Vrijheid van creative mening!
-
Esther
- Berichten: 74
- Lid geworden op: 11 jan 2009, 19:25
- Locatie: Westerwolde
Bericht
door Esther » 16 feb 2009, 19:15
Okidokie dan Nutcake! Veel succes op je speurtocht naar dit prachtige deeg. En ga ik op je roep in...ik dacht eerst eens kijken wat de anderen gaan verzinnen..hi...maar..Honingmeloen met verse lychees, sereh en sherry op een palet van divers huisgedraaid sorbetijs met een glaasje sinaasappellikeur gaat er wel in...lekker ouderwetsch he
Pass: sinaasappellikeur en ijs, daar kunnen we toch zeker wat mee maken, niet?
-
Amazingtruffle
- Berichten: 240
- Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
- Locatie: Haarlem
-
Contacteer:
Bericht
door Amazingtruffle » 17 feb 2009, 00:38
Weer ff uit de patisserie proberen te trekken, dit onderwerp....(ik heb er iets minder mee, sorry!!!!)
Sinasappel likeur en ijs....
Terrine van eendelever en vanille ,warme brioche gevuld met sinasappelchutney, geserveeerd met een heldere sorbet van witte port
Ik geef door: vanille en port
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)
-
Leo
- Forum Chef
- Berichten: 4321
- Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
- Locatie: Gorinchem
-
Contacteer:
Bericht
door Leo » 02 apr 2009, 17:15
Nutcake schreef:ik geef u door: lychee en sereh.
(
Mousse van Lychee op chocolade-marsepein bodem en soepje van Guave met Schuim van sehreh
Ik geef door Marspein en Guave!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
-
JeroenTrimbos
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
- Locatie: Valkenburg aan de Geul
-
Contacteer:
Bericht
door JeroenTrimbos » 28 jun 2009, 19:32
Hulsje van bruine basterdsuiker gevuld met een salade van guave en ananas met roomijs van marsepein
espuma van Bastognekoekjes en granité van cocos
Ik pass cocos en bastognekoekjes
Practice what you preach
-
Marielle
- Berichten: 437
- Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
- Locatie: Gorinchem
-
Contacteer:
Bericht
door Marielle » 29 jun 2009, 08:03
een bounty gemaakt van cocos met chocolade in specerijen gepocheerde ananas met een sabayon van bastogne koekjes
en sorbet van banaan
ik geef door ananas en banaan
-
Nutcake
- Berichten: 14
- Lid geworden op: 10 feb 2009, 23:48
Bericht
door Nutcake » 29 jun 2009, 08:24
ananas en banaan:) banaan vind ik trickie in de zomer:)
Huis gemaakte piña-colada van ananas en cocos, gecarameliseerde dun gesneden banaan, mousse van Valrhona 72% en stroh 80% en Hollandse aardbeien gemarineerd in lieve vrouwe bedstro.
Revenge is a meal best served cold.
-
JeroenTrimbos
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
- Locatie: Valkenburg aan de Geul
-
Contacteer:
Bericht
door JeroenTrimbos » 29 jun 2009, 09:17
Canneloni van dungesneden aardbeien gevuld met een crème van ganzenlever, kruim van peperkoek
lobbige gelei van Onze Lieve Vrouwe Bedstro
Ik geef door peperkoek en ganzenlever
Practice what you preach
-
kokkie nico
- Berichten: 8
- Lid geworden op: 15 jul 2009, 20:33
- Locatie: Alphen aan den Rijn
-
Contacteer:
Bericht
door kokkie nico » 17 jul 2009, 20:53
gebraden hetenfilet met wentelteefje van ganzelever, geamrineerde rode biet en jus van chocolade met peperkoek.
ik geef door: rode biet en chocolade
-
Nutcake
- Berichten: 14
- Lid geworden op: 10 feb 2009, 23:48
Bericht
door Nutcake » 17 jul 2009, 23:22
even puur uit interesse,

hoe maak je een wentelteefje van ganzelever?
Revenge is a meal best served cold.
