schuim maken
-
- Berichten: 150
- Lid geworden op: 18 feb 2006, 00:08
schuim maken
Kan iemand mij vertellen hoe ik het beste een simpel schuim kan maken dat wel eventjes blijft staan.
Het zou gaan in dit geval om een warm venkelschuim dat ik graag in een kidde zou bereiden.
Iemand een goed recept voor zo iets? Ideale verhoudingen?
bij voorbaat dank en groeten, Willem
Het zou gaan in dit geval om een warm venkelschuim dat ik graag in een kidde zou bereiden.
Iemand een goed recept voor zo iets? Ideale verhoudingen?
bij voorbaat dank en groeten, Willem
-
- Berichten: 150
- Lid geworden op: 18 feb 2006, 00:08
je zou een "air" kunnen maken maken met lectine.
400 gram rauwe venkel
20 gram pernod
50 gram melk
40 gram room
0,8 gram lectine
venkel in magimix cutteren, vocht in een doek laten uithangen. 160 gram vocht mengen met andere ingrediente en licht verwarmen op smaak brengen en opschuimen met staaf mixer. dan het schuim eraf scheppen.
is redelijk stabiel
400 gram rauwe venkel
20 gram pernod
50 gram melk
40 gram room
0,8 gram lectine
venkel in magimix cutteren, vocht in een doek laten uithangen. 160 gram vocht mengen met andere ingrediente en licht verwarmen op smaak brengen en opschuimen met staaf mixer. dan het schuim eraf scheppen.
is redelijk stabiel
hoezo doe je het niet met de sap centrifuge?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
ik kan me voorstellen dat het te weinig inhoud is, voor 'n kidde.
en misschien wat meer water erbij.?
hoeveel procen cacao zit er in je recept.
Wiljan kan je vast wel helpen hiermee.
en misschien wat meer water erbij.?
hoeveel procen cacao zit er in je recept.
Wiljan kan je vast wel helpen hiermee.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Gelatine toevoegen
200 gr chocolade
3 dl room
1 dl melk
3 grote blaadjes gelatine
120 gr suiker
Gelatine oplossen in de melk - Chocolade oplossen in room en suiker.
In de kidde doen en laten rusten voor 6 uur in de koelling.
Klaar
Succes en ik hoor het graag
200 gr chocolade
3 dl room
1 dl melk
3 grote blaadjes gelatine
120 gr suiker
Gelatine oplossen in de melk - Chocolade oplossen in room en suiker.
In de kidde doen en laten rusten voor 6 uur in de koelling.
Klaar
Succes en ik hoor het graag
Je bent een rund als je met Carpaccio stunt
-
- Berichten: 20
- Lid geworden op: 10 okt 2006, 13:11
- Locatie: renkum
venkel schuipmje
Ik lees dat je hem in de kidde wil maken, maar ik zelf vind dat vaak te dicht shuim, als ik jou was zou ik je venkel laten trekken in halfvolle melk met de rest van je smaakstoffen en er dan een eetlepel lecite doorheengooien. dat spul kan je zo bij de groothandel halen.
groeten Jiri
groeten Jiri
lekker koken
-
- Berichten: 20
- Lid geworden op: 10 okt 2006, 13:11
- Locatie: renkum
Ik probeer van honing schuim te maken (zonder room e.d., gewoon zo puur mogelijk).
De eerste pogingen zijn niet gelukt:
Eerst opwarmen (geeft veel, maar onstabiel schuim).
Dan met lecithine, geen effect
Daarna met gelatine en opkloppen, geeft hardnekkige prut
Met gelatine in de kidde, geeft ook niets.
Volgende poging is met een waterige vloeistof flink verdunnen en dan schuimen, eventueel met lecithine.
Hebben jullie nog ideeen?
De bedoeling is dit schuim te gebruiken met gecarameliseerde groente (pastinaak e.d.), geroosterd brood (of iets dergelijks), ijs van geitenkaas, wat pistache-noten en wat siroop van balsemico.
gr
Tom
De eerste pogingen zijn niet gelukt:
Eerst opwarmen (geeft veel, maar onstabiel schuim).
Dan met lecithine, geen effect
Daarna met gelatine en opkloppen, geeft hardnekkige prut
Met gelatine in de kidde, geeft ook niets.
Volgende poging is met een waterige vloeistof flink verdunnen en dan schuimen, eventueel met lecithine.
