ik was een keer bezig met een vinaigrette te maken en die dan met een soda-jet onder druk te zetten zodat je koolzuur ( bruisend effect ) in de vinairgrette krijgt. alleen in plaats van fris bruisend ging het naar licht tintelend bedorven iets smaken
grootste mislukking ?
-
ralph geerts
grootste mislukking ?
wat is je grootste mislukking aller tijden ?
ik was een keer bezig met een vinaigrette te maken en die dan met een soda-jet onder druk te zetten zodat je koolzuur ( bruisend effect ) in de vinairgrette krijgt. alleen in plaats van fris bruisend ging het naar licht tintelend bedorven iets smaken
ik was een keer bezig met een vinaigrette te maken en die dan met een soda-jet onder druk te zetten zodat je koolzuur ( bruisend effect ) in de vinairgrette krijgt. alleen in plaats van fris bruisend ging het naar licht tintelend bedorven iets smaken
-
Chef jurre
- Berichten: 36
- Lid geworden op: 15 nov 2006, 15:12
- Locatie: Sneek
hallo ik ben nieuw hier..
Maar mijn grootste mislukking is caramel snoepjes maken.
Alles ging goed. totdat ik het 1 minuutje te lang liet koken.
het werd 1 bruine kankerverwekkende troep.
Bijna een dure gietijzeren pan van 80 euro vern**kt maar
uiteindelijk nog schoon kunnen krijgen met een schroevendraaier
Groeten jurre
Maar mijn grootste mislukking is caramel snoepjes maken.
Alles ging goed. totdat ik het 1 minuutje te lang liet koken.
het werd 1 bruine kankerverwekkende troep.
Bijna een dure gietijzeren pan van 80 euro vern**kt maar
uiteindelijk nog schoon kunnen krijgen met een schroevendraaier
Groeten jurre
-
Anne Zantinge
- Berichten: 65
- Lid geworden op: 28 sep 2006, 13:10
- Locatie: Culemborg
- Contacteer:
-
Anne Zantinge
- Berichten: 65
- Lid geworden op: 28 sep 2006, 13:10
- Locatie: Culemborg
- Contacteer:
Gisteren een pan jus de veau om laten vallen. Was er al 5 dagen mee bezig, alles voor niks
Vandaag maar weer eens nieuwe opzetten. Eigenlijk vind ik dat altijd wel blunders, dingen laten omvallen of uit je handen vallen. Of chocolade tremperen, had het pas 1x gedaan, kom ik terug van het kantoor, staan ze er al als een paar idioten bonbons van te maken.
Mijn aller ergste blunder:
Zo'n 12 jaar geleden ik was leerling.
Ik had het verschrikkelijk druk en het was gewoon een rotdag......
De dag ervoor had ik netjes mijn kalfsbouillon op smaak gebracht en in de koelcel gezet ( ongv 40 liter )
Maar goed ik was de volgende dag druk dus , en was druk bezig met citroenen en witlof...ik loop 10 minuten later in de cel , en denk....oh ja nog ff bouillon proeven, want het waren de hondsdagen! Ja hoor de bouillon was zuur....verdomme dacht ik en pleurde de pan van 40 ltr kalfsbouillon door de gootsteen!
Even later proefde ik weer wat ...en dat smaakte ook zuur en een beetje bitter............Er begon me wat te dagen .....Ik heb lopen schelden op mezelf....en toen kwam de chef......aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah
Zo'n 12 jaar geleden ik was leerling.
Ik had het verschrikkelijk druk en het was gewoon een rotdag......
De dag ervoor had ik netjes mijn kalfsbouillon op smaak gebracht en in de koelcel gezet ( ongv 40 liter )
Maar goed ik was de volgende dag druk dus , en was druk bezig met citroenen en witlof...ik loop 10 minuten later in de cel , en denk....oh ja nog ff bouillon proeven, want het waren de hondsdagen! Ja hoor de bouillon was zuur....verdomme dacht ik en pleurde de pan van 40 ltr kalfsbouillon door de gootsteen!
