probleem suiker koken
probleem suiker koken
Hallo,
Ik probeer suiker te koken voor hard snoep en nougat, maar in plaats dat de suiker helder blijft karameliseert hij steeds, zelfs zo erg dat hij tegen verbrand aan zit.
Ik doe alles in de pan ( suiker, water enz.) zet de pan afgedekt op middelhoog-laag vuur en roer regelmatig even door. Na 45 min. is de suiker op temperatuur maar iedere keer weer mislukt.
Wat doe ik verkeerd?
En hoe lang moet het eigenlijk duren voor de suiker 150C is?
Alvast bedankt!
Marlies
Ik probeer suiker te koken voor hard snoep en nougat, maar in plaats dat de suiker helder blijft karameliseert hij steeds, zelfs zo erg dat hij tegen verbrand aan zit.
Ik doe alles in de pan ( suiker, water enz.) zet de pan afgedekt op middelhoog-laag vuur en roer regelmatig even door. Na 45 min. is de suiker op temperatuur maar iedere keer weer mislukt.
Wat doe ik verkeerd?
En hoe lang moet het eigenlijk duren voor de suiker 150C is?
Alvast bedankt!
Marlies
Re: probleem suiker koken
http://www.amazon.com/Chocolates-Confec ... fectionery
Het antwoord op al dit soort vragen voor rond de 30 euro.
Het antwoord op al dit soort vragen voor rond de 30 euro.
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: probleem suiker koken
Dank voor je reactie.
Ik heb dat boek hier thuis en heb de suiker op exact dezelfde manier gekookt - dacht ik- maar toch gaat het iedere keer mis
Marlies
Ik heb dat boek hier thuis en heb de suiker op exact dezelfde manier gekookt - dacht ik- maar toch gaat het iedere keer mis
Marlies
Re: probleem suiker koken
ok... Geen deksel op de pan, kijk of je thermometer goed is en zorg dat de vlam niet de zijkant van de pan beslaat. Zou je bij kleine hoeveelheden binnen 5 minuten klaar moeten zijn.
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: probleem suiker koken
Dank voor je reactie,
ik ga het proberen, en zal je laten weten of het nu wel goed ging.
marlies
ik ga het proberen, en zal je laten weten of het nu wel goed ging.
marlies
Re: probleem suiker koken
hahaha gevalletje van thermometer kapot ;D
Re: probleem suiker koken
Ik heb net water gekookt en de thermometer erin gehangen. Het water borrelde goed, dus echt aan de kook.
De thermometer geeft 97 C aan.
3 C verschil dus. Niet zo veel maar hoeveel is dat als je 150 C nodig hebt?
Is dit voor jullie genoeg om te zeggen dat de thermometer niet goed is of kan ik hem nog gebruiken en gewoon rekening houden met de 3 C verschil?
Marlies
De thermometer geeft 97 C aan.
3 C verschil dus. Niet zo veel maar hoeveel is dat als je 150 C nodig hebt?
Is dit voor jullie genoeg om te zeggen dat de thermometer niet goed is of kan ik hem nog gebruiken en gewoon rekening houden met de 3 C verschil?
Marlies
-
tenderfoot60
- Berichten: 1
- Lid geworden op: 19 feb 2014, 16:59
Re: probleem suiker koken
Probeer 121 graden celsius, onafgedekt en absoluut niet roeren1
Re: probleem suiker koken
Net geprobeerd, opnieuw mislukt. Tegen de 127C was de hele batch donkerbruin en verbrand.
Ik doe dus duidelijk iets compleet verkeerd, maar wat?
Ik doe dus duidelijk iets compleet verkeerd, maar wat?
Re: probleem suiker koken
Okee, hoe kan het dat de suiker verbrand?????
Kan dat gebeuren als je de suiker niet goed van de rand afspoelt met een kwastje koud water?
Kan het gebeuren als de gasvlammen langs de pot likken en de suiker van de zijkant te snel verhit?
Kan het zijn dan ik het vuur te hoog of te laag zet? ( ik had hem op middel-hoog)
Kan het zijn dat het recept niet klopt en er om te beginnen al te weinig water in zat?
Of verbrand suiker alleen als hij boven de 176C komt en moet het dus wel aan de thermometer liggen?
?????
Marlies
Kan dat gebeuren als je de suiker niet goed van de rand afspoelt met een kwastje koud water?
Kan het gebeuren als de gasvlammen langs de pot likken en de suiker van de zijkant te snel verhit?
Kan het zijn dan ik het vuur te hoog of te laag zet? ( ik had hem op middel-hoog)
Kan het zijn dat het recept niet klopt en er om te beginnen al te weinig water in zat?
Of verbrand suiker alleen als hij boven de 176C komt en moet het dus wel aan de thermometer liggen?
?????
Marlies
Re: probleem suiker koken
Dat zijn ongeveer de aandachtspunten ja.. Nu gewoon opnieuw proberen en problemen elimineren (hè.. wat kost een kilootje suiker nou..)..
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: probleem suiker koken
Ik heb vandaag nougat gemaakt en het is gelukt. Vorige week marshmallows, geen probleem...
Ik had een vertaal-probleempje, in de amerikaanse recepten staat altijd :"mais syrup" vertaald is dat natuurlijk maissiroop, wat ik bij de bio gekocht had.
Nu ik erachter ben gekomen dat maissyrop glucose is is het recept geen keer meer verbrand
bedankt voor jullie reacties,
Marlies
Ik had een vertaal-probleempje, in de amerikaanse recepten staat altijd :"mais syrup" vertaald is dat natuurlijk maissiroop, wat ik bij de bio gekocht had.
Nu ik erachter ben gekomen dat maissyrop glucose is is het recept geen keer meer verbrand
bedankt voor jullie reacties,
Marlies
Re: probleem suiker koken
Die had ik niet aan zien komen.. ken wel corn syrup...
Enfin.., de aanhouder wint! Goedzo.
Enfin.., de aanhouder wint! Goedzo.
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