Hebben jullie nog ideeen?
De bedoeling is dit schuim te gebruiken met gecarameliseerde groente (pastinaak e.d.), geroosterd brood (of iets dergelijks), ijs van geitenkaas, wat pistache-noten en wat siroop van balsemico.
gr
Tom
hier receptje voor honingespuma, wel met room maar niet al te zwaar
door citroensap
HONINGESPUMA
Ingredienten:
100 gram ww
80 gram honing
40 gram room
sap van 1 citroen
40 gram eiwit
Werkwijze:
Meng alle ingredienten samen en vul af in een slagroomspuit
2 gaspatronen, goed koelen en schudden voor gebruik
door citroensap
HONINGESPUMA
Ingredienten:
100 gram ww
80 gram honing
40 gram room
sap van 1 citroen
40 gram eiwit
Werkwijze:
Meng alle ingredienten samen en vul af in een slagroomspuit
2 gaspatronen, goed koelen en schudden voor gebruik
iedereen ziet wanneer ik dronken ben, maar niemand ziet wanneer ik dorst heb!
-
- Berichten: 18
- Lid geworden op: 08 nov 2006, 00:23
- Locatie: Alkmaar
parmesan schuim
Ik vond het recept parmesan foam op het werk zie hieronder
1 ltr. homogisned milk (do not boil)
500 gr. parmesan (grated)
100 gr. creme fraiche
50 gr. unsalted butter
5 gr. zout
white pepper
- Place the parmesan in de milk and heat it up (DO NOT BOIL)
- Remove from teh stove and close it with cling film for 1 hour.
- Add the creme fraiche and butter adjust the seasoning and blend it up with a hand blender.
- Place into the pan and leave on the side of the stove
- When it's called away blitz it up with the hand blender too make the foam
deze stond ook bij: http://www.koksforum.nl/phpBB2/viewtopi ... 5&start=15
1 ltr. homogisned milk (do not boil)
500 gr. parmesan (grated)
100 gr. creme fraiche
50 gr. unsalted butter
5 gr. zout
white pepper
- Place the parmesan in de milk and heat it up (DO NOT BOIL)
- Remove from teh stove and close it with cling film for 1 hour.
- Add the creme fraiche and butter adjust the seasoning and blend it up with a hand blender.
- Place into the pan and leave on the side of the stove
- When it's called away blitz it up with the hand blender too make the foam
deze stond ook bij: http://www.koksforum.nl/phpBB2/viewtopi ... 5&start=15
Kokforum.nl : de website voor koks
als je schuimpjes wil maken moet je lectine en warm water toevoegen en dan schuimen met de staafmixer !!
Ik heb een scuimpje gemaakt van koffie en tabak
Gewoon koffie (warm) met roltabak (ni te veel) laten koud worden
Zeven (dat de tabak) weg is en dan lectine ,warm water toevoegen en dan mixen ....
Ik heb een scuimpje gemaakt van koffie en tabak
Gewoon koffie (warm) met roltabak (ni te veel) laten koud worden
Zeven (dat de tabak) weg is en dan lectine ,warm water toevoegen en dan mixen ....
lechitine kan je in de bio winkel kopen
lecite, koop je bij de groot handel
is wel allebei het zelfde.
lecite, koop je bij de groot handel
is wel allebei het zelfde.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
-
- Berichten: 14
- Lid geworden op: 14 sep 2007, 16:06
- Locatie: Baarn
Zet een groenten boullion op met steranijs en venkel laat dit enkele uren trekken,passeer de soep en zet opnieuw op nu alleen met venkel
Laat reduceren tot ongeveer de helft,opnieuw passeren en afsmaken evt iets aniesette toevoegen
Meet 5 dl af en los hier 2,5 gram sucro in op laat alles een uurtje rusten en schuim op met de staafmixer of als je grotere bellen wilt hebben met een vijverpompje (werkt goed als je het in een hoge bak of weckpot doet)
succes er mee

Laat reduceren tot ongeveer de helft,opnieuw passeren en afsmaken evt iets aniesette toevoegen
Meet 5 dl af en los hier 2,5 gram sucro in op laat alles een uurtje rusten en schuim op met de staafmixer of als je grotere bellen wilt hebben met een vijverpompje (werkt goed als je het in een hoge bak of weckpot doet)
succes er mee


On we go .....