olijfolie

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
ralph geerts

olijfolie

Bericht door ralph geerts »

imand nog toepassingen met olijf olie ?

naast spetters op het bord ;)
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

tja..gewoon lekker op je brood....
met zout...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

ja is zeker waar

weetje wat danecht lekker is focacia :D
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

zou het vet niet het zelfde zijn als olijfolie?
dus..gewoon boter vervangen door olie????
sesam? aardnoot..etc..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Pieter
Berichten: 744
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter »

olijfolie zorgt voor een veel veerkrachtiger, elastisch deeg. Boter heeft weer andere eigenschappen. Voor zover ik weet is het wel mogelijk maar krijg je toch verschil in deeg. Pizza deeg achtig iets. Focaccia dus eigenlijk zoals al genoemd werd.

Maar hebben we die hele trend met olijfolie nu niet al lang gehad ? Maar goed misschien ben ik gewoon te klassiek opgevoed met mijn roomboter :)
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

roomboter is 80% vet...dus 20 % iets anders........
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Pieter
Berichten: 744
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter »

Met olijfolie maak je trouwens ook wel lekkere tapenade. Dat vind ik dan weer wel erg lekker :) Beetje truffel, zongedroogd tomaatje, olijfjes, fleur de sel, olijfolie, truffelolie.
Crostinies ook lekker met olijfolie. Beetje kruiden en knoflook zeer fijn hakken, olie dr op, rooster, crostinies in de olie dopen en uitlekken op rooster, en ook zo afbakken, na het bakken wat fleur de sel. Heerlijk.
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

laat die stink truffelolie nou eens weg man.
De tapenade heeft dat toch niet nodig...?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Pieter
Berichten: 744
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter »

Nou sorry hoor wist niet dat je boos werd ;)

In mijn tapenade heb ik altijd iets van tomaat zitten, en ik vind de combinatie van truffel en tomaat erg goed. Daarnaast vind ik de truffelolie in samenwerking met de olijf en de tomaat een mooie ronde volle smaak. Olijven sec hebben voor mij een wat hoekige te sterke smaak.
Maar goed dat is iets persoonlijks. Vind tapenade ook altijd lekker als ie mooi fijn is, dat vinden de meeste ook niks.

En tsja over de truffel. Collega van me heeft een broer die handelt in paddenstoelen en truffels. Dus ik ben eigenlijk altijd voorzien van een kleine voorraad. Ik heb de luxe om het overal in te mogen gooien.
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

is dat een luxe dan om het overal in te gooien ??
sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak »

denk het wel
ik laat het toch regelmatig weg omdat het eigenlijk z'n geld niet waard is
het is zalig maar er zijn meer dingen zeker net zo lekker maar veel goedkoper.
oftewel had ik de luxe dat ik het voor weinig zou krijgen zou ik het zeker vaker gebruiken
eazy
Berichten: 14
Lid geworden op: 05 mei 2006, 13:22
Locatie: zeeland

Bericht door eazy »

severen bij een warme chocolade mousse met een beetje zee zout recept volgd nog
grjes Eazy
Gebruikersavatar
Martijn M
Berichten: 44
Lid geworden op: 01 mei 2006, 16:10
Locatie: Burgh Haamstede
Contacteer:

Bericht door Martijn M »

olijfolie, lekker om je creme van bijv. witte bonen mee op te draaien. Blijft ook langer mooi zo.
Er vallen geen appels onder de perenboom
Pieter
Berichten: 744
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter »

Beetje in de choco saus voor de glans. Maar dat kan met elke olie eigenlijk :)
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

"vroeger" deed ik wel eens noten olie in de chocolade ...

maar..witte cholade met zwarte olijf kan ook best lekker zijn..
dus..misschien olijf olie ook wel..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Plaats reactie