nieuwe opleiding voor de kok niveau 4
nieuwe opleiding voor de kok niveau 4
al een tijdje ben ik met een onderzoek bezig rond een patisserie opleiding voor koks.
hierbij is de volgende vraag ontstaan?
Is het wenselijk om een opleiding aan te bieden voor koks niveau4 ?
“patisserie voor de horeca”
die aansluit bij de huidige behoefte van de branche ,de leerling en de andere MBO opleidingen een specialisatie voor kok's
graag reacties en meningen
stefan
hierbij is de volgende vraag ontstaan?
Is het wenselijk om een opleiding aan te bieden voor koks niveau4 ?
“patisserie voor de horeca”
die aansluit bij de huidige behoefte van de branche ,de leerling en de andere MBO opleidingen een specialisatie voor kok's
graag reacties en meningen
stefan
-
mastervinz
- Berichten: 11
- Lid geworden op: 21 okt 2011, 09:04
Re: nieuwe opleiding voor de kok niveau 4
Hoi Stefan,...
Ik zie je bericht net en ik moet zeggen dat ik wel denk dat het wenselijk is.
Ik ben zelf al 16 jaar kok en de laatste 3 jaar ben ik me erg aan het verdiepen in de pattisserie. Dit omdat ik al die jaren de warme en koude kant begeerd heb maar de desserts daar liep ik toch vaak met een grote boog omheen.
De afgelopen 3 jaar ben ik dus erg met pattiserie bezig en ik heb ondervonden dat het me een enorme kick geeft ermee bezig te zijn.
Je kan dan ook niets uit de losse pols doen,...het is echt precisie werk. Dit geeft me weer die vlinders in m,n buik die ik ook aan het begin van m,n kook carriere had.
Waarom zou zo,n opleiding niet wenselijk zijn? Er zijn nog steeds teveel restaurants die uit een pakje betellen of kant en klaar laten binnen komen.
Het is bijv hartstikke leuk om zelf een ijsje te draaien en zo zijn er nog vele andere recepten in de pattiserie. Ik zeg,...kom maar op met die opleiding niveau 4.
Groeten,
Vincent
Ik zie je bericht net en ik moet zeggen dat ik wel denk dat het wenselijk is.
Ik ben zelf al 16 jaar kok en de laatste 3 jaar ben ik me erg aan het verdiepen in de pattisserie. Dit omdat ik al die jaren de warme en koude kant begeerd heb maar de desserts daar liep ik toch vaak met een grote boog omheen.
De afgelopen 3 jaar ben ik dus erg met pattiserie bezig en ik heb ondervonden dat het me een enorme kick geeft ermee bezig te zijn.
Je kan dan ook niets uit de losse pols doen,...het is echt precisie werk. Dit geeft me weer die vlinders in m,n buik die ik ook aan het begin van m,n kook carriere had.
Waarom zou zo,n opleiding niet wenselijk zijn? Er zijn nog steeds teveel restaurants die uit een pakje betellen of kant en klaar laten binnen komen.
Het is bijv hartstikke leuk om zelf een ijsje te draaien en zo zijn er nog vele andere recepten in de pattiserie. Ik zeg,...kom maar op met die opleiding niveau 4.
Groeten,
Vincent
Re: nieuwe opleiding voor de kok niveau 4
Ik denk ook wel dat het haalbaar is, het animo is er wel alleen je moet ze wel vinden
Als je van je hobby je werkt maakt, hoef je nooit meer te werken...
-
berry vervat
- Berichten: 16
- Lid geworden op: 04 nov 2010, 18:21
Re: nieuwe opleiding voor de kok niveau 4
denk je dat je aan deze opleiding zoveel meer kan toevoegen dan de opleiding van een niveau 4 kok?
Re: nieuwe opleiding voor de kok niveau 4
sorry maar nivo 4 kok is waardeloosberry vervat schreef:denk je dat je aan deze opleiding zoveel meer kan toevoegen dan de opleiding van een niveau 4 kok?
Re: nieuwe opleiding voor de kok niveau 4
hoezo?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: nieuwe opleiding voor de kok niveau 4
jeroenbr schreef:sorry maar nivo 4 kok is waardeloosberry vervat schreef:denk je dat je aan deze opleiding zoveel meer kan toevoegen dan de opleiding van een niveau 4 kok?
dit geeft echt een meerwaarde voor de kok en een echte specialisatie.
Re: nieuwe opleiding voor de kok niveau 4
mastervinz schreef:Hoi Stefan,...
Ik zie je bericht net en ik moet zeggen dat ik wel denk dat het wenselijk is.
Ik ben zelf al 16 jaar kok en de laatste 3 jaar ben ik me erg aan het verdiepen in de pattisserie. Dit omdat ik al die jaren de warme en koude kant begeerd heb maar de desserts daar liep ik toch vaak met een grote boog omheen.
De afgelopen 3 jaar ben ik dus erg met pattiserie bezig en ik heb ondervonden dat het me een enorme kick geeft ermee bezig te zijn.
Je kan dan ook niets uit de losse pols doen,...het is echt precisie werk. Dit geeft me weer die vlinders in m,n buik die ik ook aan het begin van m,n kook carriere had.
Waarom zou zo,n opleiding niet wenselijk zijn? Er zijn nog steeds teveel restaurants die uit een pakje betellen of kant en klaar laten binnen komen.
Het is bijv hartstikke leuk om zelf een ijsje te draaien en zo zijn er nog vele andere recepten in de pattiserie. Ik zeg,...kom maar op met die opleiding niveau 4.
Groeten,
Vincent
Re: nieuwe opleiding voor de kok niveau 4
elke opleiding is nuttig...maaruh...in de praktijk leer je het eigenlijk pas echt goed...
koken is ook "feeling" en dat krijg je door het vaker te doen.
koken is ook "feeling" en dat krijg je door het vaker te doen.
