
Probleem is alleen dat iedereen die een broodje hem heeft verzonnen hem uit gemak maar panini noemt...
(een wikkekeurige panini kaart - voorbeeld)
panini croque hesp, kaas €3,2
panini croque tomaat hesp, kaas, tomaat €3,4
panini croque hawai hesp, kaas, ananas €3,4
panini da vinci tomaat, mozarella, pesto €3,2
panini da vinci ganda tomaat, mozarella, pesto, gandaham €3,4
panini da vinci kip tomaat, mozarella, pesto, kip €3,4
panini boulet kaas, boulet €3,5
panini brie brie, ananas, noten €3,5
panini zalm zalm, ui, brie €4,5
panini salami kaas, tomaat, salami €3,5
Wat mij betreft is zo'n soort stokbroodje / pistolet die onder de grill is "geplet" en mooie bruine strepen heeft pas echt een panini. Zo heb ik ze namelijk tijdens m'n laatste bezoek aan Italië vele malen gezien en gegeten.
(zoals op de volgende link onder de grill ligt; http://www.allesvoordekeuken.nl/catalog ... cts_id=624)
Nu heb ik zelf ook zo'n paninigrill (soort contactgrill) voor thuis gekocht, maar ik vroeg me af wat voor soort stokbrood / pistolet je hier nu het beste voor kunt gebruiken. Ik neem aan als je een kant en klaar stokbrood nog 5 tot 8 minuten onder zo'n grill doet dat het een vrij harde bedoeling wordt... Ik dacht zelf dus aan afbakbroodjes en die onder de grill afbakken of eventueel 3 minuten in de oven, vullen naar smaak en dan nog 5 minuutjes onder de grill om mooi plat en bruin te worden.
Wat is jullie mening hierover? Welke broodjes zijn het beste geschikt?
