladegerecht op het menu. Deelnemende restaurants zijn onder meer Amarone, Euromast, Hotel New York, Bilderberg, Old Dutch, Engel, Las Palmas, Rosso, Jeroen de Graaf en De Harmonie.
De beurs vormt tevens de aftrap naar de Week van de Smaak die op 24 september begint. Dit is een nationaal evenement met honderden grote en kleine lokale activiteiten waarin ’smaak’ centraal staat. Bovendien spelen ambachtelijke streekproducten, seizoensproducten en biologische voeding de hoofdrol.
Kijk voor meer informatie en voor reserveringen voor de workshops op www.kunsthal.nl
Bron: Zestz
CHOCOLAd’AMOUR is ontstaan als ‘intermezzo’, vertelt een woordvoerdster van de Kunsthal. ‘Elke twee jaar vindt hier KunsthalKookt plaats, waarbij bezoekers het beste van Nederlandse bodem kunnen zien en vooral proeven. Het leek ons leuk om ook in de tussenliggende jaren een foodbeurs te doen, maar nu exclusief over chocolade. Bovendien kun je niet alleen proeven, ook komen allerlei toepassingen van chocolade aan bod.’
Wijn en chocolade
Bezoekers ontmoeten tijdens deze eerste editie van dit Festival van de Zoete Zonde topchocolatiers uit Nederland, België en Frankrijk. Zij brengen met workshops en proeverijen de nieuwste ontwikkelingen, smaken, vormen en toepassingen van chocolade.
Frankrijks beste patissier Olivier Bajard bijvoorbeeld geeft een workshop over de combinatie wijn en chocolade. Job van Berkel / Tout presenteert een nieuwe chocoladelijn voor anderen Herman den Blijker. Taartarchitect Jeroen de Graaf bewijst dat chocolade en hartig goed samengaan en Mavis Hofwijk demonstreert hoe je een originele cacaovrucht verwerkt tot een traditionele Surinaamse chocoladedrank.
Sierraden en gezichtsmasker
De Bonte Koe toont met een collectie chocoladesieraden dat je chocolade niet per se hoeft te eten. Dat weet ook Bernard Cassière die bezoekers verwent met een gezichtmasker van chocolade en nectar. Lingerieontwerpster Marlies Dekkers zorgt voor een verleidelijke chocoladebelevenis.
Voor de ultieme chocolade-ervaring kun je een kijkje nemen in een manshoge truffel van echte chocolade. En de grootste suikerspinmachine ter wereld zorgt in de Kunsthal voor een ‘Sugar Storm’.
Rotterdamse restaurants op chocoladetoer
In het weekend van CHOCOLAd’AMOUR zetten diverse Rotterdamse restaurants een bijzonder chocoladegerecht op het menu. Deelnemende restaurants zijn onder meer Amarone, Euromast, Hotel New York, Bilderberg, Old Dutch, Engel, Las Palmas, Rosso, Jeroen de Graaf en De Harmonie.
De beurs vormt tevens de aftrap naar de Week van de Smaak die op 24 september begint. Dit is een nationaal evenement met honderden grote en kleine lokale activiteiten waarin ’smaak’ centraal staat. Bovendien spelen ambachtelijke streekproducten, seizoensproducten en biologische voeding de hoofdrol.
Kijk voor meer informatie en voor reserveringen voor de workshops op www.kunsthal.nl
Bron: Zestz
Kokforum.nl : de website voor koks
Gaan er zondag nog mensen naar toe?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
-
ijsbeertje
- Berichten: 66
- Lid geworden op: 23 mei 2007, 19:09
- Locatie: Rotterdam
Niels en hugo gaan misschien ook...

"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
-
ijsbeertje
- Berichten: 66
- Lid geworden op: 23 mei 2007, 19:09
- Locatie: Rotterdam
CHOCOLAd’AMOUR trekt bijna 10.000 bezoekers
De Kunsthal is tevreden over het bezoekersaantal van het eerste festival voor chocoholics.
De allereerste chocoladebeurs vond op 22 en 23 september plaats in de Kunsthal Rotterdam. ‘Er zijn 9654 bezoekers geweest, een heel mooi aantal. We zijn daarover zeer tevreden,’ zegt een woordvoerster van de Kunsthal. ‘Wat ik heb opgevangen is dat standhouders het erg naar hun zin hebben gehad en goed hebben verkocht.’
CHOCOLAd’AMOUR is ontstaan als ‘intermezzo’. Elke twee jaar vindt in de Kunsthal KunsthalKookt plaats, waarbij bezoekers het beste van Nederlandse bodem kunnen zien en vooral proeven. Er ligt nu een plan om in de tussenliggende jaren een chocoladebeurs te organiseren. Wegens het succes van de eerste editie is de kans groot dat dat gaat gebeuren.
Bron: Zest
De allereerste chocoladebeurs vond op 22 en 23 september plaats in de Kunsthal Rotterdam. ‘Er zijn 9654 bezoekers geweest, een heel mooi aantal. We zijn daarover zeer tevreden,’ zegt een woordvoerster van de Kunsthal. ‘Wat ik heb opgevangen is dat standhouders het erg naar hun zin hebben gehad en goed hebben verkocht.’
CHOCOLAd’AMOUR is ontstaan als ‘intermezzo’. Elke twee jaar vindt in de Kunsthal KunsthalKookt plaats, waarbij bezoekers het beste van Nederlandse bodem kunnen zien en vooral proeven. Er ligt nu een plan om in de tussenliggende jaren een chocoladebeurs te organiseren. Wegens het succes van de eerste editie is de kans groot dat dat gaat gebeuren.
Bron: Zest
Kokforum.nl : de website voor koks
-
ijsbeertje
- Berichten: 66
- Lid geworden op: 23 mei 2007, 19:09
- Locatie: Rotterdam
Wij hadden een kaartje gekregen van Kookboekhandel !
super aardig van hun!.
Maar..idd voor die andere 2 die meewaren was het echt een drama.
super aardig van hun!.
Maar..idd voor die andere 2 die meewaren was het echt een drama.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
