goedendag,
Ik heb een heerlijk recept voor een vruchten kwarktaart. Maar als ik deze invries om later te ontdooien loopt het vocht eruit.
Ik heb al verschillende bindmiddelen gebruikt en verschillende producten maar het gebeurt elke keer.
Kwark(mager, vol en hangop geprobeerd), aardbei, honing & gelatine is de basis voor de vulling.
Ik heb agar agar, pectine geprobeerd. werkte niet. Maizena en aardappelzetmeel ( werkt wel maar smaakt voor geen meter zelfs na koken) geprobeerd en ook de emulgator GMS. geen succes.!
Iemand nog andere tips op dit te voorkomen? Uiteraard het liefst zonder de smaak aan te tasten!
ik hoor het graag
mvg,
Mike
"Uitlekken" taart na invriezen
Re: "Uitlekken" taart na invriezen
welke is je invriestemperatuur?
-
videomike219
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 14 jul 2014, 14:13
Re: "Uitlekken" taart na invriezen
Verschillende temperaturen. Van -14 tot -20
Re: "Uitlekken" taart na invriezen
Je gebruikt een shockvriezer om verse producten of componenten zo snel mogelijk tot in de kern te bevriezen. Het invriezen met een shockvriezer is de beste manier om producten in te vriezen. In de betrekkelijk korte tijd - van 1 tot 4 uur - worden producten ingevroren bij een temperatuur van -40 ° C. Door het snelle invriezen zullen de ijskristallen die in een product ontstaan veel kleiner zijn, waardoor de cellen in het product in tact blijven. Hierdoor verlies je veel minder vocht bij het ontdooien.
Een shockvriezer heeft dezelfde afmetingen als een diepvrieskast of een kleine koelkast. Er bestaan twee verschillen tussen een shockvriezer en een diepvrieskast.
- Een shockvriezer vriest producten versneld in bij een temperatuur van -40 °C.
- In een shockvriezer bewaar je geen producten.
Een shockvriezer koelt producten met koude lucht versneld terug van +100 °C tot -40 °C binnen 1 tot 4 uur. Ze blazen met hoge snelheid zeer koude lucht over het voedsel en ontnemen het letterlijk de warmte. Zodra het voedsel uit de bacteriologische gevarenzone is, schakelt de vriezer over op de bewaarstand en houdt het voedsel op -18 °C. Als de producten eenmaal (versneld) zijn ingevroren, haal je ze eruit en bewaart ze in een gewone diepvrieskast.
Een shockvriezer heeft dezelfde afmetingen als een diepvrieskast of een kleine koelkast. Er bestaan twee verschillen tussen een shockvriezer en een diepvrieskast.
- Een shockvriezer vriest producten versneld in bij een temperatuur van -40 °C.
- In een shockvriezer bewaar je geen producten.
Een shockvriezer koelt producten met koude lucht versneld terug van +100 °C tot -40 °C binnen 1 tot 4 uur. Ze blazen met hoge snelheid zeer koude lucht over het voedsel en ontnemen het letterlijk de warmte. Zodra het voedsel uit de bacteriologische gevarenzone is, schakelt de vriezer over op de bewaarstand en houdt het voedsel op -18 °C. Als de producten eenmaal (versneld) zijn ingevroren, haal je ze eruit en bewaart ze in een gewone diepvrieskast.
-
videomike219
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 14 jul 2014, 14:13
Re: "Uitlekken" taart na invriezen
Bedankt voor de info!
Zijn er ook andere manieren mogelijk indien er geen shockvriezer aanwezig is? Bijvoorbeeld door bepaalde toevoegingen aan het recept te doen die dat proces tegen gaan? Uiteraard zonder de smaak te veel te beïnvloeden. Ik hoor het graag
Zijn er ook andere manieren mogelijk indien er geen shockvriezer aanwezig is? Bijvoorbeeld door bepaalde toevoegingen aan het recept te doen die dat proces tegen gaan? Uiteraard zonder de smaak te veel te beïnvloeden. Ik hoor het graag
Re: "Uitlekken" taart na invriezen
ik vrees van niet. zo koud/hard/snel mogelijk invriezen zodat de ijskristallen zo klein mogelijk blijven...
