'must haves' voor je boekenkast
-
- Berichten: 13
- Lid geworden op: 09 nov 2009, 10:45
- Locatie: Maastricht
Re: 'must haves' voor je boekenkast
De perfectionist ( Bernard Loiseaux ) dit boek heb ik zeker 4 keer gelezen, Je kunt hier zoveel inspiratie uit halen!!
net klaar met lezen: marco pierre white: white slave. dit boek is werkelijk geniaal!
verder Made in Italy is ook een top boek, veel informatie en super lekkere gerechten
net klaar met lezen: marco pierre white: white slave. dit boek is werkelijk geniaal!
verder Made in Italy is ook een top boek, veel informatie en super lekkere gerechten
Eerlijkheid, Passie en de wil om nooit op te geven
Re: 'must haves' voor je boekenkast
De dikkevandam is nu bij de bruna te koop voor een feestprijs.
Gewoon lekker om te lezen.
vrolijke groetjes,
Gewoon lekker om te lezen.
vrolijke groetjes,
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Gastronomisch woordenboek Frans -Nederlands van tony Dumoulin
meer dan 7000 Franse gastronomische namen en begrippen vertaald en verklaard
meer dan 7000 Franse gastronomische namen en begrippen vertaald en verklaard
-
- Berichten: 25
- Lid geworden op: 22 apr 2009, 11:06
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Silver Spoon
Eugen Pauli's
Eugen Pauli's
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Harold Mc Gee - Over eten en koken
Food
esoffier
de essentie

Food
esoffier
de essentie

Re: 'must haves' voor je boekenkast
Snap niet echt wat de zilveren lepel hier tussen doet.
Goed boek, maar geen "must have" zoals escoffier of de Mc Gee.
(Persoonlijk vind ik ook Made in Italy beter)
Goed boek, maar geen "must have" zoals escoffier of de Mc Gee.
(Persoonlijk vind ik ook Made in Italy beter)
Re: 'must haves' voor je boekenkast
tsja,
noem nou eens een goed Italiaans kookboek waar op niveau in gekookt word, ik denk even aan sterren zaken.
volgens mij zijn die er niet... althans, nog niet gezien anders.
grt
tim
noem nou eens een goed Italiaans kookboek waar op niveau in gekookt word, ik denk even aan sterren zaken.
volgens mij zijn die er niet... althans, nog niet gezien anders.
grt
tim
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Waarom vind je de zilveren lepel niets?Bergen schreef:Snap niet echt wat de zilveren lepel hier tussen doet.
Goed boek, maar geen "must have" zoals escoffier of de Mc Gee.
(Persoonlijk vind ik ook Made in Italy beter)
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Pastry in europe 2010
Echt een topper van de saisonier te verkrijgen bij alle culiboutiques.
2009 ook trouwens. engelstalig
Echt een topper van de saisonier te verkrijgen bij alle culiboutiques.
2009 ook trouwens. engelstalig
Koken is een manier van leven.
http://www.kookstudio-eindhoven.nl
http://www.123kookwinkel.nl
Volg ons op twitter: http://www.twitter.com/dekookacademie
http://www.kookstudio-eindhoven.nl
http://www.123kookwinkel.nl
Volg ons op twitter: http://www.twitter.com/dekookacademie
-
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 09 sep 2010, 10:15
Re: 'must haves' voor je boekenkast
sous schreef:@ Leo en de forumcrew,
Misschien tijd voor een samenvatting van deze thread, zie beetje vaak dezelfde boeken genoemd worden.
of een poll waarbij we kunnen stemmen op de top 10 van must haves
Ja helemaal mee eens. Een overzichtelijke lijst met punten of iets dergelijks zou mooi zijn... maar wie gaat dat maken?
:-D
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Jaah, oude kookboeken zijn erg waardevol. Het is vreemd dat mensen vergeten dat je veel dingen zelf kan maken, zoals gehakt en worst. Ik ken bijna niemand die zelf groente en fruit inmaakt. Ik verzamel sinds kort de kookboeken van Apicius en de oudste die ik heb is uit 1922. Een echt oude versie is van 1541 en die ga ik nog bekijken bij de bijzondere collecties van de Universiteit van Amsterdam. Zij hebben ook niet lang geleden een Middeleeuws kookboek aangekocht.cyrano schreef:Mijn "Must Haves" zijn dan ook kookboeken van voor 1950. Eventueel zelfs handgeschreven...
elke week nieuw uitgeprobeerde recepten op http://vuurpapier.wordpress.com
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Hallo,
Ik ben Wouter en ik ben student aan de UVT. Ik ben bezig aan een afstudeeronderzoek daarvoor heb ik een vragenlijst online gezet. De vragenlijst is met name bedoeld voor kookliefhebbers, aangezien de vragenlijst gaat over een bekend merk van keukenapparatuur. Het gaat voor mij erg lastig worden om op korte termijn genoeg respondenten te vinden voor deze vragenlijst. Zouden jullie mij misschien willen helpen en deze vragenlijst invullen?
