Culinair Friesland 2007

Zijn er leuke evenementen of beurzen op komst? kijk / post ze hier.
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Culinair Friesland 2007

Bericht door Webmaster »

Maandag 24 september staat Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag in het teken van Culinair Friesland 2007. Voor de vierde opeenvolgende keer vindt dit toonaangevende culinaire evenement plaats in het onlangs voor ruim 2 miljoen euro gerenoveerde landgoed. Niet minder dan acht topchefs uit de regio maken hun opwachting om ultieme combinaties te presenteren. De organisatie van Culinair Friesland is net als voorgaande jaren in handen van The Wine & Food Association.

Topchefs
Culinair Friesland 2007 combineert regionale specialiteiten met het beste wat Nederland te bieden heeft aan wijn en spijs op (inter)nationaal niveau. Topchefs zoals Jean- Michel Hengge [Muller 15|20 GM], Jacob Jan Boerma [De Leest 18|20 GM], Geerhard Slenema [Herberg Onder de Linden 18|20 GM], Jarno Eggen [De Lindenhof 18|20 GM], Peter Gast ['t Schulten Hues 15|20 GM], Leendert Klaassens & Marc van Gulick [De Heeren van Harinxma 14|20 GM] en Paul van Staveren [Hof van Sonoy 14|20 GM] zullen ieder twee gerechten in combinatie met bijzondere kwaliteitswijnen presenteren.

Thema´s
In navolging van de succesvolle gewijzigde opzet van de regionale evenementen van The Wine & Food Association zijn de educatieve sessies uitsluitend toegankelijk voor professionals en pers. Hierdoor kunnen de deelnemers in alle rust en concentratie proeven en op niveau discussiëren. Op het programma staan diverse jaargangen van de Italiaanse icoonwijn Maseto , de verrassende nieuwkomer op de Nederlandse markt Caliterra , sherry/spijscombinaties als voorbeeld van de internationale Copa Jerez . Daarnaast worden de wijnen van Fransman Jean Bousquet die in de Nieuwe Wereld is neergestreken uitgebreid belicht, komen uit Libanon de bijzondere witte en rode wijnen van Château Musar voor het voetlicht, wordt de gastronomische inzetbaarheid van Fine Champagne Cognac van Rémy Martin uitgebreid onderzocht en staan meerdere jaargangen van de buitengewone Cabernet Franc van Domaine Mondivin op het programma. De bijzondere regionale evenementen van The Wine & Food Association en gastronomische sessies kunnen altijd op veel belangstelling rekenen.

Beste Huiswijnen Noordoost-Nederland
Traditioneel hoogtepunt is de bekendmaking van de beste Huiswijn van Noordoost-Nederland, een van de regionale voorrondes op weg naar de prestigieuze landelijke competitie met haar finale tijdens Wine Professional in januari 2008.

Deelnemen
Professionals en vakpers kunnen zich vanaf heden inschrijven voor de programma's tijdens Culinair Friesland 2008 via www.thewinesite.nl

Programma: (wijzigingen onder voorbehoud)
11.00 uur | Wijn: Domaine Mondivin | Chef: Jean-Michel Hengge [Muller 15|20 GM]
12.30 uur | Wijn: Maseto | Chef: Jacob Jan Boerma [De Leest 18|20 GM]
13.00 uur | Wijn: Domaine Jean Bousquet | Chef: Geerhard Slenema [Herberg Onder de Linden 18|20 GM]
14.30 uur | Wijn: Château Musar | Chef: Jarno Eggen [De Lindenhof 18|20 GM]
15.00 uur | Wijn: Vinos Caliterra | Chef: Peter Gast ['t Schulten Hues 15|20 GM]
16.30 uur | Cognac: Remy Martin Fine Champagne Cognac | Chefs: Leendert Klaassens & Marc van Gulick [De Heeren van Harinxma 14|20 GM]
16.30 uur | Wijn: Vinos de Jerez (inclusief uitreiking prijzen Proefschrift Huiswijncompetitie Noordoost-Nederland) | Chef: Paul van Staveren [Hof van Sonoy 14|20 GM]
Kokforum.nl : de website voor koks
Plaats reactie