Even later proefde ik weer wat ...en dat smaakte ook zuur en een beetje bitter............Er begon me wat te dagen .....Ik heb lopen schelden op mezelf....en toen kwam de chef......aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah
kicke fout!!

"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
-
Chef jurre
- Berichten: 36
- Lid geworden op: 15 nov 2006, 15:12
- Locatie: Sneek
in de afwas hebben we vaak een bloem gevecht
wat ik ook eens had was op een lollerige dag van een chefkok:
hij zei kijk hier heb ik 2 gekookte eieren,
moet je mij na doen.
Hij pakte dus een gekookt ei en gooide hem in de lucht en ving hem weer op met zijn neus(net boven zijn neus)
Dus hij zei: nu jij
okee dacht ik
pakte hij een ongekookt ei (wat ik niet door had)
dus ik deed hetzelfde
en jah je raad het al..... hele hoofd onder de ei.
die 2 koks lagen helemaal in een scheur
heb het ze wel zelf laten opruimen wat op de vloer ed lag.
hehe
Groeten Jurre
wat ik ook eens had was op een lollerige dag van een chefkok:
hij zei kijk hier heb ik 2 gekookte eieren,
moet je mij na doen.
Hij pakte dus een gekookt ei en gooide hem in de lucht en ving hem weer op met zijn neus(net boven zijn neus)
Dus hij zei: nu jij
okee dacht ik
pakte hij een ongekookt ei (wat ik niet door had)
dus ik deed hetzelfde
en jah je raad het al..... hele hoofd onder de ei.
die 2 koks lagen helemaal in een scheur
heb het ze wel zelf laten opruimen wat op de vloer ed lag.
hehe
Groeten Jurre
Mijn grootste f´ck up is dat ik een keer vis moest fileren, dus ik haal em uit de piepschuimen doos, ken je wel. De deksel leg ik netjes aan de kant , even later ram stank in de keuken ik dacht eerst dat de vloeistof van een koelkast uit een het lekken was ofzo, stonk echt. Kijk ik achter me licht de deksel vd doos op een grillpan te smelten
ik snel die rotzooi deraf krijg ik ook nog van dat spul op me hand, krijg je niet eraf want als je het met andere hand deraf wil vegen heb je daar hetzelfde probleem
Toen kwam de chef.....

-
ralph geerts
Wat denk je van iemand die een recept chocoladmousse maakt en ipv van 100 grCacao liquer, 100 gr cacao poeder pakt...
hmm..lekker
hmm..lekker
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Grootste blunder, een keukenhulp had ik gevraagd om een bouillon (had net +/- 1 uur lang eendebouten staan stoven) af te gieten in een puntzeef.
Komt die jongen terug met een bak vol groenteprut, zegt hij hier zijn je groentes, dus ik vraag waar is de bouillon.....ow weggespoeld moest je dat dan hebben zegt hij.
Ook nog een fout van mezelf, kreeg hele ossehazen aangeleverd zou ze dus ff schoonmaken en vliezen.
Ik pak de hazen uit het Plastic krat en leg het krat op de kachel ( die volgens mij uit was) maar een collega had de kachel aangedaan.
Na een paar minuten een stank en rook was dat plastic krat aan het smelten op de kachel ben +/- een uur bezig geweest om plastic te verwijderen.
Het moeilijkste was nog om de gasverdelers uit het overgebleven plastic restant te snijden.
gebeurt me nooit meer zoiets kijk voortaan eerst of alle pitten uit zijn.
Komt die jongen terug met een bak vol groenteprut, zegt hij hier zijn je groentes, dus ik vraag waar is de bouillon.....ow weggespoeld moest je dat dan hebben zegt hij.
Ook nog een fout van mezelf, kreeg hele ossehazen aangeleverd zou ze dus ff schoonmaken en vliezen.
Ik pak de hazen uit het Plastic krat en leg het krat op de kachel ( die volgens mij uit was) maar een collega had de kachel aangedaan.
Na een paar minuten een stank en rook was dat plastic krat aan het smelten op de kachel ben +/- een uur bezig geweest om plastic te verwijderen.
