Pagina 1 van 1
wilde duiven
Geplaatst: 06 okt 2007, 19:42
door Gert
'k Heb net van een jager 3 mooie, nog warme duiven gekregen
ga ze nu plukken en verder verwerken
Duif klaarmaken
Geplaatst: 07 okt 2007, 09:47
door Leo
Ga je lever/maag/hart ook gebruiken?
Geplaatst: 08 okt 2007, 13:26
door Gert
Ik heb er nog wel aan gedacht om de lever te gebruiken maar ik dacht dat je dat bij wild niet kon doen. Omdat de lever afvalstoffen zuivert ofzo.
Maar had het wel gekund?
Ik heb ze geplukt, de borstjes en de boutjes eraf gesneden. Ook heb ik de karkassen waar de borstjes op zaten er uit gehaald. Wil ik binnenkort een fond van trekken.
Gisteren heb ik 2 borstjes gebakken, gewoon heel simpel met wat peper uit de molen en wat zout. Was erg lekker.
De rest van de borstjes en boutjes heb ik ingevroren daar wil ik binnenkort iets lekkers van maken, hebben jullie nog leuke, lekkere ideetjes?
Geplaatst: 08 okt 2007, 15:35
door cookie
aspic!!!!!!!
samen met wat spek,foi en brunoise groentjes aanfruiten
room toevoegen
blender
door tamis wrijven,half opgeklopte room & gelatine er onder
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERG lekker!!!!
als je interesse hebt zet k t recept wel even op pm als je wil
Had deze vorige maand op m'n menu staan en kreeg echt heel lovende reacties

Geplaatst: 08 okt 2007, 15:36
door cookie
ohja,verlede week heb ik fond gemaakt van duif en dan ook ineens maar een concomé,was zo fijn aan het koken en voor ik t besefte was het 3u snachts
OOPS

Geplaatst: 08 okt 2007, 18:52
door Gert
dankje cookie
klinkt erg lekker!
wil je het recept sturen?
Geplaatst: 08 okt 2007, 22:24
door cookie
zal het je morgen in pm of mail zetten,kom net uit m'n keuken en ga me even in men luie zetel gooien,tis nu weekend voor mij

Geplaatst: 09 okt 2007, 12:20
door Gert
prima!
geniet van je weekend

Geplaatst: 19 okt 2007, 16:13
door Gert
ik heb aankomende week herfstvakantie. Heerlijk geen school.....en lekker veel koken
nu heb ik van die 3 duiven nog wat karkassen, aantal boutjes en filetjes in de vriezer liggen.
Nu was ik een beetje aan 't denken wat ik er voor lekkers mee zou maken.
Zou het lekker zijn om van die filetjes een soort filet americain te maken?
Of een lekker soepje/ragoutje van die karkassen en boutjes?
Hebben jullie misschien tips of lekkere ideetjes?