De Nederlandse kok Pierre Wind zal van 21 tot 25 februari 2007 deelnemen aan het 6e Food and Fun Festival dat gelijktijdig met het Winter Lights Festival in Reykjavik plaatsvindt
Het Food & Fun Festival is een jaarlijks terugkerende competitie voor internationale chefs. Food staat voor culinaire bekwaamheid en verse ingrediënten. Fun staat voor de IJslandse outdoor adventure en Reykjaviks nightlife.
Zaterdag 24 februari zullen de chefs uit onder ander Finland, Denemarken, Amerika en Nederland strijden om de titel ‘Natural Chef of the Year 2007´.Het festival zal worden afgesloten met een galadiner in Hotel Nordica.
Het Winter Lights Festival staat zowel voor de winter in IJsland als voor het lengen van de dagen. Het programma is een mix van sport, kunst, geschiedenis en cultuur en laat de verschillende gezichten van Reykjavik zien.
http://www.foodandfun.is/festival.html
http://visitreykjavik.is/displayer.asp? ... ent_id=240
Pierre Wind naar Reykjavik voor Food & Fun Festival
Pierre Wind naar Reykjavik voor Food & Fun Festival
Kokforum.nl : de website voor koks
Teleurgestelde Pierre Wind sluit zich op
De bekende tv-kok Pierre Wind is er niet in geslaagd om met de prijzen aan de haal te gaan tijdens het zesde Food and Fun Award 2007 in Reykjavik op IJsland. Wind sloot zich na de prijsuitreiking op in zijn hotelkamer en sloeg het afsluitende galadiner over.
Dat blijkt uit een reisverslag van Mister Kitchen 2 (Daan Faber, red.) over de wedstrijd op de weblog www.Cheffen.nl. Wind maakte onvoldoende indruk op de jury en moest een bittere pil slikken toen bleek dat hij niet in de prijzen was gevallen voor de deelonderscheidingen vis, vlees en dessert.
Roomservice
‘Was Pierre toch te experimenteel? Was de jury te conservatief? Zijn er steekpenningen betaald? Het zal wel een gezonde mix zijn. Hoe dan ook, Pierre is zwaar teleurgesteld en slaat zelfs het galadiner over. Pierre heeft zich de afgelopen uren teruggetrokken op zijn hotelkamer. Met roomservice’, zo meldt www.Cheffen.nl.
IJslandse drop
Het Food en Fun Festival werd van 21 tot 25 februari gehouden in de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Aan de wedstrijd deden gerenommeerde koks uit de VS, Frankrijk, Italië, Finland, Denemarken, Zweden en Nederland mee. Pierre Wind serveerde als dessert appels omhuld met marsepein, zwart gekleurd met ingekookte IJslandse drop.
Op Cheffen: http://www.cheffen.nl/2007/02/ijsland_d ... l_2_pi.php
Bron: http://www.zibb.nl/horeca/
Dat blijkt uit een reisverslag van Mister Kitchen 2 (Daan Faber, red.) over de wedstrijd op de weblog www.Cheffen.nl. Wind maakte onvoldoende indruk op de jury en moest een bittere pil slikken toen bleek dat hij niet in de prijzen was gevallen voor de deelonderscheidingen vis, vlees en dessert.
Roomservice
‘Was Pierre toch te experimenteel? Was de jury te conservatief? Zijn er steekpenningen betaald? Het zal wel een gezonde mix zijn. Hoe dan ook, Pierre is zwaar teleurgesteld en slaat zelfs het galadiner over. Pierre heeft zich de afgelopen uren teruggetrokken op zijn hotelkamer. Met roomservice’, zo meldt www.Cheffen.nl.
IJslandse drop
Het Food en Fun Festival werd van 21 tot 25 februari gehouden in de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Aan de wedstrijd deden gerenommeerde koks uit de VS, Frankrijk, Italië, Finland, Denemarken, Zweden en Nederland mee. Pierre Wind serveerde als dessert appels omhuld met marsepein, zwart gekleurd met ingekookte IJslandse drop.
Op Cheffen: http://www.cheffen.nl/2007/02/ijsland_d ... l_2_pi.php
Bron: http://www.zibb.nl/horeca/
Kokforum.nl : de website voor koks