chocolade sorbetijs

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Jom
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 mei 2007, 13:56
Locatie: bloemendaal
Contacteer:

chocolade sorbetijs

Bericht door Jom »

1 liter water
500 gr kristalsuiker
170 gr cacao
200 gr callebaut 53,8%

- suiker in water oplossen, cacao toevoegen, chocolade pastilles toevoegen.
- koelen en draaien.

Smaak is naar mijn mening goed, maar het ijsje te zacht. Andere sorbetijsjes zijn minder zacht.
Het suikergehalte heb ik al verlaagd, maar weet iemand of de chocolade het ijsje zacht maakt of gebruikt ik nog steeds te veel suiker?
De aanhouder wint
cookie
Berichten: 92
Lid geworden op: 10 jul 2007, 00:47
Locatie: Belgium
Contacteer:

Bericht door cookie »

ik denk direct aan het suikergehalte in combinatie met het vet % dat in de pastilles zit

Is maar een idee :oops:
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

zal morgen ff kijken voor mijn sorbet recept.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Bericht door Webmaster »

Dit recept gebruiken we in The Grand

1000 millilitre Water
1000 millilitre Milk Homoginised
600 gram Sugar caster
200 gram glucose
750 gram Chocolate Dark 53 %

place water ,milk , sugar and glucose in a pan and bring to a boil.
take of the heat and add the chocolate ,stirr well and churn as normal
this recepy can also be used with extra bitter and milk chocolate!!!!
Kokforum.nl : de website voor koks
Rudi B
Berichten: 59
Lid geworden op: 20 nov 2006, 14:52
Locatie: Middenbeemster
Contacteer:

Bericht door Rudi B »

Werk je in de grand terry?
dacht dat daar alleen engelse werkten
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Bericht door Webmaster »

Nee, hoor, ze hebben het liefst engelse....lopen tota 3 Nl-ers rond in de keuken van 14 man
Kokforum.nl : de website voor koks
Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Marielle »

hoezo is dat dan,dat ze liever engelse willen?
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

die luistere beter ;)

maar ontopic

eerst genoemt recept lijkt me inderdaad te zoet om goed op te kunnen draaien. plus je moet de droge stof ( cacao boter ) ook meerekenen
Gebruikersavatar
Leonard Elenbaas kookjunk
Berichten: 69
Lid geworden op: 17 aug 2006, 00:49
Locatie: 's-Gravenzande
Contacteer:

Bericht door Leonard Elenbaas kookjunk »

ik gebruik meestal 2 blaadjes gelatine per liter sorbet ijs
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.

http://www.restaurantpurepassie.com" onclick="window.open(this.href);return false;
cornelissen561
Berichten: 14
Lid geworden op: 31 jan 2008, 15:14
Locatie: Amsterdam

Bericht door cornelissen561 »

Heerlijk ijs.

2,5 dl melk
2,5 dl water
100 g suiker
50 g glucose
200 g chocolade (ik gebruik Valrhona Guanaja)
cognac
verse tijm (mee laten trekken met de vloeistof)
zout
AJAX!
Jom
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 mei 2007, 13:56
Locatie: bloemendaal
Contacteer:

Bericht door Jom »

zout?
De aanhouder wint
bde_man
Berichten: 9
Lid geworden op: 13 sep 2006, 20:21
Locatie: Heiloo

Bericht door bde_man »

Mijn ervaring is met zout dat het alleen met roomijs soorten de smaak verhoogd
Cooking Master
cornelissen561
Berichten: 14
Lid geworden op: 31 jan 2008, 15:14
Locatie: Amsterdam

Bericht door cornelissen561 »

Zout gebruik ik ook niet in sorbet ijs. In chocolade gerechten gebruik ik echter altijd zout, dus in deze sorbet zit wel zout. Je kan ook het zout weglaten en op een bolletje ijs een beetje fleur de sel strooien.
AJAX!
Plaats reactie