Roomijs van cepes met een schuim van dennenaald
Roomijs van cepes met een schuim van dennenaald
Een dessert die ook als pre dessert kan fungeren vanwege de overgang hartig/zoet.
(foto is onderweg http://www.purefood.wordpress.com" onclick="window.open(this.href);return false;)
Roomijs van cepes met `tuinaarde´ van brownie, hazelnoot, geinfuseerde enoki´s en schuim van dennenaalden.
(foto is onderweg http://www.purefood.wordpress.com" onclick="window.open(this.href);return false;)
Roomijs van cepes met `tuinaarde´ van brownie, hazelnoot, geinfuseerde enoki´s en schuim van dennenaalden.
Re: Roomijs van cepes met een schuim van dennenaald
leuke combinatie 

Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave
Dave
Re: Roomijs van cepes met een schuim van dennenaald
Mooie combi.
Hoe is de enoki geinfuseerd?
Ook naar de schuim van dennenaalden ben ik benieuwd, hoe smaakt dat?
Hoe is de enoki geinfuseerd?
Ook naar de schuim van dennenaalden ben ik benieuwd, hoe smaakt dat?
Re: Roomijs van cepes met een schuim van dennenaald
Dennenaald heeft een hele eigen smaak daarom vind ik het lastig om te omschrijven.
Maar denk een beetje aan hars(achtig),citrus en bloemen.
De enoki´s heb ik geinfuseerd in olie, citrussap en een snuf zout.
Maar denk een beetje aan hars(achtig),citrus en bloemen.
De enoki´s heb ik geinfuseerd in olie, citrussap en een snuf zout.
Re: Roomijs van cepes met een schuim van dennenaald

beetje laat...maar dan toch nog de beloofde foto!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
- JeroenTrimbos
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
- Locatie: Valkenburg aan de Geul
- Contacteer:
Re: Roomijs van cepes met een schuim van dennenaald
Kun je die dennenaalden die er als decoratie opliggen ook eten??
Gebruik je trouwens extract of trek je een "bouillon" van de naalden?
Gebruik je trouwens extract of trek je een "bouillon" van de naalden?
Practice what you preach
Re: Roomijs van cepes met een schuim van dennenaald
@ jeroen, dat zijn dennenaalden van koppert cress. Nog niet te koop, wel nieuw. Alleen beluga en el bulli neemt ze af.
Re: Roomijs van cepes met een schuim van dennenaald
Grappig..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Roomijs van cepes met een schuim van dennenaald
Leo, bedankt voor het plaatsen van de foto. TOP!!
Helaas,dit zijn niet de dennenaalden van Koppert cress. Had wel grappig geweest, als na Beluga en El Bulli ik de derde zou zijn die ze afnam
terwijl het nog niet te koop is!! :wink
Tot die tijd pluk ik ze zelf bij mij in de regio.
De meest voorkomende en eetbare is de grove den. Je plukt de jonge, lichtgroene naalden en laat het ±15 min. trekken in vocht.
Als je het te lang laat trekken wordt de smaak bitter. De naalden zijn na gegaard eetbaar.
Het gebruik van dennenaalden is zo oud als de weg naar Kralingen. Het wordt/werd voornamelijk gebruikt voor zijn medicinale werking.
Het bevat veel vit.C en vit.A en is goed tegen griep, verkoudheid en maagzuur.
Helaas,dit zijn niet de dennenaalden van Koppert cress. Had wel grappig geweest, als na Beluga en El Bulli ik de derde zou zijn die ze afnam
terwijl het nog niet te koop is!! :wink
Tot die tijd pluk ik ze zelf bij mij in de regio.
De meest voorkomende en eetbare is de grove den. Je plukt de jonge, lichtgroene naalden en laat het ±15 min. trekken in vocht.
Als je het te lang laat trekken wordt de smaak bitter. De naalden zijn na gegaard eetbaar.
Het gebruik van dennenaalden is zo oud als de weg naar Kralingen. Het wordt/werd voornamelijk gebruikt voor zijn medicinale werking.
Het bevat veel vit.C en vit.A en is goed tegen griep, verkoudheid en maagzuur.