restaurant halvemaan
restaurant halvemaan
Heb paar keer gegeten in restaurant halvemaan.(john halvemaan)
t is van me oom,heb er ook keer weekje in de keuken mee gekeken..echt super leuk daar.Hebben jullie er wel is gegeten en wat vonden jullie ervan?
t is van me oom,heb er ook keer weekje in de keuken mee gekeken..echt super leuk daar.Hebben jullie er wel is gegeten en wat vonden jullie ervan?
ben er nog nooit geweest.
kom niet zovaak meer in Amsterdam...
kom niet zovaak meer in Amsterdam...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
-
ralph geerts
-
chef peter
- Berichten: 418
- Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45
halve maan
Ik ben misschien wel 15 jaar geleden bij hem geweest, het was een van de grote culinaire helden.
Het restaurant was nog maar net open, was erg leuk.
Het restaurant was nog maar net open, was erg leuk.
-
chef peter
- Berichten: 418
- Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45
Super, een oom die een oude held van mij is, echt heel leuk, daar kun je wat van leren.marielle schreef:Ik was als ukkie van 4 erbij toen de eerst paal de grond inging,leuk om te zien hoe het van niets naar dit is geworden.
As donderdag ga ik dagje meé'helpen' in de keuken. hoop weer veel bij te leren.
-
chef peter
- Berichten: 418
- Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45
Halvemaan
Heb er pas gegeten!
Volledig menu gegeten. Lekker, mooie bijpassende wijnen erbij.
Highlights --> Steenschol, oester, ganzelever en uiteraard de broodpudding.
Volledig menu gegeten. Lekker, mooie bijpassende wijnen erbij.
Highlights --> Steenschol, oester, ganzelever en uiteraard de broodpudding.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: restaurant halvemaan
laats weer lekker gegeten hier.
leo en ik hadden 5 gangen op. het voorgerecht was van witte asperges dun gesneden met kreeft,oester en tuinbonen
we hadden wortel salade met coquilles
lamslees met een mousseline van pompoen en een mouseline van aubergine.
oester met brandade
dessert was witlof met citrus en pure chocola
bread en butter pudding
het is nu denk 2 weken geleden dus vandaar dat ik niet alles meer precies weet.,maar was weer lekker in iedergeval!
leo en ik hadden 5 gangen op. het voorgerecht was van witte asperges dun gesneden met kreeft,oester en tuinbonen
we hadden wortel salade met coquilles
lamslees met een mousseline van pompoen en een mouseline van aubergine.
oester met brandade
dessert was witlof met citrus en pure chocola
bread en butter pudding
het is nu denk 2 weken geleden dus vandaar dat ik niet alles meer precies weet.,maar was weer lekker in iedergeval!
Re: restaurant halvemaan
ja..witlof was / vond ik erg lekker bij dat dessert...
net jam gemaakt van witlof met veel suiker...
net jam gemaakt van witlof met veel suiker...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
- JeroenTrimbos
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
- Locatie: Valkenburg aan de Geul
- Contacteer:
Re: restaurant halvemaan
Goeie herinneringen aan mijn stage in Amsterdam
Bij Halvemaan had ik Avocado ijs bij mijn dessert, super lekker!!!
En de zwezerik met hollandaise en salamibrunoise.
Ik weet het nog heel goed, was inspirerend!
Bij Halvemaan had ik Avocado ijs bij mijn dessert, super lekker!!!
En de zwezerik met hollandaise en salamibrunoise.
Ik weet het nog heel goed, was inspirerend!
Practice what you preach
Re: restaurant halvemaan
hierbij de foto's


















"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
-
Chefsonline
- Berichten: 39
- Lid geworden op: 28 mar 2008, 15:42
- Locatie: Kessel
- Contacteer:
Re: restaurant halvemaan
dat us deze dus:Marielle schreef:laats weer lekker gegeten hier.
leo en ik hadden 5 gangen op. het voorgerecht was van witte asperges dun gesneden met kreeft,oester en tuinbonen
http://www.chefsonline.tv/chefs/detail/ ... %20oesters
en iedereen kookt mee...
Re: restaurant halvemaan
ja ik had t filmpje gezien.... leuk, heerlijk voorgerecht ook! alleen foutje met de snijplank 
-
Chefsonline
- Berichten: 39
- Lid geworden op: 28 mar 2008, 15:42
- Locatie: Kessel
- Contacteer:
Re: restaurant halvemaan
welk foutje?Marielle schreef:ja ik had t filmpje gezien.... leuk, heerlijk voorgerecht ook! alleen foutje met de snijplank
en iedereen kookt mee...
