kletskoppen
kletskoppen
hey iedereen
Ik ben op zoek naar een goed recept voor kletskoppen. Maar niet zomaar een recept.
Heb er een op stage gemaakt waarvan je het beslag voor de kletskoppen oprolde in plastiekfolie en zo als een
worst werd ingevrozen. Daarna schijfjes snijden op snijmachine en afbakken zo krijg je echt filterdunne en krokante kletskoppen.
Als iemand hier een leuk recept voor heeft laat maar weten he.
thnx
Ik ben op zoek naar een goed recept voor kletskoppen. Maar niet zomaar een recept.
Heb er een op stage gemaakt waarvan je het beslag voor de kletskoppen oprolde in plastiekfolie en zo als een
worst werd ingevrozen. Daarna schijfjes snijden op snijmachine en afbakken zo krijg je echt filterdunne en krokante kletskoppen.
Als iemand hier een leuk recept voor heeft laat maar weten he.
thnx
Re: kletskoppen
Kletskoppen
Ingrediënten Hoeveelheid
Bloem 90 gram
Suiker, kristal 90 gram
Boter, ongezout 90 gram
Amandelsnippers 90 gram
Stroop 120 milliliter stroop
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, hetelucht.
Klop de boter met de suiker tot room.
Klop nu de bloem onder de suiker.
Klop de stroop onder het deeg.
Klop als laatste de amandelsnippers onder het deeg.
Rol het deeg op in een mooie lange egale rol.
Terug koelen in de koelkast of vriezer.
Bij de juiste hardheid, plakjes snijden.
De dikte van uw plakjes bepaalt de grote van de kletskop.
Bak de kletskoppen zo’n 5 tot 10 minuten licht bruin.
Ingrediënten Hoeveelheid
Bloem 90 gram
Suiker, kristal 90 gram
Boter, ongezout 90 gram
Amandelsnippers 90 gram
Stroop 120 milliliter stroop
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, hetelucht.
Klop de boter met de suiker tot room.
Klop nu de bloem onder de suiker.
Klop de stroop onder het deeg.
Klop als laatste de amandelsnippers onder het deeg.
Rol het deeg op in een mooie lange egale rol.
Terug koelen in de koelkast of vriezer.
Bij de juiste hardheid, plakjes snijden.
De dikte van uw plakjes bepaalt de grote van de kletskop.
Bak de kletskoppen zo’n 5 tot 10 minuten licht bruin.
Re: kletskoppen
hey superhard bedankt
Maar wat bedoel je juist met stroop ? Is dit suikersiroop en zoja 50/50 of andere hoeveelheden?
En kan je de amandelschilfers ook vervangen door poeder ( kwestie van mooi egale kletskoppen te krijgen)
greetz
Maar wat bedoel je juist met stroop ? Is dit suikersiroop en zoja 50/50 of andere hoeveelheden?
En kan je de amandelschilfers ook vervangen door poeder ( kwestie van mooi egale kletskoppen te krijgen)
greetz
Re: kletskoppen
nog een recept
- 550 g suiker
- 8 g kaneel
- 350 g boter(zachte)
- 8 g zout
- 20 g vanillesuiker
- 250 g bloem
- 100 g water
alles mengen en worstjes draaien, opstijven in koeling.
snijden, op matjes leggen en afbakken
- 550 g suiker
- 8 g kaneel
- 350 g boter(zachte)
- 8 g zout
- 20 g vanillesuiker
- 250 g bloem
- 100 g water
alles mengen en worstjes draaien, opstijven in koeling.
snijden, op matjes leggen en afbakken
Re: kletskoppen
nic schreef:nog een recept
- 550 g suiker
- 8 g kaneel
- 350 g boter(zachte)
- 8 g zout
- 20 g vanillesuiker
- 250 g bloem
- 100 g water
alles mengen en worstjes draaien, opstijven in koeling.
snijden, op matjes leggen en afbakken
hey heb het geprobeerd en is super recept heb er wel de kaneel uitgelaten en ben niet te zuinig geweest met de vanille.

Re: kletskoppen
95 gram witte Basterd
35 gram sinaasappelsap
50 gram gesmolten boter
25 gram Bloem
alles bij door elkaar spatelen en uitdrukken op sileconen matje en 175 graden af bakken
35 gram sinaasappelsap
50 gram gesmolten boter
25 gram Bloem
alles bij door elkaar spatelen en uitdrukken op sileconen matje en 175 graden af bakken
"The keyword of succes is to believe in yourself!"