algin

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
ijsbeertje
Berichten: 66
Lid geworden op: 23 mei 2007, 19:09
Locatie: Rotterdam

algin

Bericht door ijsbeertje »

goededag,

ben gisteren naar een workshop geweest van de schrijvers van cook&chemist. heel intressant en weer veel geleerd. maar nu me vraag.........

ze werkte op het laast met ALGIN en nu heb ik een vraag waar ken in dat kopen en heb er al iemand met dit gewerkt of met iets ander van deze serie???????
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

texturas

Bericht door Leo »

Texturas, dat is wel wat over te vinden..

wat hebben ze gemaakt??? allemaal...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Dr-j
Berichten: 19
Lid geworden op: 04 jun 2007, 21:39
Locatie: veendam

Bericht door Dr-j »

is te koop bij de meeste horeca leveranciers
algin is van de texatura lijn moet in combinatie met calcic
ijsbeertje
Berichten: 66
Lid geworden op: 23 mei 2007, 19:09
Locatie: Rotterdam

Bericht door ijsbeertje »

eigenlijk heel weinig alleen meloen eitjes
maar lijkt me mooi spul om mee te werken.
ijsbeertje
Berichten: 66
Lid geworden op: 23 mei 2007, 19:09
Locatie: Rotterdam

Bericht door ijsbeertje »

verder konden weasperge'sproeven eentje gewoon geblancherd in water en de andere geconfijt in olie bij en temp van 60gr. verder nog een gehakt saus geproefd die trouwens ook in ze boek staat met baking soda. en een choco mousse op basis vanchocolade sinasappelsap en een likeur. en snel afgekoeld met stikstof.

leo heb op het net zitten zoeken naar texature maar ken niks vinden?????? :( :(
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Bericht door Webmaster »

Hi ijsbeertje,

kijk even hier http://www.koksforum.nl/artikel/textures.htm

meer artikelen zijn hier te vinden van koksforum
http://www.koksforum.nl/artikel/index.htm
Kokforum.nl : de website voor koks
ijsbeertje
Berichten: 66
Lid geworden op: 23 mei 2007, 19:09
Locatie: Rotterdam

Bericht door ijsbeertje »

oke terry bedankt
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

die mannen blijven ook het zelfde doen.

algin in een geleer middel dat actief wordt in contact met een calcium. dit kan zowel met Texturas Calcic ( calciumgloride ) zijn als met Texturas gluco ( calcium glucolactonaat) bij invert spherification methode
Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Bericht door Cees »

ralph geerts schreef:die mannen blijven ook het zelfde doen.

algin in een geleer middel dat actief wordt in contact met een calcium. dit kan zowel met Texturas Calcic ( calciumgloride ) zijn als met Texturas gluco ( calcium glucolactonaat) bij invert spherification methode
Of andersom!
:)
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

ja alleen calcium gloride is niet te eten :cry:
Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Bericht door Cees »

Ja idd maar de gluco is zonder bijsmaak!
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

ik know alleen in combi met zoute gerechten geeft het toch wat smaak ;)

gluconaat ;)
gijzzjuh
Berichten: 16
Lid geworden op: 06 jun 2007, 11:04
Locatie: Andelst

Re: algin

Bericht door gijzzjuh »

heej
Algin kun je gewoon by de groothandel halen enzo.
Maar ik heb ook even een vraagje..
Waar heb jij zo een cursus gedaan.
Ik zit namelijk in Wageningen op de koksschool en wij hebben ook met textures gewerkt, maar ik wil er meer over weten.

Alvast bedankt
Gijs
ijsbeertje
Berichten: 66
Lid geworden op: 23 mei 2007, 19:09
Locatie: Rotterdam

Bericht door ijsbeertje »

het was gewoon een workshop van die gasten van cook&chemist.
was een onderdeel ervan. maar weet dat je bij hanos groothandel workshops ken wvolgn ovr algin
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

ik heb een mooie uitwerking liggen van een workshop die ik pas heb gegeven pm me maar even.
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

als je zelf een workshop heb gegeven.

wil je dat dan hier posten???
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Plaats reactie