restaurant halvemaan

Goede of slechte ervaringen met eten in restaurants? Vertel het hier. Niet eens met een recensie? Ook dan horen we je commentaar graag.
Plaats reactie
Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

restaurant halvemaan

Bericht door Marielle »

Heb paar keer gegeten in restaurant halvemaan.(john halvemaan)
t is van me oom,heb er ook keer weekje in de keuken mee gekeken..echt super leuk daar.Hebben jullie er wel is gegeten en wat vonden jullie ervan?
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

ben er nog nooit geweest.
kom niet zovaak meer in Amsterdam...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Wiljan
Berichten: 181
Lid geworden op: 02 mar 2006, 15:23
Contacteer:

Bericht door Wiljan »

Volgens mij werkt er een oud leerling van mij (Patrick daar)
Ik wil er nog wel eens eten John is wel de gronlegger voor innovatieve en creative keuken in NL.
Je bent een rund als je met Carpaccio stunt
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

Wiljan schreef:Volgens mij werkt er een oud leerling van mij (Patrick daar)
Ik wil er nog wel eens eten John is wel de gronlegger voor innovatieve en creative keuken in NL.

ik heb nog nooit gegeten lijkt me wel een leuke tent. keuken is net zoiets als prei ( mr van bockhoven ) aan de kaart te zien.
Wiljan
Berichten: 181
Lid geworden op: 02 mar 2006, 15:23
Contacteer:

Bericht door Wiljan »

Ik ben altijd wel een fan van hem geweest ik wou er vroeger ook werken als leerling maar hij was al voorzien (in januari al , zo ging dat vroeger :( )
Het is een oude rot in het vak
Je bent een rund als je met Carpaccio stunt
Koeno
Berichten: 72
Lid geworden op: 30 mei 2007, 00:13
Locatie: Venray

Bericht door Koeno »

Ik heb er een foto van gezien, da is toch die die aan het meer ligt ? zit er wel schitterend uit :O
Veni, vedi, ik werd chef
Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Marielle »

ja klopt. t is er ook heerlijk.vooral met mooi weer,lekker aan het water eten.super :D
chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

halve maan

Bericht door chef peter »

Ik ben misschien wel 15 jaar geleden bij hem geweest, het was een van de grote culinaire helden.
Het restaurant was nog maar net open, was erg leuk.
Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Marielle »

Ik was als ukkie van 4 erbij toen de eerst paal de grond inging,leuk om te zien hoe het van niets naar dit is geworden.
As donderdag ga ik dagje meé'helpen' in de keuken. hoop weer veel bij te leren.
chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Bericht door chef peter »

marielle schreef:Ik was als ukkie van 4 erbij toen de eerst paal de grond inging,leuk om te zien hoe het van niets naar dit is geworden.
As donderdag ga ik dagje meé'helpen' in de keuken. hoop weer veel bij te leren.
Super, een oom die een oude held van mij is, echt heel leuk, daar kun je wat van leren.
chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Bericht door chef peter »

Wiljan schreef:Volgens mij werkt er een oud leerling van mij (Patrick daar)
Ik wil er nog wel eens eten John is wel de gronlegger voor innovatieve en creative keuken in NL.
Samen met Wulf Engel, Jon Sisterman, de Fagel broers en Cas spijkers toch zeker.
Bon Chef
Berichten: 125
Lid geworden op: 16 nov 2006, 02:00

Bericht door Bon Chef »

Wat jij wilt!
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

haha
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Halvemaan

Bericht door Leo »

Heb er pas gegeten!

Volledig menu gegeten. Lekker, mooie bijpassende wijnen erbij.
Highlights --> Steenschol, oester, ganzelever en uiteraard de broodpudding.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Marielle »

laats weer lekker gegeten hier.

leo en ik hadden 5 gangen op. het voorgerecht was van witte asperges dun gesneden met kreeft,oester en tuinbonen

we hadden wortel salade met coquilles
lamslees met een mousseline van pompoen en een mouseline van aubergine.
oester met brandade
dessert was witlof met citrus en pure chocola
bread en butter pudding

het is nu denk 2 weken geleden dus vandaar dat ik niet alles meer precies weet.,maar was weer lekker in iedergeval!
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Leo »

ja..witlof was / vond ik erg lekker bij dat dessert...

net jam gemaakt van witlof met veel suiker...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door JeroenTrimbos »

Goeie herinneringen aan mijn stage in Amsterdam :D

Bij Halvemaan had ik Avocado ijs bij mijn dessert, super lekker!!!
En de zwezerik met hollandaise en salamibrunoise.

