Lecithine
Re: Lecithine
Ligt er een beetje aan wat je wilt opschuimen...zoet of zout? Of pure sap of met vetstof etc?
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Lecithine
Voor een schuimpje van saus doe ik op ongeveer 200 ml 1 a 2 theelepels lecitine...
Ligt er ook een beetje aan hoeveel boter erin je saus zit...
Gewoon proberen, hij schuimt wel het mooist als je pan niet te heet is, ik zorg altijd dat ik hem helemaal glad gestaafd heb en op smaak etc en zet hem dan gewoon aan de rand van de kachel maar das misschien persoonlijk...
Ligt er ook een beetje aan hoeveel boter erin je saus zit...
Gewoon proberen, hij schuimt wel het mooist als je pan niet te heet is, ik zorg altijd dat ik hem helemaal glad gestaafd heb en op smaak etc en zet hem dan gewoon aan de rand van de kachel maar das misschien persoonlijk...
het wordt vanzelf 12 uur
- JeroenTrimbos
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
- Locatie: Valkenburg aan de Geul
- Contacteer:
Re: Lecithine
Ik doe het altijd op gevoel
Zolang je saus niet meer dan 33% vet bevat dan werkt Lecithine.
Ik doe mijn schuimige sauzen trouwens allemaal in de thermomix, 60-70graden

Zolang je saus niet meer dan 33% vet bevat dan werkt Lecithine.
Ik doe mijn schuimige sauzen trouwens allemaal in de thermomix, 60-70graden
Practice what you preach