wilde duiven
wilde duiven
'k Heb net van een jager 3 mooie, nog warme duiven gekregen
ga ze nu plukken en verder verwerken
ga ze nu plukken en verder verwerken
Duif klaarmaken
Ga je lever/maag/hart ook gebruiken?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Ik heb er nog wel aan gedacht om de lever te gebruiken maar ik dacht dat je dat bij wild niet kon doen. Omdat de lever afvalstoffen zuivert ofzo.
Maar had het wel gekund?
Ik heb ze geplukt, de borstjes en de boutjes eraf gesneden. Ook heb ik de karkassen waar de borstjes op zaten er uit gehaald. Wil ik binnenkort een fond van trekken.
Gisteren heb ik 2 borstjes gebakken, gewoon heel simpel met wat peper uit de molen en wat zout. Was erg lekker.
De rest van de borstjes en boutjes heb ik ingevroren daar wil ik binnenkort iets lekkers van maken, hebben jullie nog leuke, lekkere ideetjes?
Maar had het wel gekund?
Ik heb ze geplukt, de borstjes en de boutjes eraf gesneden. Ook heb ik de karkassen waar de borstjes op zaten er uit gehaald. Wil ik binnenkort een fond van trekken.
Gisteren heb ik 2 borstjes gebakken, gewoon heel simpel met wat peper uit de molen en wat zout. Was erg lekker.
De rest van de borstjes en boutjes heb ik ingevroren daar wil ik binnenkort iets lekkers van maken, hebben jullie nog leuke, lekkere ideetjes?
aspic!!!!!!!
samen met wat spek,foi en brunoise groentjes aanfruiten
room toevoegen
blender
door tamis wrijven,half opgeklopte room & gelatine er onder
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERG lekker!!!!
als je interesse hebt zet k t recept wel even op pm als je wil
Had deze vorige maand op m'n menu staan en kreeg echt heel lovende reacties
samen met wat spek,foi en brunoise groentjes aanfruiten
room toevoegen
blender
door tamis wrijven,half opgeklopte room & gelatine er onder
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERG lekker!!!!
als je interesse hebt zet k t recept wel even op pm als je wil
Had deze vorige maand op m'n menu staan en kreeg echt heel lovende reacties

ik heb aankomende week herfstvakantie. Heerlijk geen school.....en lekker veel koken
nu heb ik van die 3 duiven nog wat karkassen, aantal boutjes en filetjes in de vriezer liggen.
Nu was ik een beetje aan 't denken wat ik er voor lekkers mee zou maken.
Zou het lekker zijn om van die filetjes een soort filet americain te maken?
Of een lekker soepje/ragoutje van die karkassen en boutjes?
Hebben jullie misschien tips of lekkere ideetjes?

nu heb ik van die 3 duiven nog wat karkassen, aantal boutjes en filetjes in de vriezer liggen.
Nu was ik een beetje aan 't denken wat ik er voor lekkers mee zou maken.
Zou het lekker zijn om van die filetjes een soort filet americain te maken?
Of een lekker soepje/ragoutje van die karkassen en boutjes?
Hebben jullie misschien tips of lekkere ideetjes?