Hallo,
Ik ben opzoek naar een recept voor bier brood. heeft iemand een simpel recept?
thanx, Darwin
Bier brood
Re: Bier brood
Wat bedoel je precies met bierbrood?
Je kan elk broodrecept nemen en het water (deels) door bier vervangen. Neem niet te sterk bier (zoals Kasteel ofzo), want dat droogt je brood uit (alcohol verdampt snel) en het laat een nare smaak achter.
Voor een lichtzoetig moutachtig broodje kan je Supermalt of Oud Bruin nemen. Je zou ook met moutextract kunnen werken: http://www.brouwmarkt.nl/catalog/moutex ... 8_231.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Je kan elk broodrecept nemen en het water (deels) door bier vervangen. Neem niet te sterk bier (zoals Kasteel ofzo), want dat droogt je brood uit (alcohol verdampt snel) en het laat een nare smaak achter.
Voor een lichtzoetig moutachtig broodje kan je Supermalt of Oud Bruin nemen. Je zou ook met moutextract kunnen werken: http://www.brouwmarkt.nl/catalog/moutex ... 8_231.html" onclick="window.open(this.href);return false;
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
-
- Berichten: 25
- Lid geworden op: 22 apr 2009, 11:06
Re: Bier brood
Oke thx voor de tip!
Re: Bier brood
Ik heb hier thuis nog een lekker snel recept voor bierbrood uit een Zuid-Afrikaanse kookboek:
500g zelfrijzend bakmeel
30ml suiker
5ml zout
5ml gemengde kruiden (5-spice o.i.d.)
330 ml bier
Meng alle droge bestandelen en voeg bier geleidelijk bij. Kneed tot een zachte deeg en bak ong. 50 min op 180c tot gaar.
Succes ermee.
500g zelfrijzend bakmeel
30ml suiker
5ml zout
5ml gemengde kruiden (5-spice o.i.d.)
330 ml bier
Meng alle droge bestandelen en voeg bier geleidelijk bij. Kneed tot een zachte deeg en bak ong. 50 min op 180c tot gaar.
Succes ermee.
Re: Bier brood
Ik heb hier nog een makkelijk snel recept liggen uit een zuid-afrikaans kookboek:
500g zelfrijzend bakmeel
30 ml suiker
5ml zout
5 ml gemengde kruiden (zoals 5-spice o.i.d)
340 ml bier
Meng alle droge bestandelen en bevochtig met bier, kneed tot een zachte deeg en bak ong. 50 min. op 180c tot gaar.
Succes.
500g zelfrijzend bakmeel
30 ml suiker
5ml zout
5 ml gemengde kruiden (zoals 5-spice o.i.d)
340 ml bier
Meng alle droge bestandelen en bevochtig met bier, kneed tot een zachte deeg en bak ong. 50 min. op 180c tot gaar.
Succes.