Nationaal Team naar Rusland International Kremlin Culinairy
Geplaatst: 03 sep 2007, 09:21
Het Koksgilde Nationaal Team neemt van 3 t/m 6 oktober deel aan de International Kremlin Culinairy Cup in Moskou. De wedstrijden vinden plaats onder de vlag van de World Association of Chef Societies, de wereldorganisatie van koksverenigingen, waarvan het Koksgilde als enige koksvereniging van Nederland lid is.
Aan de wedstrijden nemen een groot aantal teams deel. Het team presenteert zich met zowel een koud buffet met sublieme kleine koude creaties onder het thema "The Netherlands" als met een driegangenmenu voor 100 personen. Het voorgerecht bestaat uit een druiluik: tartaartje van makreel en gerookte makreel met meloengelei, een kleine terrine van grookte IJsselmeerpaling en gestoofde varkenshiel in het groen en een mousse van olijfolie en yuzu met hollandse garnaaltjes. Het hoofdgerecht is een à la minute gebraden kalfshaas met gepekelde krokant gebakken kalfszwezerik met dadelcreme en gepofte quinoa en een ratatouille van Hollandse groenten, gedroogde aardappelschip, een krokant spekje, gebakken paddestoelen en een krachtige kalfsjus. Het dessert is een brownie van chocolade met gebakken appel en een hoorntje van kletskop gevuld met dragonschuim. Deze wedstrijd is een eerste stap van dit team naar de IKA 2008 in Erfurt, de belangrijkste teamwedstrijd van de wereld.
Het Koksgilde Nationaal Team bestaat uit Bert van Manen, chef d'équipe, chef de cuisine Restaurant Kandinsky, Scheveningen; Guido anjer, docent ROC Leeuwarden; Henri Brouwers, chef de cuisine restaurant Mirabelle, Breda; Marco Poldervaart, patron-chef de cuisine, restaurant De Gastronoom, Harlingen; Rogier Tetteroo, patissier; Jos van Rossenberg, chef patissier Huis ter Duin; Ron Merks, chef de cuisine Golden Tulip Hotel, Zaltbommel; Waldrik Kremer, chef de cuisine Arjan van Dijk, Oosterhout; Wim Klerks, chef de cuisine, restaurant Les Jumeaux, Bennebroek en Wynand Vogel, chef de mission, Wynand Culinair, Blokker.
http://www.cookchamp.ru/default_eng.asp
Bron: http://www.horecaentree.nl
Aan de wedstrijden nemen een groot aantal teams deel. Het team presenteert zich met zowel een koud buffet met sublieme kleine koude creaties onder het thema "The Netherlands" als met een driegangenmenu voor 100 personen. Het voorgerecht bestaat uit een druiluik: tartaartje van makreel en gerookte makreel met meloengelei, een kleine terrine van grookte IJsselmeerpaling en gestoofde varkenshiel in het groen en een mousse van olijfolie en yuzu met hollandse garnaaltjes. Het hoofdgerecht is een à la minute gebraden kalfshaas met gepekelde krokant gebakken kalfszwezerik met dadelcreme en gepofte quinoa en een ratatouille van Hollandse groenten, gedroogde aardappelschip, een krokant spekje, gebakken paddestoelen en een krachtige kalfsjus. Het dessert is een brownie van chocolade met gebakken appel en een hoorntje van kletskop gevuld met dragonschuim. Deze wedstrijd is een eerste stap van dit team naar de IKA 2008 in Erfurt, de belangrijkste teamwedstrijd van de wereld.
Het Koksgilde Nationaal Team bestaat uit Bert van Manen, chef d'équipe, chef de cuisine Restaurant Kandinsky, Scheveningen; Guido anjer, docent ROC Leeuwarden; Henri Brouwers, chef de cuisine restaurant Mirabelle, Breda; Marco Poldervaart, patron-chef de cuisine, restaurant De Gastronoom, Harlingen; Rogier Tetteroo, patissier; Jos van Rossenberg, chef patissier Huis ter Duin; Ron Merks, chef de cuisine Golden Tulip Hotel, Zaltbommel; Waldrik Kremer, chef de cuisine Arjan van Dijk, Oosterhout; Wim Klerks, chef de cuisine, restaurant Les Jumeaux, Bennebroek en Wynand Vogel, chef de mission, Wynand Culinair, Blokker.
http://www.cookchamp.ru/default_eng.asp
Bron: http://www.horecaentree.nl