Combinatie

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
Rudi B
Berichten: 59
Lid geworden op: 20 nov 2006, 14:52
Locatie: Middenbeemster
Contacteer:

Combinatie

Bericht door Rudi B »

Graag jullie mening over de volgende combinatie:

Entrecote met gecarameliseerde sjalotten, een spiesje van courgette, paprika en tomaat en een rode peper mayonaise?
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

kan best lekker zijn..hangt er vanaf hoe je het doet.....
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Rudi B
Berichten: 59
Lid geworden op: 20 nov 2006, 14:52
Locatie: Middenbeemster
Contacteer:

Bericht door Rudi B »

doelde meer op de combinatie van entrecote en mayonaise, is de mayonaise niet te filmend om een goede combinatie met je vlees te maken?
Kwekky
Berichten: 3
Lid geworden op: 03 jan 2008, 19:03
Locatie: Losser

Bericht door Kwekky »

Hoeft niet, ligt eraan hoe je de combinatie met de rode peper maakt
''meer dan een vak''
Rudi B
Berichten: 59
Lid geworden op: 20 nov 2006, 14:52
Locatie: Middenbeemster
Contacteer:

Bericht door Rudi B »

suggesties?

is niet mijn combinatie maar een discussie op mijn werk.
voor de duidenlijkheid het is rode peper mayo in de meeste simpele manier zeg maar :x
chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Bericht door chef peter »

Ik denk dat het slecht een beetje glibberig wordt, dat warme vlees met (zelf gemaakte ) mayo, denk dat de smaakjes best OK zijn, veeeel peper alle kleuren behalve de witte....lekker !
Is het allemaal verantwoord, geen idee, als het maar lekker is.
Rudi B
Berichten: 59
Lid geworden op: 20 nov 2006, 14:52
Locatie: Middenbeemster
Contacteer:

Bericht door Rudi B »

rode peper niet als in de korrels maar het (paprika) peppertje
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

mayonaise is zeker filmend, maar ook zeer strak.
(of zeer strak te maken)
eigeel, mosterd (azijn), olie

bearnaise
eigeel, azijn, boter

lijkt erg veel op elkaar.
dus, als je het goed maakt, moet het zeker kunnen

entrecote met kruidenboter is ook lekker.
ook veel vet.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Bericht door Emiel »

Als je pepermayonaise niet te hard overheerst ten opzichte van je fluweelzachte zoete gecarameliseerde sjalotten (kwijl) en andere groenten, waarom niet? Ik zou toch eerder opteren voor roze peper. Pikant maar toch zoetig. Mayonaise wel apart bijserveren.
chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Bericht door chef peter »

Leo schreef:mayonaise is zeker filmend, maar ook zeer strak.
(of zeer strak te maken)
eigeel, mosterd (azijn), olie

bearnaise
eigeel, azijn, boter

lijkt erg veel op elkaar.
dus, als je het goed maakt, moet het zeker kunnen

entrecote met kruidenboter is ook lekker.
ook veel vet.
wat zeg je dat toch mooi Leo....filmend, doe mij d'r maar een :D
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

met gelul maak je veel dingen lekker... :lol:
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
eeuwejan
Berichten: 9
Lid geworden op: 15 feb 2008, 11:52
Locatie: Friesland
Contacteer:

Bericht door eeuwejan »

ik heb het een keer gemaakt met caramel van zilveruien

lekkere combinatie bij rood vlees
Plaats reactie