Banket bakker buiten de bakkerij?

Vind of schrijf hier je infomatie over de verschillende cursussen en scholen.
Plaats reactie
ingenting
Berichten: 49
Lid geworden op: 19 mar 2007, 19:49
Locatie: Assen, Drenthe

Banket bakker buiten de bakkerij?

Bericht door ingenting »

Oeh! Wat een alliteratie in de titel:P

Ik vroeg mij af of het mogelijks is om met een banketbakkers opleiding (bv. niveau vier 'specialist banketbakker', waar ik nog lang niet ben) in een restaurant terecht te komen?

Bijvoorbeeld voor de afdeling nagerechten (of banket??) o.i.d., of leer je dat ook allemaal tijdens de koksopleiding?
Want ik zag op de website van 'the Fat Duck' toevallig dat ze op zoek zijn naar een 'confectioner'...
wat mij aan het denken zette, want het lijkt mij eigenlijk ook geweldig om in een restaurant te werk te gaan i.p.v. een bakkerij/patisserie :mrgreen:
Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Banket bakker buiten de bakkerij?

Bericht door chef-dave »

Tijdens de koksopleiding leer je de basis maar dit is niet voldoende wil je ooit als volwaardige patisserie werken in een restaurant. Beter is zoals ik heb gedaan beide opleidingen, je ouders zeuren dan wel dat je lang thuis woont op hun kosten(hahahahahaha) maar is eigenlijk het beste.
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave
yrtsap
Berichten: 195
Lid geworden op: 21 jun 2007, 12:50
Locatie: windowsd'nc fedder

Re: Banket bakker buiten de bakkerij?

Bericht door yrtsap »

Voor goede pâtissiers staan restaurants in de rij, nu teminste. Bedenk wel dat het anders is dan de bakkerij, maar ik denk zeker dat je een plus punt hebt als je alles weet over broodbakken, deeg toeren en de rest van de pâtisserie basis.
ingenting
Berichten: 49
Lid geworden op: 19 mar 2007, 19:49
Locatie: Assen, Drenthe

Re: Banket bakker buiten de bakkerij?

Bericht door ingenting »

chef-dave schreef:Tijdens de koksopleiding leer je de basis maar dit is niet voldoende wil je ooit als volwaardige patisserie werken in een restaurant. Beter is zoals ik heb gedaan beide opleidingen, je ouders zeuren dan wel dat je lang thuis woont op hun kosten(hahahahahaha) maar is eigenlijk het beste.
Hahaha volgens mij vinden mijn ouders dat nu al.
Maar heb je dan beide opleidingen apart gedaan of tegelijkertijd?


yrtsap schreef:Voor goede pâtissiers staan restaurants in de rij, nu teminste. Bedenk wel dat het anders is dan de bakkerij, maar ik denk zeker dat je een plus punt hebt als je alles weet over broodbakken, deeg toeren en de rest van de pâtisserie basis.
Dat is mooi om te horen;), want op dit moment doe ik niveau twee banket bakker, maar ben van plan om in elk geval tot en met niveau vier door te gaan (en hier en daar workshops te nemen)...

Maar tot welk niveau zou je de koksopleiding moeten doen/hoeveel ervaring als kok zou je moeten hebben om als patissier te werk te kunnen in een restaurant?
Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Banket bakker buiten de bakkerij?

Bericht door chef-dave »

ingenting schreef:
chef-dave schreef:.
Hahaha volgens mij vinden mijn ouders dat nu al.
Maar heb je dan beide opleidingen apart gedaan of tegelijkertijd?
Ik ben mijn opleiding gestart als patisserie-banketbakker dan heb ik specialisatie jaren gedaan dieet voeding en dan ben ik naar de keukenopleiding gegaan, maar dit moest ik niet van nul starten daar ik de basis etc... reeds kende en had gezien in de patisserie-bakkerij. In totaal ben ik 11 naar de Antwerpse hotelschool gegaan.De reden hiervan was eigenlijk omdat ik nooit heb kunnen kiezen tussen beide beroepen+ als ik 2 jaar langer naar school ging moest ik geen legerdienst meer doen :D :D tus was handig en komt nu eigenlijk zeer goed van pas daar ik door een bloemallergie niet meer in een bakkerij zou kunnen werken.Ik raad je inderdaad ook aan om workshops etc.. te doen want tijdens de opleiding banketbakkerij zie je eigenlijk bitter weinig hoteldesserten hetgeen echt aanpassen is in het begin van je loopbaan in de keuken.
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave
Plaats reactie