De link naar de vragenlijst is: http://www.thesistools.com/web/?id=150712" onclick="window.open(this.href);return false;
Groetjes,
Wouter
Ik ben Wouter en ik ben student aan de UVT. Ik ben bezig aan een afstudeeronderzoek daarvoor heb ik een vragenlijst online gezet. De vragenlijst is met name bedoeld voor kookliefhebbers, aangezien de vragenlijst gaat over een bekend merk van keukenapparatuur. Het gaat voor mij erg lastig worden om op korte termijn genoeg respondenten te vinden voor deze vragenlijst. Zouden jullie mij misschien willen helpen en deze vragenlijst invullen?
De link naar de vragenlijst is: http://www.thesistools.com/web/?id=150712" onclick="window.open(this.href);return false;
Groetjes,
Wouter
Re: 'must haves' voor je boekenkast
als je simpel maar lekker wilt koken...´dan is jamie 30 minuten -Jamie's 30-minute meals- is een echte aanrader. is via Engeland bovendien spotgoedkoop te bestellen....ik was vlak voor kerst in Engeland en heb het daar voor m'n zus gekocht, die een gat in de lucht sprong.
nog zo'n Britse topper....Ramsay's best meals van Gordon Ramsay, ook heerlijk!
nog zo'n Britse topper....Ramsay's best meals van Gordon Ramsay, ook heerlijk!
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Larousse zeker een aanrader......
maar ff alle gekheid,
Soms wil ik de alloude ''paulie'' ook nog wel is openslaan...........
maar ff alle gekheid,
Soms wil ik de alloude ''paulie'' ook nog wel is openslaan...........
-
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 24 feb 2011, 17:41
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Beste,
Hotel Hungaria is een nieuw productiehuis gespecialiseerd in het creëren en uitwerken van televisieprogramma's en reclamespots. Momenteel loopt op Eén ons eerste tv programma, 'Dagelijkse kost', een kookprogramma met Jeroen Meus.
Op dit moment maken een nieuw, dagelijks magazine voor VIJFtv, Me Time. Kernwoorden zijn fris, positief en mooi. Het wordt gecreëerd voor vrouwen die even geen zin hebben in de dagdagelijkse beslommeringen en willen wegdromen. Het magazine is twintig minuten ontspannende televisie, gebaseerd op een aantal peilers: Life Style, Travel, Shopping, Home, Emotions en Life.
In het kader hiervan zijn we dringend op zoek naar vrouwen met een indrukwekkende en/of luxueuze verzameling. Graag hadden we een verzamelaar van kookboeken in beeld gebracht. Wie interesse heeft om hieraan mee te werken mag me gerust contacteren op onderstaande gegevens!
Alvast hartelijk bedankt voor uw interesse.
Vriendelijke groeten,
Kim De Weirt
Hotel Hungaria
016 84 81 86
productie@hotelhungaria.be
Hotel Hungaria is een nieuw productiehuis gespecialiseerd in het creëren en uitwerken van televisieprogramma's en reclamespots. Momenteel loopt op Eén ons eerste tv programma, 'Dagelijkse kost', een kookprogramma met Jeroen Meus.
Op dit moment maken een nieuw, dagelijks magazine voor VIJFtv, Me Time. Kernwoorden zijn fris, positief en mooi. Het wordt gecreëerd voor vrouwen die even geen zin hebben in de dagdagelijkse beslommeringen en willen wegdromen. Het magazine is twintig minuten ontspannende televisie, gebaseerd op een aantal peilers: Life Style, Travel, Shopping, Home, Emotions en Life.
In het kader hiervan zijn we dringend op zoek naar vrouwen met een indrukwekkende en/of luxueuze verzameling. Graag hadden we een verzamelaar van kookboeken in beeld gebracht. Wie interesse heeft om hieraan mee te werken mag me gerust contacteren op onderstaande gegevens!
Alvast hartelijk bedankt voor uw interesse.