Het moeilijkste was nog om de gasverdelers uit het overgebleven plastic restant te snijden.
gebeurt me nooit meer zoiets kijk voortaan eerst of alle pitten uit zijn.
Dat doet me denken aan toen ik 6 was.Emiel schreef:Mijn grootste mislukking? Toen ik een jaar of 6 was heb ik ooit macaroni in chocolademelk gekookt, tot het net niet drooggekookt was. Smerig!
Bij kennissen van mijn ouders hadden we een paprika soep gegeten waar ik helemaal weg van was.
Dus thuisgekomen wilde ik het namaken...
Mijn methode:
een pakje cup-a-soup met groente smaak en reepjes rauwe paprika in een bordje doen en heet water erbij.
En dan maar wachten tot de paprika zacht zou worden...en het in een overheerlijke soep zou veranderen.
Mijn eerste keer met tofu was ook een ramp...daar praat ik eigenlijk nog steeds niet over
Haha leuke fouten hier allemaal, ik werk nog niet zo lang in de keuken (nu net 2 jaar) en heb nog niet echt een kookblunder gemaakt die me echt is blijven hangen wel heb ik 2 andere blunders gemaakt in de keuken.
-we hebben van die 10liter emmers met vet voor de frituur, heb er een keer 2 laten vallen 20 liter vet door het magazijn :O
was 2 uur aant schrobben, eerst met blik van vegerenblik het vet trug in emmers daarna schrobben (lang leven de waterstofzuiger) 3x en was nog steeds klein beetje vettig. ook hoop moeten weggooien :*(
-Ook een keer 2 vingers in frituurvet gestopt. was kroepoek aan het frituren, gleed er een door de gleuf heen ( zitten er bij ons paar in die bovenste gedeelte met onderste schijden) ik proberen eruit te halen met spatel, spatel er net te ver ingegaan met t2 vingers erbij, geluk snelle reactie 2 blaartjes :O
,
Wel meegemaakt dat een leerling uit mijn klas een pan opwarmde en hem schoon wou maken met peper ipv zout, de hele klas ging kapot HAHA!
Of een zelfstandigwerkend kok die romanof probeerde te maken, te veel voor kleine mengmachine dus in grotere kom, probeert ze hem met een stafmixer dikker te krijgen./..... lukte niet dan maar i n de hogger. room erbij. ik weet niet wat er is gebeurt maar toen ze hem eruit haalde leek het op iets buitenaards... allemaal witte klonten en daaromheen een roze drek echt smerig
-we hebben van die 10liter emmers met vet voor de frituur, heb er een keer 2 laten vallen 20 liter vet door het magazijn :O
-Ook een keer 2 vingers in frituurvet gestopt. was kroepoek aan het frituren, gleed er een door de gleuf heen ( zitten er bij ons paar in die bovenste gedeelte met onderste schijden) ik proberen eruit te halen met spatel, spatel er net te ver ingegaan met t2 vingers erbij, geluk snelle reactie 2 blaartjes :O
Wel meegemaakt dat een leerling uit mijn klas een pan opwarmde en hem schoon wou maken met peper ipv zout, de hele klas ging kapot HAHA!
Of een zelfstandigwerkend kok die romanof probeerde te maken, te veel voor kleine mengmachine dus in grotere kom, probeert ze hem met een stafmixer dikker te krijgen./..... lukte niet dan maar i n de hogger. room erbij. ik weet niet wat er is gebeurt maar toen ze hem eruit haalde leek het op iets buitenaards... allemaal witte klonten en daaromheen een roze drek echt smerig
Veni, vedi, ik werd chef
-
chef peter
- Berichten: 418
- Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45
eerste keer dat ik men tonka bonen werkte wou ik m'n creme anglaise ermee infuseren
Wou echt dat de smaak zou doordringen,dus gebruikte ik er maar een stuk of 10 om zeker te zijn op een halve liter creme anglaise
Resultaat---->door de gootsteen
Nu maak ik er een extract van samen met porto om bij m'n kletskoppen te doen,gebruik ik t in witte wijnsaus of in een schaaldierensausje
Weliswaar in de juiste hoeveelheid hahahhaha
Wou echt dat de smaak zou doordringen,dus gebruikte ik er maar een stuk of 10 om zeker te zijn op een halve liter creme anglaise
Resultaat---->door de gootsteen
Nu maak ik er een extract van samen met porto om bij m'n kletskoppen te doen,gebruik ik t in witte wijnsaus of in een schaaldierensausje
Weliswaar in de juiste hoeveelheid hahahhaha
Niet echt een kookblunder, maar meest erge wat ik me uit de keuken kan herinneren was het klaarmaken van de lasagne. De ene kok deed deze altijd eerst even kort in de magnetron om er ook zeker van te zijn dat hij binnen goed warm was. Omdat de mag aan de tapaskant stond, werd die altijd bij mij gedropt en zette ik hem in de mag.
