Messen merk.

Wil je een stem hebben over iets, dat kan hier!
Plaats reactie

welke messen gebruik jij

GoldHamster / Solidcut
7
14%
Global
11
22%
henckels
1
2%
sabatier
5
10%
wusthof
11
22%
caddie
0
Geen stemmen
porsche
2
4%
zwilling
4
8%
Mengelmoesje
7
14%
Victorinox
2
4%
 
Totaal aantal stemmen: 50

ralph geerts

Messen merk.

Bericht door ralph geerts »

Messen er zijn honderden merken welke gebruik jij ?



p.s gebruik jij messen die niet in de lijst staan laat dat een berichtje achter en dan wordt het toegevoegd.
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

Ik gebruik solicut firstclass heb ook een paar van die edition messen

Afbeelding
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

Ik heb er zomaar 1tje aangeklikt...

Ik heb geen complete set van het 1 of van het ander...
ik gebruik alles door elkaar heen...
elk merk heeft gewoon messen die ik wel of niet lekker vind..
van Global, heb ik alleen 'n pincet...ooit 'n x gekregen..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

global vind ik personlijk niks omdat je er van die lelijke ilt handen van krijgt. zelfde als secondclass van solicut omdat daar zon raar eind aan het handvat zit prikt ik me hand..
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

Afbeelding

dit lijkt me wel wat...
Kasumi Afbeelding
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

voeg maar toe aan de poll ik kan hem niet editen
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

mijn messen set thuis...

Afbeelding
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
willem
Berichten: 114
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:15
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

Bericht door willem »

mengelmoesje van alles heb ik.
mark_s
Berichten: 121
Lid geworden op: 03 nov 2005, 12:02
Locatie: Enkhuizen

Bericht door mark_s »

ik heb een mengelsmoes van messen van mijn opa van een oude slacht fabriek en wusthof.
mark_s
Berichten: 121
Lid geworden op: 03 nov 2005, 12:02
Locatie: Enkhuizen

Bericht door mark_s »

ook heb ik victorinax
Willem-chef
Berichten: 150
Lid geworden op: 18 feb 2006, 00:08

Bericht door Willem-chef »

gebruik van alles maar mijn fijnste koksmessen zijn van Wüsthof
we hebben op werk ook zat "kermismessen" liggen.
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

die ken ik ook....die dingen waar zo'n mooie koffer bij zit...
echt drama messen...
leuk om 'n kreeft open te hakken, maar meer ook niet.
oh ja.. en de schaar is goed.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
_Marjon_

Bericht door _Marjon_ »

Zal thuis eens kijken. Zijn slechte messen (vind ik), zat in m'n set van school. Pokkedingen..
Sandman
Berichten: 16
Lid geworden op: 05 apr 2006, 15:01
Locatie: Egmond aan zee

Bericht door Sandman »

Wusthof, heerlijke messen....
Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 344
Lid geworden op: 24 apr 2006, 22:06

Bericht door Tim »

Hard voor gewerkt en flink wat geld voor achter gehouden.
-
Mijn globals,

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

die VORK :shock:
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 344
Lid geworden op: 24 apr 2006, 22:06

Bericht door Tim »

die vork was idd niet wat ik gepland had :| maargoed...boeit niet.
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin
danny
Berichten: 200
Lid geworden op: 31 jan 2006, 20:53
Contacteer:

Bericht door danny »

global het liefst!!
of andere niet te zware messen en nog veel belangrijker::: Mijn kleine stompjes moeten er fatsoenlijk omheen passen
tja
danny
Berichten: 200
Lid geworden op: 31 jan 2006, 20:53
Contacteer:

Bericht door danny »

he Robbin ,,,,,,,,,,,,,,je bent de enige met porche!!hahahaha
tja
Robbin
Berichten: 8
Lid geworden op: 23 apr 2006, 22:51
Locatie: Kruiningen

Bericht door Robbin »

yeah!!!:P
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

porsche messen? tja...
lijkt me helemaal niets....
metalen meuk, met zo'n bobbeltje op de zijkant..

nee...geef mij maar degelijke messen..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
danny
Berichten: 200
Lid geworden op: 31 jan 2006, 20:53
Contacteer:

Bericht door danny »

hoor je dat Robje,,,,,,en die heeft die van jou niet eens vast gehad!!
tja
Robbin
Berichten: 8
Lid geworden op: 23 apr 2006, 22:51
Locatie: Kruiningen

Bericht door Robbin »

nee mja ze zijn alleen een beetje bot:P
Pieter
Berichten: 744
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter »

Ik "leen" ze wel eens van me sous, en moet zeggen dat ze wel redelijk snijden. Het punt waar je druk mee zet op je mes, in mijn geval mijn handpalmen, is verdikt, en waar je hem vast houd is ie lekker dun. Messen hebben een redelijk gewicht, iets wat ik persoonlijk ook wel fijn vind ( zwilling professional S die ik normaal gebruik is ook loodzwaar )
Maar na een tijdje krijg ik toch last van me handen, net zoals bij globals.
Robbin
Berichten: 8
Lid geworden op: 23 apr 2006, 22:51
Locatie: Kruiningen

Bericht door Robbin »

die zwillings zijn ook wel mooi ja maar die lagen toen neit bij de ispc dus kon niet vergelijken.
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

die houten handvat messen van Victorinox....
die zijn top.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Pieter
Berichten: 744
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter »

Ik heb een hoop plastic messen van victorinox, heet geloof ik hygyplast selectie. Ligt bij elke slager en visboer.
Dat fileermes blijf ik super vinden. De koksmessen zijn wat minder. Zijn messen van een wat goedkopere kwaliteit, maar erg degelijk. Erg goedkoop overigens ook.
kokkie79
Berichten: 39
Lid geworden op: 17 mar 2005, 00:04
Locatie: Heemskerk, Noord Holland

Bericht door kokkie79 »

toen ik met koksopleiding (97) begon kreeg ik basissetje op school van Wusthof Dreizack, koksmes (23 cm) vind ik top, wil nooit meer een andere.
In de loop der tijd wel dingen bijgekocht, wat sabattier, solingen, maar ook het patissiermes van victorinox een lekker groot kartelmes met een ronde punt, echt zo'n alleskunner dat mes, heerlijk, en goedkoop (25 gulden toendertijd!)

toerneermesjes haal ik meestal bij xenos/zeeman ofzo, per 10 en als ze bot worden gooi ik ze weg ze kosten maar euro p.s.

Voor global betaal je gewoon te veel, kwalitatief gezien, het zijn gewoon messen die net zo bot worden als andere merken, ze blijven echt niet langer scherp ofzo. En globalmessen doen zeer (echt zeer!!) aan de basis van mijn rechter wijsvinger, ondanks het eeltkussen wat daar zit.

Mijn vriendin gebruikt thuis het dat 'titanium' tell sell messenset waarmee je ook gewoon schoenzolen kan doorzagen en bevroren pakjes vlees :lol:

toch handig om in huis te hebben, als je een schoen wilt doorzagen....
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

haha...Ik heb ook 'n miracle blade. 12 jaar geleden ook 'n keer gekocht via tv.
Het was ooit 'n goed mes. Handig voor somige dingen. Totdat ze er oester mee gingen doorzagen. :lol:
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Remie
Berichten: 7
Lid geworden op: 04 aug 2006, 07:34
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Bericht door Remie »

Begrijp niet waarom Victorinox hout edite niet in de poll staat heerlijk en makkelijk aanzetten. Kost geen drol! Laten slijpen gaat ook makkelijk.
Maar welk aanzetstaal is het beste dat vraag ik me af want tegenwoordig is er nog maar weinig diamant op een staaltje te vinden 1 week en weg mag ie weer de prullenbak in, toch doodzonde.
Maar de lange wetsteen is heerlijk natte doek eronder en slijpen maar ook dat kost geen drol!
Groet :idea:
kokkie79
Berichten: 39
Lid geworden op: 17 mar 2005, 00:04
Locatie: Heemskerk, Noord Holland

Bericht door kokkie79 »

Ik heb in 2001 een diamant slijpstaal van het merk 'chef's choice' gekocht, doet 't nog steeds prima. Op de horecava is me later verteld dat hoe vaker je een diamant slijpstaal gebruikt des te beter hij wordt, omdat de diamantjes fijner worden door gebruik.
Plaats reactie