kookverslaafde aan het woord
kookverslaafde aan het woord
Een bourgondiër ben ik altijd al geweest en aankomen doe ik nauwelijks, al is daar sinds ik met het schrijven van een kookboek ben begonnen wel verandering in gekomen. Vanaf ongeveer maart dit jaar ben ik begonnen met het uitproberen van Romeinse recepten en heb intussen het kookboek van Julia Child ontdekt. De Romeinse recepten blog ik over en ga ik een boek over schrijven, andere recepten maak ik natuurlijk ook, gewoon omdat ik ze lekker of interessant vind. Het samenvoegen van recepten is een van m'n nieuwe hobby's geworden. Op dit forum hoop ik inspiratie en tips te vinden/uit te wisselen.
elke week nieuw uitgeprobeerde recepten op http://vuurpapier.wordpress.com
Re: kookverslaafde aan het woord
Welkom!
Vanwaar de fascinatie met de Romeinse keuken? En hoe vervang je garum en silphium in je koken?
Vanwaar de fascinatie met de Romeinse keuken? En hoe vervang je garum en silphium in je koken?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: kookverslaafde aan het woord
Een goede vriendin van me is al jaren gefascineerd door de Romeinse keuken, zij heeft dan ook klassieke talen gestudeerd. Begin dit jaar ben ik begonnen met vertaalde recepten uit te proberen en heb er nu ruim 70 gedaan en gegeten. Bij de meeste recepten moet ik zelf bedenken hoe ik ze vorm geef, simpelweg omdat er geen beschrijvingen bij staan, deze recepten zijn 't leukst om te doen. Silphium vervang ik door duivelsdrek/asa foetida te gebruiken, al weet ik niet hoe laser echt heeft gesmaakt.
elke week nieuw uitgeprobeerde recepten op http://vuurpapier.wordpress.com