Vriendelijke groeten,
Kim De Weirt
Hotel Hungaria
016 84 81 86
productie@hotelhungaria.be
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Het boek; 'Food' van Christian Teubner. Toch wel een aardige must-have.. Boek bevat ontzettend veel ingrediënten, soorten, varianten van alles wat je maar kan bedenken. Heb hem zelf gekregen van een oom voor men verjaardag. Gebruik het vaak als ik ff lekker ga jammen. Sla een pagina open, ogen dicht en wijs wat aan en daar een gerecht omheen bedenken.
http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boe ... 0081769bn5
Bol.com linkje voor de liefhebbers.
http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boe ... 0081769bn5
Bol.com linkje voor de liefhebbers.
Re: 'must haves' voor je boekenkast
"De Banketbakker" van Cees Holtkamp is een van mijn laatste aanwinsten, een geweldig prettig boek. Lijkt me een standaardwerk.
Re: 'must haves' voor je boekenkast
denk dat het sowieso niet verkeerd is om een boek als pauli in de keuken te hebben
-
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 25 mar 2011, 13:08
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Mee eens, altijd goed.Tristan schreef:denk dat het sowieso niet verkeerd is om een boek als pauli in de keuken te hebben
-
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 25 mar 2011, 13:08
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Mee eens, nooit verkeerd.Tristan schreef:denk dat het sowieso niet verkeerd is om een boek als pauli in de keuken te hebben
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Ik heb me laatst het boek worst paté aangeschaft van Jane Grigson, daarin staan veel dingen in beschreven zoals zelf worst en paté's maken zoals de titel al doet vermoeden.
Maar er staat nog veel meer in.
Echt de moeite waard voor iemand die met varkensvlees bezig wilt gaan.
Gr Frank.
Maar er staat nog veel meer in.
Echt de moeite waard voor iemand die met varkensvlees bezig wilt gaan.
Gr Frank.
Re: 'must haves' voor je boekenkast
The Sultan's Kitchen: by Ozcan Ozan
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Grand livre de cuisine - Alain Ducasse
De perfectionist -Rudoph Chelminski (boek over de zelfmoord Bernard Loiseau)
La rousse gastronomique
Répértoire de la cuisine
Escoffier
Geert Van Hecke goes classic
Hopelijk zit er voor jullie wat interessants tussen
De perfectionist -Rudoph Chelminski (boek over de zelfmoord Bernard Loiseau)
La rousse gastronomique
Répértoire de la cuisine
Escoffier
Geert Van Hecke goes classic
Hopelijk zit er voor jullie wat interessants tussen
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Ik heb net Smaakvrienden van Angélique Schmeinck gekocht. Dit boek laat de 'favoriete vrienden' van ingrediënten zien met mogelijke technieken en bereidingen daarbij. Het is voornamelijk een inspiratieboek (maar dat zijn de meeste kookboeken voor mij) en laat meer dan 700 smaakcombinaties zien. Aanradertje!
Re: 'must haves' voor je boekenkast
die heb ik ook.. erg leuk.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Ha die staat op mijn wishlist, of zeg maar wishbucket. 

Re: 'must haves' voor je boekenkast
Gisteren 4 boeken gekocht die echt top z'n niet op basis niveau maar wel verdomd inspirerend.
In de wulf van Kobe desramaults (Boek is heel puur!)
Flemish primitives ( inspirerend)
Sous vide by Joan Roca
en Topchefs&Sake allemaal gerechten door topchefs met saké.
Aanraders maar natuurlijk niet de basis....
Greets NicoV
In de wulf van Kobe desramaults (Boek is heel puur!)
Flemish primitives ( inspirerend)
Sous vide by Joan Roca
en Topchefs&Sake allemaal gerechten door topchefs met saké.
Aanraders maar natuurlijk niet de basis....
Greets NicoV
Food and Taste All The Way !
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Het Roca boek is zeker wel een basis boek... inmiddels wellicht overtroffen door MC, maar toch.
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Alinea, Noma, Nose To Tail Eating van Fergus Henderson, en binnekort die nieuwe van Mugaritz!
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Hij is vaak genoemd;
Escoffier.. Hij staat bij ons op het werk in de kast, zo'n mooie oude met gele bladzijden, heerlijk. Als hij ooit verdwijnt, dan weet ik waar hij is
Escoffier.. Hij staat bij ons op het werk in de kast, zo'n mooie oude met gele bladzijden, heerlijk. Als hij ooit verdwijnt, dan weet ik waar hij is

-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 05 feb 2008, 13:03
- Locatie: Haarlem
- Contacteer:
Re: 'must haves' voor je boekenkast
White Heat, MPW en absoluut ook Modernist Cuisine, ben ik nu aan het doorspitten..zeer compleet overzicht met een losse keuken-manual waarin alle cuissons, tijden etc. staan. Aanrader!