-
SvenBogers
- Berichten: 4
- Lid geworden op: 21 apr 2009, 09:11
Bericht
door SvenBogers » 18 jul 2009, 10:38
ik dacht een dessert
met een sponge cake van chocolade 70,1% Originechocolade Ecuador
dan rode bieten sorbet ijs
met een saus van sinasappel grand marnier
en ik geef door gorgonzola en peer
-
SvenBogers
- Berichten: 4
- Lid geworden op: 21 apr 2009, 09:11
Bericht
door SvenBogers » 18 jul 2009, 10:40
even puur uit interesse, hoe maak je een wentelteefje van ganzelever?
ik denk de room op warmen en daar de ganzelever in op lossen en dan af laten koelen dan bloem en ei enz.
-
Nutcake
- Berichten: 14
- Lid geworden op: 10 feb 2009, 23:48
Bericht
door Nutcake » 18 jul 2009, 10:49
zal best lekker worden, maar dan is het nog geen wentelteefje : /

Revenge is a meal best served cold.
-
kokkie nico
- Berichten: 8
- Lid geworden op: 15 jul 2009, 20:33
- Locatie: Alphen aan den Rijn
-
Contacteer:
Bericht
door kokkie nico » 18 jul 2009, 22:32
SvenBogers schreef:even puur uit interesse, hoe maak je een wentelteefje van ganzelever?
ik denk de room op warmen en daar de ganzelever in op lossen en dan af laten koelen dan bloem en ei enz.
niet helemaal

je snijdt eerst je ganzelever in dunne plakken, die breng je op smaak, en dan rol je 2 plakken tramezine bood uit en besmeer ze met eiwit, 24 uur onder druk wegzetten.
dan gewoon een puntje snijden, een lekker beslagje maken: melk, ei, vanille/ speculaaskruiden/ steranijs bedenk wat leuks en bakken maar.
-
kokkie nico
- Berichten: 8
- Lid geworden op: 15 jul 2009, 20:33
- Locatie: Alphen aan den Rijn
-
Contacteer:
Bericht
door kokkie nico » 18 jul 2009, 22:37
gorgonzola en peer, dat ik niet zo moeilijk.
het wordt een triotje,
1 bonbon van asperge gevuld met mousse van mascarpone en amarenekersen
2 milkshake van geitenkaas, truffel en pedro ximenez.
3 gekarameliseerde conferance peer gegratineerd met gorgonzola
heel leuk kaasproeverijtje, alleen wel iets meer dan 5 smaken
ik geef door: geitenkaas en pedro ximenez
-
RonSchrooten
- Berichten: 76
- Lid geworden op: 12 mei 2009, 18:47
Bericht
door RonSchrooten » 20 jul 2009, 11:07
bonbon van geitenkaas op roggebrood met gelei van rode port en truffelhoning en een stroop van PX
''Trots om een voedsel bereidende, roerende, lepelzwaaiende, perfect op smaak gebrachte kok te zijn''
-
RonSchrooten
- Berichten: 76
- Lid geworden op: 12 mei 2009, 18:47
Bericht
door RonSchrooten » 20 jul 2009, 15:21
RonSchrooten schreef:bonbon van geitenkaas op roggebrood met gelei van rode port en truffelhoning en een stroop van PX
ik geef door rode port en truffel

''Trots om een voedsel bereidende, roerende, lepelzwaaiende, perfect op smaak gebrachte kok te zijn''
-
KNL
- Berichten: 314
- Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
- Locatie: Rijkevorsel (België)
Bericht
door KNL » 20 jul 2009, 15:48
langzaamgegaard buikspek met een sabayon van rode port, sorbet van truffel en linzen Le Puy
ik geef door:
linzen en truffel
-
Guido
- Berichten: 64
- Lid geworden op: 08 mei 2009, 14:32
- Locatie: Eindhoven
Bericht
door Guido » 24 aug 2009, 22:58
truffelmousseline, du puy linzen, zachtgegaarde varkensprocureur, artisjokken chips en een gecaramelliseerd appeltje
ik geef door de artisjokken en de appel
-
Leo
- Forum Chef
- Berichten: 4321
- Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
- Locatie: Gorinchem
-
Contacteer:
Bericht
door Leo » 26 aug 2009, 22:56
artisjokken en de appel
Hollandse Mul, terrine van buffel-mozzarella, artisjok en aubergine, gelei van granny smith appel en zwarte olijf.
