creme van ganzelever
creme van ganzelever
heb al tientallen recepten geprobeerd voor een lekkere zahte ganzelever creme. Heb thermo maar wil liefst geen room toevoegen, heb al met toevoeging van bouillons geprobeerd maar toch blijft de smak iets te straf. Kan iemand mij helpen?

Re: creme van ganzelever
gewoon 500 gram lever langzaam garen in 300 gram gevogelte bouillon( ongeveer 50 graden ), gladdraaien, zeven en opsmaakbrengen met truffeljus, peper en zout ( op ijswater op laten stijven )
- JeroenTrimbos
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
- Locatie: Valkenburg aan de Geul
- Contacteer:
Re: creme van ganzelever
300 gram lever
200 gram vocht (creatief zijn)
10 gr geweekte gelatine
60 graden stufe 3 in de thermomix
je kunt er ook wat speculaaskruiden aan toevoegen voor zoet
beetje cognac, kikkoman peper en zout voor hartig
Creme kun je goed bewaren in een spuitzak!
200 gram vocht (creatief zijn)
10 gr geweekte gelatine
60 graden stufe 3 in de thermomix
je kunt er ook wat speculaaskruiden aan toevoegen voor zoet
beetje cognac, kikkoman peper en zout voor hartig
Creme kun je goed bewaren in een spuitzak!
Practice what you preach
Re: creme van ganzelever
Scheutje calvados er door, haalt net het "zalvige" er af en geeft net genoeg bite om de lever tot zijn recht te laten komen.
De verhouding moet je zelf even bepalen, ik doe het altijd op smaak (alles trouwens
)
De verhouding moet je zelf even bepalen, ik doe het altijd op smaak (alles trouwens
Re: creme van ganzelever
Heb op t werk een heel mooi receptje liggen, hebje nou niets aan moet je zeggen.
Wel met room...
Je smelt de lever in de room. mooi glad maken en even zeven, daarna garen met eidooier en op smaak brengen, in de kidde met 2 patronen, super in combi met oesters
Kom nog even terug op het recept, ergens t weekend denk ik.
Wel met room...
Je smelt de lever in de room. mooi glad maken en even zeven, daarna garen met eidooier en op smaak brengen, in de kidde met 2 patronen, super in combi met oesters
Kom nog even terug op het recept, ergens t weekend denk ik.
het wordt vanzelf 12 uur
-
Arnoud
Re: creme van ganzelever
Mijn recept ooit voor amuse is 150gr ganzenlever, 0,5dl creme fraiche en 2 eetlepels runderfond. Hij is dan makkelijk spuitbaar met de spuitzak en een rozet op een amuselepel met pp 1tl rinse appelstroop, 1tl calvados en een paar blokjes granny smitth in brunoise geeft een lekkere amuse.
Succes ermee.
Succes ermee.
Re: creme van ganzelever
Belofte maakt schuld
170 gr lever
50 ml noily prat
1 el sjalotedix
300 ml melk
150 gr eidooier
p+z na smaak
Doe alle ingredienten in een pan behalve de eidooier, laat de lever smelten en staaf het evt even.
Zeven zodat de klontjes eruit zijn en gaar de melk net als bij ijs.
Laat hem afkoelen en doe hem in een kidde met 2 patronen erin.
170 gr lever
50 ml noily prat
1 el sjalotedix
300 ml melk
150 gr eidooier
p+z na smaak
Doe alle ingredienten in een pan behalve de eidooier, laat de lever smelten en staaf het evt even.
Zeven zodat de klontjes eruit zijn en gaar de melk net als bij ijs.
Laat hem afkoelen en doe hem in een kidde met 2 patronen erin.
het wordt vanzelf 12 uur