Ik weet het nog heel goed, was inspirerend!
Practice what you preach
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Leo »

hierbij de foto's

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Chefsonline
Berichten: 39
Lid geworden op: 28 mar 2008, 15:42
Locatie: Kessel
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Chefsonline »

Marielle schreef:laats weer lekker gegeten hier.

leo en ik hadden 5 gangen op. het voorgerecht was van witte asperges dun gesneden met kreeft,oester en tuinbonen
dat us deze dus:

http://www.chefsonline.tv/chefs/detail/ ... %20oesters

:D
en iedereen kookt mee...
Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Marielle »

ja ik had t filmpje gezien.... leuk, heerlijk voorgerecht ook! alleen foutje met de snijplank :roll:
Chefsonline
Berichten: 39
Lid geworden op: 28 mar 2008, 15:42
Locatie: Kessel
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Chefsonline »

Marielle schreef:ja ik had t filmpje gezien.... leuk, heerlijk voorgerecht ook! alleen foutje met de snijplank :roll:
welk foutje?
en iedereen kookt mee...
Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Marielle »

dat hij eerst zijn asperges snijd op de werkbank en als i dan een snijplank pakt ze groenten tot ze vis aan op dezelfde snijplank doet... :o
Chefsonline
Berichten: 39
Lid geworden op: 28 mar 2008, 15:42
Locatie: Kessel
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Chefsonline »

Marielle schreef:dat hij eerst zijn asperges snijd op de werkbank en als i dan een snijplank pakt ze groenten tot ze vis aan op dezelfde snijplank doet... :o
uuh, ik zie het probleem niet zo, praktisch gezien dan.... de basilicum wordt rauw gesneden en rauw verwerkt in het gerecht. Daarna wordt de kreeft en de oester op diezelfde plank gesneden en verdwijnen deze allebei in de pan. Daarna wordt het gerecht opgemaakt vanuit de pannen... Als ie nou eerst de rauw oester op het bord had gesneden en daarna de basilicum, dan zou je wel gelijk hebben, maar ik denk dat er in dit geval niets aan de hand is... de kleuren van de planken zijn, voor zover ik weet, niet wettelijk vastgelegd maar dienen als handigheid, toch? :wink:
en iedereen kookt mee...
Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Marielle »

maar snijden opje werkbank is niet zo als het hoort natuurlijk... denk dat de messen er ook niet blij mee zijn.
maar weet hoe streng hij is op die dingen,daarom verbaasde het mij om dat te zien op het filmpje.
verder niets aan de hand hoor! :D
Chefsonline
Berichten: 39
Lid geworden op: 28 mar 2008, 15:42
Locatie: Kessel
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Chefsonline »

Marielle schreef:maar snijden opje werkbank is niet zo als het hoort natuurlijk... denk dat de messen er ook niet blij mee zijn.
maar weet hoe streng hij is op die dingen,daarom verbaasde het mij om dat te zien op het filmpje.
verder niets aan de hand hoor! :D
stuur em maar een mailtje waarin je je verontwaardiging uitdrukt, stelt John vast op prijs en het emailadres heb je ook zeker al, anders kun je die van mij krijgen :wink:
en iedereen kookt mee...
Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Marielle »

haha beter van niet,straks krijg ik nog familie ruzie :lol: :P
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Leo »

vraag me af..of een kleur idd uitmaakt. Als je kipje maar niet als amuse wordt geserveerd.

Het verschil tussen snijden op een snijplank / werkbank is wel wat belangrijker..denk ik.
Ik vond het hapje wel heerlijk, heb het zelf op. Toch leuk om te zien hoe het gemaakt wordt.
je ziet andere dingen, die niet waren opgevallen tijdens het eten.

Chefonline! You go Girl!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door Marielle »

vandaag geluncht 4 gangen

amuse was biet met mieriskwortel creme fraiche
en een lams kroketje met pimentmayonaise

als voorgerecht octopus,grapefruit,gedroogde tomaat,advocado

tussen:
gebakken couquille met hacee jus en appel gelei

piece: kreeft,kip, schorsenier als een soort kroketje

dessert: bramen met pistasch nootje,advocadomousse en kweepeer

erg lekker gegeten!
Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: restaurant halvemaan

Bericht door chef-dave »

Leo schreef:vraag me af..of een kleur idd uitmaakt.
Maakt inderdaad niet uit, de kleuren zijn er om ons te helpen en niet verplicht om zo te gebruiken
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave
Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 734
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: restaurant halvemaan

Bericht door jeroenbr »

Marielle schreef:maar snijden opje werkbank is niet zo als het hoort natuurlijk... denk dat de messen er ook niet blij mee zijn.
maar weet hoe streng hij is op die dingen,daarom verbaasde het mij om dat te zien op het filmpje.
verder niets aan de hand hoor! :D
Als je goed kijkt zit er ook een lekkere hoek uit in dat mes :P
Plaats reactie