Geef door.
Mul en Olijf
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
-
RonSchrooten
- Berichten: 76
- Lid geworden op: 12 mei 2009, 18:47
Bericht
door RonSchrooten » 01 sep 2009, 15:19
Paupiette van Mul en Olijventapenade met prei en champagne beurre-blanc
doorgegeven: prei en champagne
''Trots om een voedsel bereidende, roerende, lepelzwaaiende, perfect op smaak gebrachte kok te zijn''
-
Joost K
- Berichten: 114
- Lid geworden op: 10 jul 2006, 16:07
- Locatie: Spijk
Bericht
door Joost K » 27 okt 2009, 11:48
Gepocheerde Heilbot met jonge bospeen en dubbel gedopte tuinboontjes in bonen kruid,
schuim saus van nolly prat en der door heen een streepje safraan boter saus.
ik geef door het bonenkruid en de heiltbot
Winners Never Quit, Quitters Never Win!
-
Emiel
- Berichten: 293
- Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
- Locatie: Weelde
Bericht
door Emiel » 27 okt 2009, 16:38
In collonata lardo gebakken heilbot, portojus, tuinboontjes met bonenkruid en zure room. Aardappelbroodje met rijstgriesmeel.
Pass: Aardappel en zure room
-
Emiel
- Berichten: 293
- Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
- Locatie: Weelde
Bericht
door Emiel » 27 okt 2009, 16:51
Emiel schreef:In collonata lardo gebakken heilbot, portojus, tuinboontjes met bonenkruid en zure room. Aardappelbroodje met rijstgriesmeel.
Pass: Aardappel en zure room
Oeps, Joost zijn post niet goed gelezen.
In collonata lardo gebakken heilbot, portojus, puree van pastinaak en zure room. Aardappelbroodje met bonenkruid en rijstgriesmeel.
-
Milou
- Berichten: 20
- Lid geworden op: 16 apr 2009, 21:27
- Locatie: Ulft
Bericht
door Milou » 25 nov 2009, 17:35
Aardappelbroodje met bonenkruid en rijstgriesmeel. Is die dan nu aan de beurt??
Het leven van een kok gaat niet over rozen...
-
Emiel
- Berichten: 293
- Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
- Locatie: Weelde
Bericht
door Emiel » 25 nov 2009, 18:26
Milou schreef:Aardappelbroodje met bonenkruid en rijstgriesmeel. Is die dan nu aan de beurt??
Ow, sorry. Dju, was er blijkbaar niet goed bij. Doe maar aardappel en zure room. Ik kan me niet voorstellen welke bewerking je met een aardappelbroodje nog kan doen en tesamen met rijstgriesmeel al helemaal niet. Dus... Aardappel en zure room.
-
Milou
- Berichten: 20
- Lid geworden op: 16 apr 2009, 21:27
- Locatie: Ulft
Bericht
door Milou » 30 nov 2009, 01:41
Nou daar gaan we dan...
Op de huid gebakken makreelfilet, met een aardappel paté waarin zure room (heeft een prachtig effect met presentatie) en een schuim van bieslook, garnituur van gebakken lamsoor en zeekraal.
Ik geef door: makreel en bieslook

Het leven van een kok gaat niet over rozen...
-
RonSchrooten
- Berichten: 76
- Lid geworden op: 12 mei 2009, 18:47
Bericht
door RonSchrooten » 22 dec 2009, 11:08
schelpdieren/pastinaaksoep met qeunelles van zacht gegaarde makreel en bieslook met tomaat-basilicumroom
pastinaak en coquilles(schelpdieren) geef ik door
''Trots om een voedsel bereidende, roerende, lepelzwaaiende, perfect op smaak gebrachte kok te zijn''
-
NicoV
- Berichten: 42
- Lid geworden op: 13 apr 2009, 10:12
- Locatie: Antwerpen, Turnhout
Bericht
door NicoV » 22 dec 2009, 13:25
-Mousseline van pastinaak met kort gebakken coquilles met siroop van venkel/vanille
Ik geef door
Vanille en Coquilles

Food and Taste All The Way !