Die andere kok deed dat andersom, maar dat wist ik niet. Ik pak dus het gloeiend hete bord met lasagne wat rechtstreeks uit de oven kwam met mijn blote handen. Ik had werkelijk op alle vijf de vingers blaren en op drie waren ze zelfs een ruime cm. Maar goed zo'n vergissing maak je een keer, nu check altijd alles even kort wat van een ander komt.
Die andere kok deed dat andersom, maar dat wist ik niet. Ik pak dus het gloeiend hete bord met lasagne wat rechtstreeks uit de oven kwam met mijn blote handen. Ik had werkelijk op alle vijf de vingers blaren en op drie waren ze zelfs een ruime cm. Maar goed zo'n vergissing maak je een keer, nu check altijd alles even kort wat van een ander komt.
heb ook al zulke dingen meegemaakt ja,op de school nog,hey kristof,roer eens wat boter onder de riz pilaw,ok no problemo,de kookpot kwam net uit de oven,pak ik hem even vast,ganse hand binnenknat verbrand
Sindsdien pak ik gewoon alles vast met een handdoek,klinkt mss absurd,maar ik loop dus bijna gans de dag rond met een handdoek in m'n hand,
Sindsdien pak ik gewoon alles vast met een handdoek,klinkt mss absurd,maar ik loop dus bijna gans de dag rond met een handdoek in m'n hand,
mijn stageloper moest de frituur schoonmaken en dan heb je van die leuke druipbakken eronder waar de ranzige vet in kan, jammer dat de druipbak niet goed stond en 25 liter frituurvet door de hele keuken liep, dat was een hele nacht schrobben geblazen....voor mij mijn sous de leerling en de 2 stagiares...
Re: grootste mislukking ?
Heb een paar jaar geleden een creme brulee taart proberen te maken met lange vingers. Helaas kwamen die krengen na een halve minuut boven drijven XD
Over frituur gesproken, ook echt een lompe blunder, was aan t einde van de avond mn frituurtje aan t poetsen, schiet ik van de rand af zo in de frituur. Weer een heel andere variatie op de chicken fingers
Over frituur gesproken, ook echt een lompe blunder, was aan t einde van de avond mn frituurtje aan t poetsen, schiet ik van de rand af zo in de frituur. Weer een heel andere variatie op de chicken fingers
Re: grootste mislukking ?
is om met leerlingen te werken hahahaha nee hoor er zitten ook goede bij
nee toen ik leerling was heb ik geprobeert om mayo te maken met hele eieren in plaats van alleen de dooier
het was een receept waar 30 dooiers in gingen dus je raad het wel als je dan bij je chef komt en je zegt dat het niet lukt en alles zit bij elkaar
nee toen ik leerling was heb ik geprobeert om mayo te maken met hele eieren in plaats van alleen de dooier
het was een receept waar 30 dooiers in gingen dus je raad het wel als je dan bij je chef komt en je zegt dat het niet lukt en alles zit bij elkaar
- JeroenTrimbos
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
- Locatie: Valkenburg aan de Geul
- Contacteer:
Re: grootste mislukking ?
Toen ik bij de Leuf werkte had ik een pan met room en melk op het vuur staan voor chocoladecreme
nou dat was aan de kook, toen bij de rest van het recept gegooid.
