praktijk examen
Geplaatst: 26 mei 2010, 16:54
Hallo allemaal,
Over een aantal weken heb ik mijn praktijk examen (zelstandig werkend kok nivo 3)
De opdracht in als volgt:
Het maken van een 5 gangen menu.
amuse
op basis van rest verwerking.
voorgerecht
kooktechniek warm roken en konfijten.
saus/bijlage en garnituur naar eigen inzicht
tussengerecht
getoerd gerezen deeg, gevuld naar eigen inzicht met zoutwatervissen
met veritable saus, garnituur naar eigen inzicht
hoofdgerecht
gebraden rundvlees, in zijn geheel gebraden voor 5 personen.
Deze wordt aan tafel getrancheerd en saus appart meegegeven.
2 stuks groente garnituur naar eigen inzicht.
aardappel, meelspijs of pasta garnituur naar eigen inzicht.
saus, juse naar keuze
nagerecht
Koud/warm nagercht op basis van verse fruit (oblie, warme souffle, mousse, ijs.)
vergezeld met een cremeanglaise naar eigen in zicht afgegarneerd.
Dit heb ik al:
amuse
.....
******
voorgerecht
Gerookte eendenborst met een saus van gekonfijte sinaasappel
******
soep
Kreeftensoep met een mousseline van……
******
tussengerecht
Bladerdeeg gevuld met zalm begeleid met asperges en hollandaise saus
******
hoofdgerecht
.......
******
nagerecht
warme vanille soufflé met een mousse van aardbeien,
begeleid met …. sorbet ijs verse aardbeien en een crème anglaise
Kunnen jullie mij verder helpen?
tips, ideeen, suggesties, opmerkingen
alles is welkom!
Over een aantal weken heb ik mijn praktijk examen (zelstandig werkend kok nivo 3)
De opdracht in als volgt:
Het maken van een 5 gangen menu.
amuse
op basis van rest verwerking.
voorgerecht
kooktechniek warm roken en konfijten.
saus/bijlage en garnituur naar eigen inzicht
tussengerecht
getoerd gerezen deeg, gevuld naar eigen inzicht met zoutwatervissen
met veritable saus, garnituur naar eigen inzicht
hoofdgerecht
gebraden rundvlees, in zijn geheel gebraden voor 5 personen.
Deze wordt aan tafel getrancheerd en saus appart meegegeven.
2 stuks groente garnituur naar eigen inzicht.
aardappel, meelspijs of pasta garnituur naar eigen inzicht.
saus, juse naar keuze
nagerecht
Koud/warm nagercht op basis van verse fruit (oblie, warme souffle, mousse, ijs.)
vergezeld met een cremeanglaise naar eigen in zicht afgegarneerd.
Dit heb ik al:
amuse
.....
******
voorgerecht
Gerookte eendenborst met een saus van gekonfijte sinaasappel
******
soep
Kreeftensoep met een mousseline van……
******
tussengerecht
Bladerdeeg gevuld met zalm begeleid met asperges en hollandaise saus
******
hoofdgerecht
.......
******
nagerecht
warme vanille soufflé met een mousse van aardbeien,
begeleid met …. sorbet ijs verse aardbeien en een crème anglaise
Kunnen jullie mij verder helpen?
tips, ideeen, suggesties, opmerkingen
alles is welkom!