-
RonSchrooten
- Berichten: 76
- Lid geworden op: 12 mei 2009, 18:47
Bericht
door RonSchrooten » 24 dec 2009, 11:17
in vanille-olie gegaarde kreeft en gebakken coquilles op geblancheerde gele peen linten met een jus van strandkrab
ik geef door: gele peen en strandkrab
''Trots om een voedsel bereidende, roerende, lepelzwaaiende, perfect op smaak gebrachte kok te zijn''
-
kokkie nico
- Berichten: 8
- Lid geworden op: 15 jul 2009, 20:33
- Locatie: Alphen aan den Rijn
-
Contacteer:
Bericht
door kokkie nico » 31 dec 2009, 15:15
langoustine, witte asperge, gelei van strandkrab, trompette de la morte en schuim van gele peen
ik geef door: witte asperge en trompette
-
RonSchrooten
- Berichten: 76
- Lid geworden op: 12 mei 2009, 18:47
Bericht
door RonSchrooten » 31 dec 2009, 21:31
salade argentuille en zacht gegaard piepkuiken met gebakken tromette en geschaafde piemonte truffel
ik geef door: piepkuiken en truffel

''Trots om een voedsel bereidende, roerende, lepelzwaaiende, perfect op smaak gebrachte kok te zijn''
-
AleXo
- Berichten: 30
- Lid geworden op: 30 okt 2008, 14:38
- Locatie: Koog a/d Zaan
-
Contacteer:
Bericht
door AleXo » 12 jan 2010, 12:49
piepkuiken en truffel;
Bouillon van lava's met een taartje van petit legumes en truffel met op karkas gebakken piepkuiken
Ik geef door: lava's en petit legumes.
"The keyword of succes is to believe in yourself!"
-
basjj
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 26 mei 2008, 22:32
Bericht
door basjj » 16 jun 2010, 12:31
lavas en petit legumés.
- creme van aardappel en lavas met op 57 graden gestoomde zeetong, *klein getourneerde bospeen, bleekselderij, courgette* (petit legumés) met een schuim van groene curry en in geklaarde boter gebakken brioche.
ik geef door: groene curry en brioche.
-
NicoV
- Berichten: 42
- Lid geworden op: 13 apr 2009, 10:12
- Locatie: Antwerpen, Turnhout
Bericht
door NicoV » 16 jun 2010, 14:23
Laag Gegaard eitje en coccotte met espuma van aardappel en groene curry afgewerkt met crumble van brioche
ik geef door eitje en groene curry
Food and Taste All The Way !
-
basjj
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 26 mei 2008, 22:32
Bericht
door basjj » 16 jun 2010, 18:19
eitje en groene curry.
daar gaan we dan weer:
cilinders van zoetzure prei en tartaar van yellow fin tonijn met gepocheerd kwartelei, luchtig schuim van groene curry en cocos met oosters gemarineerd buikspek (zacht gegaard)
ik pass door: gemarineerd buikspek en cocos.
-
pilsner
- Berichten: 4
- Lid geworden op: 01 sep 2010, 18:11
Bericht
door pilsner » 01 sep 2010, 18:53
Buikspek gemarineerd in Soja en Kokos
Injecteer de buikspek met kokos en soja
Marineer de buikspek in gember, sambal,koriander en trassipoeder.
Laat de buikspek 12 uur tot rust komen.
Bakken op hoog vuur zwoerdkant naar boven.
Insnijden en vullen met kokosflakes.
In de oven op 220 Gr 24 minuten
Daarna 19 minuten op 140 graden.
Als de spek bol staat happen maar.
