Bistro Sharlot twee maal in de prijzen.
Chef-kok Merel Thomassen van Bistro Sharlot uit Ulvenhout heeft op de European Fine Food Fair het Glazen Kalf gewonnen. De prestigieuze wedstrijd werd georganiseerd door de stichting Promotie Kalfsvlees en Euro-Toques Nederland. Een vakjury, bestaande uit onder andere Euro-Toques voorzitter Fred Dijsselbloem en Ton de Zeeuw, vond de creatie van Thomassen het beste gerecht met kalfsvlees als hoofdingrediënt. De trofee werd uitgereikt door Cas Spijkers.
"Een mooie prijs en een geweldige stimulans voor alle vrouwelijke koks", aldus Thomassen. "In Bistro Sharlot staan alleen vrouwen in de keuken en bij ons wordt met liefde voor het product en veel creativiteit gekookt. Op een wedstrijd als deze kun je dan ook echt laten zien wat je kan."
Het Glazen Kalf was gisteren overigens niet de enige reden tot juichen voor de brigades van Bistro Sharlot. Ze kregen namelijk eveneens een eervolle vermelding bij de verkiezing van het Euro-Toques Restaurant van het Jaar. Winnaar werd dit jaar Gasterij De Gulle Waard uit Winterswijk.