Beetje jammer dat de chef in eenzelfde pan witte vissaus aan het maken was. Lekkere chocoladecreme....
nou dat was aan de kook, toen bij de rest van het recept gegooid.
Beetje jammer dat de chef in eenzelfde pan witte vissaus aan het maken was. Lekkere chocoladecreme....
Practice what you preach
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: grootste mislukking ?
Ongeveer 100 jaar geleden als ventje bij het maken van appeltaart lekker kaneel er bij gedaan......dacht ik.
Bleek nootmuskaat poeder te zijn. Best wel een eigenaardig smaakje.
Bleek nootmuskaat poeder te zijn. Best wel een eigenaardig smaakje.
Re: grootste mislukking ?
Vroeger op de middelbare school (horeca opleiding) moesten we eens Appel Beignets maken in bierbeslag.
Frituren in zonnebloemolie. Allemaal goed gelukt.
Thuis wilde ik dit ook nog een keer maken voor mijn ouders. Alles voorbereid en het pannetje olie gepakt wat mijn moeder altijd gebruikte om de oliebollen in te bakken.
Die olie was ondertussen RANZIG geworden! Ik had niet veel verstand van ranzige olie, ik ben er een paar dagen ziek van geweest, en iedere keer als ik appel beignets zie of ruik wordt ik automatisch misselijk.
Ook een keer pommes carree gemaakt thuis voor mijn ouders. De halve middag gesneden op die blokjes aardappel. Toen ik ze ging bakken werd het meer een rosti. Mijn vader zei toen:wat is dit voor prutje?
Heb ze thuis niet meer gemaakt.
Frituren in zonnebloemolie. Allemaal goed gelukt.
Thuis wilde ik dit ook nog een keer maken voor mijn ouders. Alles voorbereid en het pannetje olie gepakt wat mijn moeder altijd gebruikte om de oliebollen in te bakken.
Die olie was ondertussen RANZIG geworden! Ik had niet veel verstand van ranzige olie, ik ben er een paar dagen ziek van geweest, en iedere keer als ik appel beignets zie of ruik wordt ik automatisch misselijk.
Ook een keer pommes carree gemaakt thuis voor mijn ouders. De halve middag gesneden op die blokjes aardappel. Toen ik ze ging bakken werd het meer een rosti. Mijn vader zei toen:wat is dit voor prutje?
Heb ze thuis niet meer gemaakt.
Domme vragen bestaan niet, alleen domme antwoorden.
Re: grootste mislukking ?
heb wel eens de klassieker onder de fouten gemaakt, zout ipv suiker in een recept champagne espuma, al 100000 x gemaakt dus geen probleem, tot ik halverwege het service een mijn kidde bij moest vullen en dus de nieuwe espuma moest gebruiken, dit experimentele schuimpje beviel niet zo goed bij de drie oudere dames voor wie het bestemd was
uit ervaring ; tegen leerling passeer jij die kreeftenbouillon ff, 10 minuten later, sous waar wou je de kreeftenkarkassen hebben, bouillon was door de gootsten
uit ervaring ; tegen leerling passeer jij die kreeftenbouillon ff, 10 minuten later, sous waar wou je de kreeftenkarkassen hebben, bouillon was door de gootsten
iedereen ziet wanneer ik dronken ben, maar niemand ziet wanneer ik dorst heb!
Re: grootste mislukking ?
Een vaudte aardappel gebruikt?kwemel schreef:Vroeger op de middelbare school (horeca opleiding) moesten we eens Appel Beignets maken in bierbeslag.
Frituren in zonnebloemolie. Allemaal goed gelukt.
Thuis wilde ik dit ook nog een keer maken voor mijn ouders. Alles voorbereid en het pannetje olie gepakt wat mijn moeder altijd gebruikte om de oliebollen in te bakken.
Die olie was ondertussen RANZIG geworden! Ik had niet veel verstand van ranzige olie, ik ben er een paar dagen ziek van geweest, en iedere keer als ik appel beignets zie of ruik wordt ik automatisch misselijk.
