eiwitschuimpjes
eiwitschuimpjes
ken iemand een recepture van groenten eiwitschuimpjes zoals bij sergio of roger vandamme ? Die zijn niet zoet en top
Re: eiwitschuimpjes
zout ipv suiker gebruiken, uiteraard niet net zoveel
Re: eiwitschuimpjes
Probeer volgende is
250 g goed vloeibare coulis of bijvoorbeeld gastrique of groentenkookvocht.
250 g eiwit
15 g ovoneve 50 g grissuiker of indien je helemaal geen suiker in de bereiding wenst suiker vervangen door trisol.
Deze zaken verwarmen tot "(°C.
Met klopper-mengelaar opkloppen op hoogste snelheid gedurende 6 minuten.
2 minuten laten rusten en daarna 15 g gelespessa toevoegen en 1 minuut opkloppen.
Voor extra te laten smaken eventueel afwerken met groenten of fruitpoeders van sosa.
ZEKER GEEN VET of olie gebruiken in bereiding anders wordt bereiding niet luchtig.
Met spuitzak gewenste vormpjes spuiten en laten drogen op 50°C in droogapparaat.
Maak deze zelf met een zachte gastrique en dragon of men venkelkookvocht.
250 g goed vloeibare coulis of bijvoorbeeld gastrique of groentenkookvocht.
250 g eiwit
15 g ovoneve 50 g grissuiker of indien je helemaal geen suiker in de bereiding wenst suiker vervangen door trisol.
Deze zaken verwarmen tot "(°C.
Met klopper-mengelaar opkloppen op hoogste snelheid gedurende 6 minuten.
2 minuten laten rusten en daarna 15 g gelespessa toevoegen en 1 minuut opkloppen.
Voor extra te laten smaken eventueel afwerken met groenten of fruitpoeders van sosa.
ZEKER GEEN VET of olie gebruiken in bereiding anders wordt bereiding niet luchtig.
Met spuitzak gewenste vormpjes spuiten en laten drogen op 50°C in droogapparaat.
Maak deze zelf met een zachte gastrique en dragon of men venkelkookvocht.
Re: eiwitschuimpjes
Escouzy schreef:Probeer volgende is
250 g goed vloeibare coulis of bijvoorbeeld gastrique of groentenkookvocht.
250 g eiwit
15 g ovoneve 50 g griessuiker of indien je helemaal geen suiker in de bereiding wenst suiker vervangen door trisol.
Deze zaken verwarmen tot 35°C.
Met klopper-mengelaar opkloppen op hoogste snelheid gedurende 6 minuten.
2 minuten laten rusten en daarna 15 g gelespessa toevoegen en 1 minuut opkloppen.
Voor extra te laten smaken eventueel afwerken met groenten of fruitpoeders van sosa.
ZEKER GEEN VET of olie gebruiken in bereiding anders wordt bereiding niet luchtig.
Met spuitzak gewenste vormpjes spuiten en laten drogen op 50°C in droogapparaat.
Maak deze zelf met een zachte gastrique en dragon of men venkelkookvocht.
Nieuwe kooktecnieken , thermomix en pacojet toepassingen
Re: eiwitschuimpjes
Klopt, ik heb dezelfde recepture met Xantana. Lukt bij alles tot hiertoe maar schuimpjes van jus van rode paprika lukt tot hiertoe niet. Heb al vanalles geprobeerd, maar ik krijg het niet opgeklopt. Kan jij eens proberen ?
Re: eiwitschuimpjes
Ik vraag me af: kan je door het geklopte eiwit alles mengen? citrus sappen, siroop etc? Dan kan ik namelijk veel leuke schuimpjes bedenken!
Gloyou.com. Ervaar het gemak van alles in één. O.a. eetgelegenheden, recepten en nog veel meer!
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: eiwitschuimpjes
Naar mijn mening moet je toch ovoneve (albumine) gebruiken. Dan kan je b.v. van bietensap eiwitschuimpjes maken die echt naar rode biet smaken vanwege de dosering (10 gr poeder op 100 gr vocht). Die smaak ga je met geslagen eiwit niet krijgen. Daarbij komt nog dat je met ovoneve alles kunt opslaan, ook als er vet in zit.
Re: eiwitschuimpjes
het hoeft niet zo moeilijk hoor...
wij hebben ze ook...
heel simpel: eiwit met eiwitpoeder, klein beetje suiker, xantana en gewenste smaak opkloppen (bijv. tomatensap) na 2min kloppen, 5min stil laten staan. daarna volledig stijf kloppen. en in de esydry gooien op 65C:) na 4uur het gewenste resultaat.
alles is koud... een idd zoals al is gezegd, evenveel eiwit als sap gebruiken...
wij hebben ze ook...
heel simpel: eiwit met eiwitpoeder, klein beetje suiker, xantana en gewenste smaak opkloppen (bijv. tomatensap) na 2min kloppen, 5min stil laten staan. daarna volledig stijf kloppen. en in de esydry gooien op 65C:) na 4uur het gewenste resultaat.
alles is koud... een idd zoals al is gezegd, evenveel eiwit als sap gebruiken...
Re: eiwitschuimpjes
Wat precies vind jij moeilijk?jess schreef:het hoeft niet zo moeilijk hoor...
...
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: eiwitschuimpjes
Dat klopt. Eiwit en ovoneve maar bij jus van rode paprika lukt het niet. Vraag me echt af hoe dat komt ?
Re: eiwitschuimpjes
laatst at ik een schuimpje, was redelijk lekker, helaas zat die EI WIT lucht eraan, zo'n vies luchtje. Weet iemand hoe je dit kunt vermijden/weghalen?
Zoiets kun je namelijk echt niet aan je gasten serveren vind ik.
Zoiets kun je namelijk echt niet aan je gasten serveren vind ik.
Gloyou.com. Ervaar het gemak van alles in één. O.a. eetgelegenheden, recepten en nog veel meer!
Re: eiwitschuimpjes
Hallo allemaal,
ik kwam in een recept een ingredient tegen met de naam: "eaphwi"
Het gaat hier om een eiwitpoeder.
Weet iemand of de naam eaphwi een merknaam, soortnaam etc. is, of dat ik hier gewoon eiwitpoeder kan nemen?
Bij voor baat dank.
ik kwam in een recept een ingredient tegen met de naam: "eaphwi"
Het gaat hier om een eiwitpoeder.
Weet iemand of de naam eaphwi een merknaam, soortnaam etc. is, of dat ik hier gewoon eiwitpoeder kan nemen?
Bij voor baat dank.