HELP!! Hoe kan dit?
Frituur --> Smaakloos --> ???
Frituur --> Smaakloos --> ???
Al enige tijd probeer ik kip te frituren met een korstje. Geen probleem allemaal, maaruh... het smaakt voor geen meter!! Als ik de kip een nachtje marineer in een kruidenmix ruikt het heerlijk. Nadat ik ze 5 minuutjes in frituurolie gefrituurd heb hou ik een smaakloze kip over. Ik gebruik gewoon normale hoeveel heden kruiden en zout; een theelepetje dit, 2 theelepeltjes van dat, etc...
HELP!! Hoe kan dit?
HELP!! Hoe kan dit?
Re: Frituur --> Smaakloos --> ???
standaard Kipfilet is gewoon een smaakloos goedje.....
Denk dat je het is bij maiskip ofzo moet proberen, of kip dij vlees, hieraan zit een beetje vet wat dus ook weer wat meer smaak mee geeft.
Denk dat je het is bij maiskip ofzo moet proberen, of kip dij vlees, hieraan zit een beetje vet wat dus ook weer wat meer smaak mee geeft.
Re: Frituur --> Smaakloos --> ???
waarom frituren?
mooiste korstje krijg je nog altijd als je ze door een droge marinade haalt en op hoge temperatuur grillt in de oven vind ik
mooiste korstje krijg je nog altijd als je ze door een droge marinade haalt en op hoge temperatuur grillt in de oven vind ik
Re: Frituur --> Smaakloos --> ???
toet007 heeft gelijk.
Koop gewoon een kip op z'n geheel. Die borstfilets uit de supermarkt zijn helemaal opgefokt, smaakloos en droog.
Koop gewoon een kip op z'n geheel. Die borstfilets uit de supermarkt zijn helemaal opgefokt, smaakloos en droog.
Re: Frituur --> Smaakloos --> ???
Stinl schreef:toet007 heeft gelijk.
Koop gewoon een kip op z'n geheel. Die borstfilets uit de supermarkt zijn helemaal opgefokt, smaakloos en droog.
die zijn toch ook opgepompt met water?
Re: Frituur --> Smaakloos --> ???
Lekker zelf oppompen met een pekel badje die kip!
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: Frituur --> Smaakloos --> ???
Ik ben het ermee eens dat een oven of een pannetje een beter alternatief is om een mooi korstje te krijgen. Verder heb je alle variabelen genoemd, behalve waarin je frituurt. Ik denkt dat de olie een groot effect heeft op het resultaat -- en uiteraard verse olie voor het beste resultaat.lamebrain schreef:Al enige tijd probeer ik kip te frituren met een korstje. Geen probleem allemaal, maaruh... het smaakt voor geen meter!! Als ik de kip een nachtje marineer in een kruidenmix ruikt het heerlijk. Nadat ik ze 5 minuutjes in frituurolie gefrituurd heb hou ik een smaakloze kip over. Ik gebruik gewoon normale hoeveel heden kruiden en zout; een theelepetje dit, 2 theelepeltjes van dat, etc...
HELP!! Hoe kan dit?
Re: Frituur --> Smaakloos --> ???
Je kan je kippetje na het marineren natuurlijk ook nog even paneren in bijvoorbeeld panko... Je hebt dan je krokant korstje, en je marinade komt niet in direct contact met de olie! Succes..
Re: Frituur --> Smaakloos --> ???
En het korstje een smaak geven bijvoorbeeld de marinade een beetje met paneermeel in de keukenmachine?
Als je van je hobby je werkt maakt, hoef je nooit meer te werken...
Re: Frituur --> Smaakloos --> ???
paneermeel + vocht = succeskokniels schreef:En het korstje een smaak geven bijvoorbeeld de marinade een beetje met paneermeel in de keukenmachine?
Re: Frituur --> Smaakloos --> ???
Als je de marinade om de kip frituurt verliezen de kruiden alle smaak. Dat gaat dus niet lukken.
Het lekkerste is de kip op de rotiseur (zo'n spit met open vuur), in de big green egg of oven te grillen.
Vooraf een pekelbad met kruiden maken zodat de smaken in de kip trekt. Zo doe ik het iig.
Het lekkerste is de kip op de rotiseur (zo'n spit met open vuur), in de big green egg of oven te grillen.
Vooraf een pekelbad met kruiden maken zodat de smaken in de kip trekt. Zo doe ik het iig.
Re: Frituur --> Smaakloos --> ???
12 uur laten pekelen in water met zout en suiker.. Daarna grillen na mijn mening...
10 liter water 1/2 kilo suiker en 1/2 kilo zout.
10 liter water 1/2 kilo suiker en 1/2 kilo zout.