Ook een keer pommes carree gemaakt thuis voor mijn ouders. De halve middag gesneden op die blokjes aardappel. Toen ik ze ging bakken werd het meer een rosti. Mijn vader zei toen:wat is dit voor prutje?
Heb ze thuis niet meer gemaakt.
-
timberland
- Berichten: 30
- Lid geworden op: 26 mar 2007, 22:54
- Locatie: Utrecht
Re: grootste mislukking ?
Ooit als leerling frambozensorbet gemaakt, eerst 1 op 1 suiker water maken.......dan 1 liter aftappen en er een liter frambozen puree bij gedaan, in de sorbetiere geflikkerd, draaien maar......helaas niet gelukt, ik proeven....ZOUT, oeps.
Jaren later.....in de koelcel 2 grote pannen met in mijn ogen allebei warme kalfjus, ik dacht het kan makkelijkin 1 pan, uurtje later kwam de poissonier vragen waar zijn kreeftenbouillon was oeps...toen kregen we op het menu gegrilde tonijn met kreeften-kalf jus
Jaren later.....in de koelcel 2 grote pannen met in mijn ogen allebei warme kalfjus, ik dacht het kan makkelijkin 1 pan, uurtje later kwam de poissonier vragen waar zijn kreeftenbouillon was oeps...toen kregen we op het menu gegrilde tonijn met kreeften-kalf jus
I Prefere the '53 by myself
-
Amazingtruffle
- Berichten: 240
- Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
- Locatie: Haarlem
- Contacteer:
Re: grootste mislukking ?
Frituur vullen: kraan nog open!!
Boulliabaisse met langoustines te lang laten trekken: ammonia!
Kan nog wel ff doorgaan
Heb gelukkig bijna elke fout al gemaakt.
Zelfs een keer tegen mijn chef verteld in het verleden: "Chef, ik ga elke fout 1 keer maken, geloof me, maar daarna nooit meer"
Boulliabaisse met langoustines te lang laten trekken: ammonia!
Kan nog wel ff doorgaan
Heb gelukkig bijna elke fout al gemaakt.
Zelfs een keer tegen mijn chef verteld in het verleden: "Chef, ik ga elke fout 1 keer maken, geloof me, maar daarna nooit meer"
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)
Re: grootste mislukking ?
Ik ben zelf leerling kok, dus dan 'mag' je fouten maken 
Ik ging eens een brownie bakken afijn ik al me spulletjes bij elkaar gezocht en aan de slag.........
alles netjes gemengd zoals het hoort en hoppa bakplaat vol de oven in.... na een minuutje of 8 dacht ik what the f*ck gebeurt hier heel de oven onder de bruine drap en ik begreep er helemaal niets van.... een week of 3 later moest ik maar weer een brownie bakken dus precies hetzelfde probleem, en ik snapte er geen reet van...... Toen me chef vroeg welke bloem ik had gepakt was ik er helemaal uit, het was dus kapsel.... beetje jammer........ Nou moet ik zeggen dat het wel de lekkerste brownie is die ik ooit op heb alleen jammer dat je er niet echt mooie blokjes van kan snijden....
Ik ging eens een brownie bakken afijn ik al me spulletjes bij elkaar gezocht en aan de slag.........
alles netjes gemengd zoals het hoort en hoppa bakplaat vol de oven in.... na een minuutje of 8 dacht ik what the f*ck gebeurt hier heel de oven onder de bruine drap en ik begreep er helemaal niets van.... een week of 3 later moest ik maar weer een brownie bakken dus precies hetzelfde probleem, en ik snapte er geen reet van...... Toen me chef vroeg welke bloem ik had gepakt was ik er helemaal uit, het was dus kapsel.... beetje jammer........ Nou moet ik zeggen dat het wel de lekkerste brownie is die ik ooit op heb alleen jammer dat je er niet echt mooie blokjes van kan snijden....
Re: grootste mislukking ?