Ja Trassi poeder en verse koriander
-
sous
- Berichten: 49
- Lid geworden op: 14 jul 2009, 09:40
Bericht
door sous » 24 jun 2012, 09:32
trassie, koriander, kreeft, mango en pancetta
kreeft in tempura met trassie, chutney van mango en koriander en uitgebakken pancetta
verder met mango en pancetta
by the way: Leo, erg leuk idee dit, zeer inspirerend!
-
sous
- Berichten: 49
- Lid geworden op: 14 jul 2009, 09:40
Bericht
door sous » 19 jul 2012, 17:21
zie nu pas(maand later) dat ik op een thread van 2010 aan het reageren was...jammer dat dit topic dood is, het idee is nog steeds top
koks die elkaar inspireren en helpen, de essentie van dit hele forum lijkt mij
anybody mango en pancetta?
-
Leo
- Forum Chef
- Berichten: 4321
- Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
- Locatie: Gorinchem
-
Contacteer:
Bericht
door Leo » 21 jul 2012, 20:37
Salade van warme pikante mango, coquilles gebakken in pancetta, gestoofde lamsoren en gesmolten ganzenlever
- Voor de volgende lamsoren en ganzenlever!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
-
berry vervat
- Berichten: 16
- Lid geworden op: 04 nov 2010, 18:21
Bericht
door berry vervat » 23 jul 2012, 15:15
Gelakte paling, sneeuw van ganzenlever, creme van lamsoren, gemarineerde kombu, kroepoek van soja.
ik geef door soja en kombu
-
NicoV
- Berichten: 42
- Lid geworden op: 13 apr 2009, 10:12
- Locatie: Antwerpen, Turnhout
Bericht
door NicoV » 17 dec 2012, 15:47
sashimi van tonijn met zeste van limoen, miso-tofu creme, uitgestoken hoge meringue van "vintage" soja .
Krokant van sesam en miso, met ijspastille van dashi (waar kombu in verwerkt is)
ik geef door, tofu en miso
Food and Taste All The Way !
-
jeroenbr
- Berichten: 735
- Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
- Locatie: Drenthe, Beilen
Bericht
door jeroenbr » 17 dec 2012, 16:20
Creme tofu, spitskool, ingelegde rettich, miso vinaigrette, algen, en radijs
ik geef door spitskool en radijs
-
NicoV
- Berichten: 42
- Lid geworden op: 13 apr 2009, 10:12
- Locatie: Antwerpen, Turnhout
Bericht
door NicoV » 17 dec 2012, 17:09
2 bereidingen van makreel
- ceviche
- ingesmeerd met zout , gespoeld en kort gegaard in de röner
Gepekelde radijs en mayonaise gemaakt van sap radijs met glice .
Spitskoolbladeren en koolrabi op japanse mandoline maak "vellen"
samen met dulse zeewier lageren als een lasagne , beetje sushi, en mirin, zout steamen op 62°c
rond uitsteken.
Ijspastille van granny smith - selder
ik geef door granny smith en koolrabi
Food and Taste All The Way !
-
hanzzzz
- Berichten: 27
- Lid geworden op: 03 jun 2015, 09:16
Bericht
door hanzzzz » 15 jun 2015, 18:59
hmmm mooi bolletje espresso parfait in de vrucht , beetje sereh/limoncelo espuma erop
koken moet je toch, kun je beter wat lekkers maken..
-
hanzzzz
- Berichten: 27
- Lid geworden op: 03 jun 2015, 09:16
Bericht
door hanzzzz » 17 jun 2015, 12:28
sorry had hem ff niet gezien, granny & koolrabi , interessante combi...
koken moet je toch, kun je beter wat lekkers maken..
-
hanzzzz
- Berichten: 27
- Lid geworden op: 03 jun 2015, 09:16
Bericht
door hanzzzz » 15 aug 2015, 15:25
espuma van koolrabie met eenden borst , en hollandse pruimen.
granny smith appel , met druif en kaasplank
ik geef door :
kaas en eend
koken moet je toch, kun je beter wat lekkers maken..