Re: 'must haves' voor je boekenkast
de "Paulie" blijft altijd een topper. en wat ik ook een fantastisch boek vind is "keukenconfessies" van Anthony bourdain. is wel geen kookboek met recepturen maar ik kan het blijven lezen. hij verteld perfect hoe het er aan toe gaat in de keuken en waarom het koksvak zo leuk is.
Ratio
Ratio van Michael Ruhlman. (tuurlijk eerst op forum gezocht maar zag geen review)
Toevallig gestruikeld over de app in de applestore, Ratio, nieuwsgierig geworden en Ruhlman opgezocht.
Interessante man en wil zeker meer van hem lezen.
Boek Ratio opgeduikeld bij Duikelman amsterdam afgelopen week en kan het moeilijk wegleggen.
Gekopieerd en in keuken thuis op kastje geplakt.
Totaal gefascineerd door het idee dat je ratio's kan toepassen en eenmaal in de vingers meer vrijheid schept om je eigen recepten te maken, hoe simpel kan het zijn!!
Kost even tijd maar als je per thema werkt makkelijk en redelijk snel te doen, een paar keer het boek door en een aantal ratios blijft makkelijk hangen bijv koekjes: 1 deel suiker, 2 delen vet, 3 delen meel of pie deeg: 3 delen meel, 2 delen vet, 1 deel vloeistof/water
De stelling dat receptuur dan het raam uit kan vind ik een beetje ver gaan, want er is basisreceptuur en persoonlijke receptuur (van een bekende chef bijv) en zeker voor dat laatste, zal receptuur toch nodig blijven om het precies zo te krijgen.
Waarom wordt dit niet onderwezen aan leerlingkoks.
Hoe zijn de ervaringen van mensen hier?
enkele voorbeelden van ratio's:
pastadeeg: 3 delen meel 2 delen ei
crepe beslag: 1 deel vloeistof, 1 deel ei, 1/2 deel meel
consomme: 12 delen bouillon, 3 delen vlees, 1 deel mirepoix, 1 deel eiwit
mousseline: 8 delen vlees, 4 delen room, 1 deel ei
hollandaise: 5 delen boter, 1 deel eidooier, 1 deel vloeistof
custard, stijf: 2 delen vloeistof, 1 deel ei
anglaise: 4 delen melk/room, 1 deel dooier, 1 deel suiker
Toevallig gestruikeld over de app in de applestore, Ratio, nieuwsgierig geworden en Ruhlman opgezocht.
Interessante man en wil zeker meer van hem lezen.
Boek Ratio opgeduikeld bij Duikelman amsterdam afgelopen week en kan het moeilijk wegleggen.
Gekopieerd en in keuken thuis op kastje geplakt.
Totaal gefascineerd door het idee dat je ratio's kan toepassen en eenmaal in de vingers meer vrijheid schept om je eigen recepten te maken, hoe simpel kan het zijn!!
Kost even tijd maar als je per thema werkt makkelijk en redelijk snel te doen, een paar keer het boek door en een aantal ratios blijft makkelijk hangen bijv koekjes: 1 deel suiker, 2 delen vet, 3 delen meel of pie deeg: 3 delen meel, 2 delen vet, 1 deel vloeistof/water
De stelling dat receptuur dan het raam uit kan vind ik een beetje ver gaan, want er is basisreceptuur en persoonlijke receptuur (van een bekende chef bijv) en zeker voor dat laatste, zal receptuur toch nodig blijven om het precies zo te krijgen.
Waarom wordt dit niet onderwezen aan leerlingkoks.
Hoe zijn de ervaringen van mensen hier?
enkele voorbeelden van ratio's:
pastadeeg: 3 delen meel 2 delen ei
crepe beslag: 1 deel vloeistof, 1 deel ei, 1/2 deel meel
consomme: 12 delen bouillon, 3 delen vlees, 1 deel mirepoix, 1 deel eiwit
mousseline: 8 delen vlees, 4 delen room, 1 deel ei
hollandaise: 5 delen boter, 1 deel eidooier, 1 deel vloeistof
custard, stijf: 2 delen vloeistof, 1 deel ei
anglaise: 4 delen melk/room, 1 deel dooier, 1 deel suiker
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Mijn absolute musthave is toch wel de Escoffier.
En mijn volgende absolute musthave staat nog op mijn verlanglijst en dat is
The Big Fat Duck Cookbook van Heston Blumenthal
En mijn volgende absolute musthave staat nog op mijn verlanglijst en dat is
The Big Fat Duck Cookbook van Heston Blumenthal