Een leuke assorti van een aantal fouten van mij en collega's:P
- Collega, stapt vol met zijn voet in een marmite met hete kalfjus ( deze stond naast een ingebouwde kookpan gezeefd en wel, maar wel vlak naast de koelcel )
Die knappe jongen liep de volgende dag met 1 kruk door de keuken (wel doorzettingsvermogen)
- De souschef zag mijn brownie aan voor brioche en was dus onder de waan dat deze verbrand was, met veel herrie liep ze naar de oven; "jongens let op je brioche!!!!", toen ze de oven opentrok en de chocolade geur in haar gezicht sloeg was genoeg gezegd, te trots om haar fout te erkennen en erom te kunnen lachen liep ze met hangende schouders terug het kantoor in
(iedereen lach dubbel behalve zij)
- 20 liter mayonaise weg gemietert omdat deze in de schift zat:P
- sauzen emulgeren met de bamix voor de saucier in mijn leerling periode, ( helaas deed ik ook alle jus ) katz blind dus....
- op de entremetier artisjokken schoonmaken en even niet je snijplank omdraaien / verwisselen, zo krijg je zelfs gecarameliseerde wortel bitter:P
- koude terrine bouwen en half uur voor servies er achter komen dat de gelatine nog geweekt op je bank staat.... ( dat deed pijn )
- Nog een mooie die jullie mischien ook weleens meegemaakt hebben: je staat bij brandende pitten en na wat pannen verschoven te hebben word je rechterhand ineens warm, staat je doek in de fik:P
- in de open keuken een plateau met vis uit je kastje trekken maar schiet uit je hand, deze klettert met godsgeweld op de vloer, als je je kop boven de bank uit steekt zijn alle 40 gasten gestopt met praten en kijken richting jouw
, ik stak mijn handen in de lucht en riep: Hopla!!!!, alles gasten konden erom lachen en alle aandacht was al gauw weer op het eten gevestigd....en ik kon ook weer snel verder, met een kop zo rood als kreeft...
- en last but not least! ~5 ossenhazen garen in de oven, en netjes de timer zetten, maar per ongeluk dubbel op het start knopje drukken waardoor het klokje weer stopt. na ongeveer 25 minuten lag er voor 400 euro aan ossenhaas in de oven, wat als enige overeenkomst met michelin had, dat het de structuur had van een goede autoband...
Dit zijn niet mijn enigste fouten:P maar wel de meest memorabele...
- Collega, stapt vol met zijn voet in een marmite met hete kalfjus ( deze stond naast een ingebouwde kookpan gezeefd en wel, maar wel vlak naast de koelcel )
Die knappe jongen liep de volgende dag met 1 kruk door de keuken (wel doorzettingsvermogen)
- De souschef zag mijn brownie aan voor brioche en was dus onder de waan dat deze verbrand was, met veel herrie liep ze naar de oven; "jongens let op je brioche!!!!", toen ze de oven opentrok en de chocolade geur in haar gezicht sloeg was genoeg gezegd, te trots om haar fout te erkennen en erom te kunnen lachen liep ze met hangende schouders terug het kantoor in
- 20 liter mayonaise weg gemietert omdat deze in de schift zat:P
- sauzen emulgeren met de bamix voor de saucier in mijn leerling periode, ( helaas deed ik ook alle jus ) katz blind dus....
- op de entremetier artisjokken schoonmaken en even niet je snijplank omdraaien / verwisselen, zo krijg je zelfs gecarameliseerde wortel bitter:P
- koude terrine bouwen en half uur voor servies er achter komen dat de gelatine nog geweekt op je bank staat.... ( dat deed pijn )
- Nog een mooie die jullie mischien ook weleens meegemaakt hebben: je staat bij brandende pitten en na wat pannen verschoven te hebben word je rechterhand ineens warm, staat je doek in de fik:P
- in de open keuken een plateau met vis uit je kastje trekken maar schiet uit je hand, deze klettert met godsgeweld op de vloer, als je je kop boven de bank uit steekt zijn alle 40 gasten gestopt met praten en kijken richting jouw
- en last but not least! ~5 ossenhazen garen in de oven, en netjes de timer zetten, maar per ongeluk dubbel op het start knopje drukken waardoor het klokje weer stopt. na ongeveer 25 minuten lag er voor 400 euro aan ossenhaas in de oven, wat als enige overeenkomst met michelin had, dat het de structuur had van een goede autoband...
