TOPKOK komt koken in instelling !

Al het nieuws over de Michelin sterren, Gault Millau, Lekker
Plaats reactie
tilburger
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 sep 2005, 22:14

TOPKOK komt koken in instelling !

Bericht door tilburger »

Ex-nederlands kampioen kok
komt op 1 en 2 oktober
koken in Huize Mater Misericordiae


Op 29 Mei, werd door Catherine Keyl bekend gemaakt dat Huize Mater
Misericordiae uit Tilburg was geëindigd op de 7e plaats en.....dat Huize
Mater Misericordiae 4 sterren toegekend had gekregen. Het maximale te
behalen aantal !

Zorginstellingen hebben zich kunnen opgeven om hun gastvrijheid te laten
toetsen. 112 instellingen hadden zich aangemeld en zijn allen door een
inspecteur bezocht. Zo is ook Huize Mater Misericordiae bezocht. Aspecten
rondom eten en drinken, de geboden faciliteiten, hygiëne, de algehele
ambiance en vooral de ervaren gastvrijheid zijn onderwep van onderzoek
geweest.

Net zoals we dat van de Michelin gids kennen, die sterren aan restaurants
uitdeelt, werd ook deze toetsing beoordeelt met sterren. Huize Mater
Misericordiae wist het maximale aantal sterren in de wacht te slepen. De
jury benoemde Huize Mater Misericordiae al als een open en vriendelijk huis
met een gastvrije uitstraling. Het zeer goed verzorgde eten en drinken, de
optimaal geboden faciliteiten en de respectvolle benadering van de
medewerkers werden nadrukkelijk genoemd.




Natuurlijk is het prachtig om 4 sterren te hebben en daarom, wil op verzoek
van Huize Mater Misericordiae, ex-nederlands kampioen koken, Dhr. Martin
Willemsen graag een keer samen met de keukenbrigade van Huize Mater
Misericordiae een speciaal menu voor de (225) bewoonsters bereiden. Dit staat op 2
oktober a.s. op het programma. De voorbereidingen zijn al in volle gang, het
menu is al bekend.





Het menu a la Martin:

Filets de Sole farçie
" à la mode du Chef "
Sauce Raifort
Zeetongfilet gevuld met visfarce, geserveerd met mierikswortelsaus
of
Rêve Paysanné
Mooie Brabantse paté geserveerd met boerenjongens
*
Consommé queue de Boeuf au Madère
Heldere ossestaart bouillon met garniture en madeira
*
Suprème de Volaille Rôti
" Madras "
Sauce " indiènne"
Garniture " Bouquetière"
Gebraden kuikenfilet met kerrie saus, waarin iets rum, gegarneerd met een
meloenplakje
Hierbij serveren we Confetty rijst en diverse gestoofde groente
of
Medaillon de Veau aux Champignons
Sauce " Hermitage"
Garniture " Bouquetière"
Gebraden kalfsoester met champignons en een cognac roomsaus
Hierbij serveren we diverse gestoofde groente en aardappeltjes
*
frisse rauwkost met een appelcompôte
*
Pêche Princesse
Mooie halve perzik gevuld met amandelspijs en met gemalen cocos gegratineerd
Hierbij serveren we een bolletje ijs, sinaasappelsaus met rode vermouth en
verse appeltjes

Biografie:
Martin Willemsen, geboren op 10 maart 1931 te Doetinchem, en sedert 1954
woonachtig in Tilburg, is een bekend top-cuisinier. Hij was onder meer
werkzaam in Hotel Modern op de Heuvel, in Chalet Royal te 's-Hertogenbosch,
en ca. 20 jaar als chef-kok in bodega-rastaurant De Korenbeurs op de Heuvel,
waarvan hij de helft van die periode ook eigenaar was. Nadien werd hij
docent aan De Westhoeve. Met zijn culinaire hoogstandjes won hij vele
prijzen, onder andere met het Nederlands team driemaal goud op de Culinaire
Olympiade, de Gouden Amerikaanse Oscar en de Zilveren Koksmuts.
Daarnaast kookte deze meesterkok zeventien jaar voor het Nederlands
Koninklijk Huis in binnen- en buitenland.
Cas Spijkers, de bekende TV kok is ooit als leerling bij Martin Willemsen
begonnen…..
Ook zijn zoon Hein heeft het niet van een vreemde, ook hij is inmiddels
meesterkok en haalde in 1996 de zilveren koksmuts.

Verder heeft Martin Willemsen twee kookboeken op zijn naam staan: Het groot
seizoenen kookboek (Laren, Luitingh, 1978) en Het winterkookboek (Utrecht,
Skarabee, 1982; gedeeltelijk eerder verschenen in Het groot seizoenen
kookboek
Plaats reactie