Re: restaurant halvemaan
dat hij eerst zijn asperges snijd op de werkbank en als i dan een snijplank pakt ze groenten tot ze vis aan op dezelfde snijplank doet... 
-
Chefsonline
- Berichten: 39
- Lid geworden op: 28 mar 2008, 15:42
- Locatie: Kessel
- Contacteer:
Re: restaurant halvemaan
uuh, ik zie het probleem niet zo, praktisch gezien dan.... de basilicum wordt rauw gesneden en rauw verwerkt in het gerecht. Daarna wordt de kreeft en de oester op diezelfde plank gesneden en verdwijnen deze allebei in de pan. Daarna wordt het gerecht opgemaakt vanuit de pannen... Als ie nou eerst de rauw oester op het bord had gesneden en daarna de basilicum, dan zou je wel gelijk hebben, maar ik denk dat er in dit geval niets aan de hand is... de kleuren van de planken zijn, voor zover ik weet, niet wettelijk vastgelegd maar dienen als handigheid, toch?Marielle schreef:dat hij eerst zijn asperges snijd op de werkbank en als i dan een snijplank pakt ze groenten tot ze vis aan op dezelfde snijplank doet...
en iedereen kookt mee...
Re: restaurant halvemaan
maar snijden opje werkbank is niet zo als het hoort natuurlijk... denk dat de messen er ook niet blij mee zijn.
maar weet hoe streng hij is op die dingen,daarom verbaasde het mij om dat te zien op het filmpje.
verder niets aan de hand hoor!
maar weet hoe streng hij is op die dingen,daarom verbaasde het mij om dat te zien op het filmpje.
verder niets aan de hand hoor!
-
Chefsonline
- Berichten: 39
- Lid geworden op: 28 mar 2008, 15:42
- Locatie: Kessel
- Contacteer:
Re: restaurant halvemaan
stuur em maar een mailtje waarin je je verontwaardiging uitdrukt, stelt John vast op prijs en het emailadres heb je ook zeker al, anders kun je die van mij krijgenMarielle schreef:maar snijden opje werkbank is niet zo als het hoort natuurlijk... denk dat de messen er ook niet blij mee zijn.
maar weet hoe streng hij is op die dingen,daarom verbaasde het mij om dat te zien op het filmpje.
verder niets aan de hand hoor!
en iedereen kookt mee...
Re: restaurant halvemaan
haha beter van niet,straks krijg ik nog familie ruzie

Re: restaurant halvemaan
vraag me af..of een kleur idd uitmaakt. Als je kipje maar niet als amuse wordt geserveerd.
Het verschil tussen snijden op een snijplank / werkbank is wel wat belangrijker..denk ik.
Ik vond het hapje wel heerlijk, heb het zelf op. Toch leuk om te zien hoe het gemaakt wordt.
je ziet andere dingen, die niet waren opgevallen tijdens het eten.
Chefonline! You go Girl!
Het verschil tussen snijden op een snijplank / werkbank is wel wat belangrijker..denk ik.
Ik vond het hapje wel heerlijk, heb het zelf op. Toch leuk om te zien hoe het gemaakt wordt.
je ziet andere dingen, die niet waren opgevallen tijdens het eten.
Chefonline! You go Girl!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: restaurant halvemaan
vandaag geluncht 4 gangen
amuse was biet met mieriskwortel creme fraiche
en een lams kroketje met pimentmayonaise
als voorgerecht octopus,grapefruit,gedroogde tomaat,advocado
tussen:
gebakken couquille met hacee jus en appel gelei
piece: kreeft,kip, schorsenier als een soort kroketje
dessert: bramen met pistasch nootje,advocadomousse en kweepeer
erg lekker gegeten!
amuse was biet met mieriskwortel creme fraiche
en een lams kroketje met pimentmayonaise
als voorgerecht octopus,grapefruit,gedroogde tomaat,advocado
tussen:
gebakken couquille met hacee jus en appel gelei
piece: kreeft,kip, schorsenier als een soort kroketje
dessert: bramen met pistasch nootje,advocadomousse en kweepeer
erg lekker gegeten!
Re: restaurant halvemaan
Maakt inderdaad niet uit, de kleuren zijn er om ons te helpen en niet verplicht om zo te gebruikenLeo schreef:vraag me af..of een kleur idd uitmaakt.
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave
Dave
Re: restaurant halvemaan
Als je goed kijkt zit er ook een lekkere hoek uit in dat mesMarielle schreef:maar snijden opje werkbank is niet zo als het hoort natuurlijk... denk dat de messen er ook niet blij mee zijn.
maar weet hoe streng hij is op die dingen,daarom verbaasde het mij om dat te zien op het filmpje.
verder niets aan de hand hoor!