Dit zijn niet mijn enigste fouten:P maar wel de meest memorabele...
Revenge is a meal best served cold.
Re: grootste mislukking ?
Tjonge, jonges....het zijn dolkomische anekdotes, Nutcake
!
Re: grootste mislukking ?
Heb ik ook een keer gehad soortvan.- koude terrine bouwen en half uur voor servies er achter komen dat de gelatine nog geweekt op je bank staat.... ( dat deed pijn )
Panna cotta in mooie espressokopjes gedaan om ze paar uur later te storten op een dessert spiegel voor buffet. bij het opruimen voordat service begon op een bakje met geweekte gelatine gestuit, om me vervolgens de hele avond af te vragen waar het nou ook alweer voor was. bij de afwerking van het dessertbuffet erachter gekomen dat de panna cotta toch wel heel erg dun was
Re: grootste mislukking ?
Wat een prachtig geluk bij een "ongeluk"
!
-
Airborne101
- Berichten: 144
- Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52
Re: grootste mislukking ?
op het werk (jaar geleden) gezegd dat mijn moeder een varkenslapje helemaal doorbakken bakt,, en dat ik dat zonde vond van dat rode vlees
het leek namelijk erg rood,, maarja,, het was gemarineerd

het leek namelijk erg rood,, maarja,, het was gemarineerd
Re: grootste mislukking ?
In mijn eerste jaar een lamsrackje bakken, mooi rozé. Waaronder ik dacht dat rozé de franse term was voor rauw 
Re: grootste mislukking ?
- De kraan van de au bain marie open laten staan, zodat al het kokende water wat ik erin goot over mijn schort kwam gelopen. (Niet zo prettig)
Mijn collega:
- De kraan van de frituur open laten staan toen hij hem bij aan het vullen was, zichzelf ondertussen afvragend waarom er zoveel olie nodig was... Totdat het er onder uit het kastje uitgelopen kwam en heel de vloer blank stond! Net voordat de keuken open ging!! (sow das glad!)
Mijn collega:
- De kraan van de frituur open laten staan toen hij hem bij aan het vullen was, zichzelf ondertussen afvragend waarom er zoveel olie nodig was... Totdat het er onder uit het kastje uitgelopen kwam en heel de vloer blank stond! Net voordat de keuken open ging!! (sow das glad!)
'Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once he grows up'-Pablo Picasso - 1973
Blauwe jus
Ik heb een paar jaar geleden een verhaal gehoord van toch wel een goede chef die een dure fout had gemaakt.
Natuurlijk vertel ik niet de naam van deze Chef.
Zoals jullie weten is een goede Kalfs jus te laten trekken een lange en dure gelegenheid.
De Jus stond dus al een paar dagen goed in te koken en Chef ging even met een blauwe Edding de bonnen noteren die hij en ze keukenbrigade door had gegeven.
Het was dus een vrij drukke avond en Chef begon na een paar minuten de schelden naar zijn jongens omdat blijkbaar 1 van hun zijn Edding had gejat.
Wat dus niet het geval was.
Toen de drukke service voorbij was en de leerlingen de Kalfs-Jus moesten passeren zagen hun dat de Jus een rare blauwe kleur had.
Niemand had dus de Edding gejat, en de Chef kon dus zijn dure saus mooi gooien.
Natuurlijk vertel ik niet de naam van deze Chef.
Zoals jullie weten is een goede Kalfs jus te laten trekken een lange en dure gelegenheid.
De Jus stond dus al een paar dagen goed in te koken en Chef ging even met een blauwe Edding de bonnen noteren die hij en ze keukenbrigade door had gegeven.
Het was dus een vrij drukke avond en Chef begon na een paar minuten de schelden naar zijn jongens omdat blijkbaar 1 van hun zijn Edding had gejat.
Wat dus niet het geval was.
Toen de drukke service voorbij was en de leerlingen de Kalfs-Jus moesten passeren zagen hun dat de Jus een rare blauwe kleur had.
Niemand had dus de Edding gejat, en de Chef kon dus zijn dure saus mooi gooien.
