Ik probeerde dit weekend nougat te maken, maar ik krijg het niet stevig van structuur (d.w.z. snijbaar). Ik heb verschillende recepten geprobeerd, ze verschillen vooral in de temperatuur van de suikersiroop. Ik heb de slappe bal, stijve bal en kleine kraak-stadia geprobeerd, maar niets werkt. Daar komt nog bij dat als je hete siroop in opgeklopt eiwit giet dat de suikersiroop stolt aan de rand van je kom en er brokjes suiker in je mengsel komt. Ik vermoed dat het komt doordat ik met een handmixer werk….
1000 gram Sugar caster
100 gram Almond sliced
20 gram Butter unsalted
300 ml Water
Put water and sugar into a pan and place on the heat ,bring to a boil and cook to a golden caramel. add the slice almonds ,stirr and add the butter mix again. pour over a tray with siliconpaper and chill back.
Het is zo bij nougat dat de eerste siroop de smaak van de nougat bepaald, en de tweede siroop de hardheid 140 graden C is Zachte nougat en 165 graden C is hele harde nougat.
Mocht je ooit in montelimar zijn is het leuk om bij een nougat fabriek te gaan kijken echt de moeite waard.
Ze maken het daar heel anders als wij hier gewend zijn!!!!!