culinaire boeken

waarbij recente en niet recente boeken aan bod komen
Plaats reactie
Willem-chef
Berichten: 150
Lid geworden op: 18 feb 2006, 00:08

Bericht door Willem-chef »

de SVH boeken heb ik altijd maar matig gevonden, dikke boeken waar maar weinig in staat, alleen dat je iedere keer een afruimbak nodig hebt en dat soort dingen.

ik heb een boek dat heet "handboek kooktechnieken" van le cordon bleu
daar staat alles heel duidelijk in met foto's en voorbeelden van recepten

en verder natuurlijk de Pauli, maar daar kan ik je niks over vertellen want die heb ik niet
Jom
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 mei 2007, 13:56
Locatie: bloemendaal
Contacteer:

Bericht door Jom »

pauli idd moelijk verkrijgbaar. Heb hem zelf via via gekocht en kan kijken of er nog meer te krijgen zijn als daar interesse voor is.
De aanhouder wint
Jom
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 mei 2007, 13:56
Locatie: bloemendaal
Contacteer:

Bericht door Jom »

hij is 50,- invl verzendkosten; ik heb even nagevraagd of er nog zijn. Ik laat het weten als ik antwoord heb.
De aanhouder wint
Koeno
Berichten: 72
Lid geworden op: 30 mei 2007, 00:13
Locatie: Venray

Bericht door Koeno »

Pauli : Recepturen
Escoffier: Basisrecepturen
LaRousse: Productinfo, gebiedinfo en recepturen
Food: Warenkennis
Harold MC Gee's: Over eten en koken (zoals de titel zegt)

Je hebt ook boeken over wijn en bier bij het eten en sommige die verder gaan over bvb kaas, chocolade, vis en vlees.

Bvb:
-Het fijne aan vlees
-Vis & seizoen serie
-Passie voor Kaas
-Van het varken
-Echte kaas
Enzovoort

Ook heb je de Culinaria serie, die geeft vaak informatie over 1 land maar dan ook echt alles wat je in dat land kan krijgen, wijn brood gerechten kaas champagnes enzovoort

Ook heb je een serie van 3 boeken die heten: De basis, het product en het gerecht, schijnt ook een goeie te zijn

Veel succes met je keuze :p
Veni, vedi, ik werd chef
Jom
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 mei 2007, 13:56
Locatie: bloemendaal
Contacteer:

Bericht door Jom »

er zijn nog pauli''s. voor euro 50 heb je er een. Laat weten als je er een wil, dan spreken we af hoe en wat mbt betaling en verzending.
De aanhouder wint
sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak »

Als je engels goed/redelijk is raad ik essentials of cooking aan van James Peterson isbn 1-57965 120 8
hierin staan alle technieken stap voor stap op foto incl. tips en uitleg.

Ook joy of cooking van irma s rombauer & marion rombauer becker is een heel mooi basis kookboek
ook al genoemd in van de boeken plank: het grote .... serie van m&p (treubner) mega veel info maar moeilijk te krijgen.
Joline
Berichten: 81
Lid geworden op: 22 mar 2007, 15:20
Locatie: den haag

Bericht door Joline »

gebruik op school de standaard:
- warenkennis
- basisreceptuur
- voedingsleer en hygiene
enz van shv

heb zelf larousse gastronomique, een aantal culinaria's, eea aan diverse boeken oa pastabijbel en gordon .. maar ja, je kan er niet genoeg van hebben.. dus spaar lekker door.. :D:D
kookboeken en KOKSmessen zijn net schoenen.. je kan er niet genoeg van hebben.. :D
Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 515
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Bericht door Pluter »

sjaak schreef:Als je engels goed/redelijk is raad ik essentials of cooking aan van James Peterson isbn 1-57965 120 8
hierin staan alle technieken stap voor stap op foto incl. tips en uitleg.
Grappig, deze man kom ik op weinig planken bij collega's tegen. Ik heb "Sauces" van hem, zowel de illustraties (foto's) als zijn manier van schrijven zijn echt helder.

Het boek gaat, je begrijpt het al, 596 pagina's over "classical and contemporary sauce making".
Koeno
Berichten: 72
Lid geworden op: 30 mei 2007, 00:13
Locatie: Venray

Bericht door Koeno »

Handboek kooktechnieken van Le Cordon Blue heb ik ook in de winkel gezien inderdaad, ziet er goed uit is ook wel een goeie denk ik
Veni, vedi, ik werd chef
Jom
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 mei 2007, 13:56
Locatie: bloemendaal
Contacteer:

Bericht door Jom »

4e druk; isbn 9070492318;vh uitgeverij zoetermeer.
ik weet niet of ze deze gebruiken; het is de witte bijna vierkante versie; mijn leerlingen hebben meestal de blauwe a4 boeken in meerdere delen.
De aanhouder wint
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

Koeno schreef:Handboek kooktechnieken van Le Cordon Blue heb ik ook in de winkel gezien inderdaad, ziet er goed uit is ook wel een goeie denk ik
ja..die heb ik ook.
goed boek..heel duidelijk
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Kookboekhandel
Berichten: 4
Lid geworden op: 16 dec 2005, 16:10
Locatie: amsterdam
Contacteer:

Bericht door Kookboekhandel »

Het handboek kooktechnieken van de Cordon bleu is niet meer te krijgen. In ieder geval voorlopig niet. Het is in herdruk en ze weten niet of ze het gaan hedrukken.
Een goed alternatief is het Handboek voor de thuiskok van Jill Norman. In het ENgels heet het Books for cooks en het is in het NL vertaald met een andere titel. Heel veel informatie, duidelijk gefotografeerd en veel grote koks hebben er aan meegewerkt
Jonah Freud
De enige echte kookboekhandel in de Benelux
Plaats reactie