Koksmuts of hoofddeksel
Koksmuts of hoofddeksel
50 jaar geleden als ik in de keuken kwam dan kwam je er niet in zonder hoofddeksel !
In geen enkel voedingsbedrijf is het verplicht een hoofddeksel te dragen zowel mannen als vrouwen.
Nu jaren terug zie ik bijna geen enkele kok nog met een koksmuts !
Hoe komt dit ??
Staat dit niet in de HACCP voor de restaurant keuken ?
In geen enkel voedingsbedrijf is het verplicht een hoofddeksel te dragen zowel mannen als vrouwen.
Nu jaren terug zie ik bijna geen enkele kok nog met een koksmuts !
Hoe komt dit ??
Staat dit niet in de HACCP voor de restaurant keuken ?
-
- Berichten: 240
- Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
- Locatie: Haarlem
- Contacteer:
Re: Koksmuts of hoofddeksel
http://www.koksforum.nl/downloads/haccp.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Bind haren op bij bereiding
Haren kunnen het eten en drinken besmetten.
Daarnaast worden haren in gerechten als zeer
onsmakelijk ervaren door de gasten.
l Haren opbinden
Advies: draag een petje of haarnetje.
Advies: zorg dat de haren volledig afgedekt zijn.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Koksmuts of hoofddeksel
Dus koks in een restaurant moeten het dus niet !
Maar een kok in de industerie wel, als dit geen discriminatie is !
Ook onze controle veearts zal altijd een hoofddeksel opzetten als hij controle komt doen, in de voedingsindusterie kom je er niet onder uit hoor !
Maar een kok in de industerie wel, als dit geen discriminatie is !
Ook onze controle veearts zal altijd een hoofddeksel opzetten als hij controle komt doen, in de voedingsindusterie kom je er niet onder uit hoor !
Re: Koksmuts of hoofddeksel
het is haast geen doen, zo'n hoofddeksel in de keuken..
Bloedheet.
Bloedheet.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Koksmuts of hoofddeksel
Op school is het wel verplicht, iig op de 2 scholen die ik nu heb meegemaakt. Zonder muts oid kom je de praktijk les niet in. Maar in het bedrijf is slechts je haren doen al voldoende. Mijn voorkeur gaat uit naar een kale kop, ideaal.
Re: Koksmuts of hoofddeksel
nederland en belgie voor zover ik weet niet verplicht
in engeland kwam ik de keuken niet in zonder me muts, tis idd warm maar je went eraan
dacht dat ik de oplossing had en me volledig kaal geschoren met t mes, geen punten en moest nog steeds mutsje op

in engeland kwam ik de keuken niet in zonder me muts, tis idd warm maar je went eraan
dacht dat ik de oplossing had en me volledig kaal geschoren met t mes, geen punten en moest nog steeds mutsje op


iedereen ziet wanneer ik dronken ben, maar niemand ziet wanneer ik dorst heb!
Re: Koksmuts of hoofddeksel
Met mijn 1m95 is een koksmuts een crime in de keuken. Kom elke keer tegen de afzuigkap en ligt mijn muts op de grond. Draag dan ook al wat jaartjes geen hoofddeksel meer in de keuken. Met het verstrijken van de jaren is haaruitval ook steeds minder een probleem... 

I love defenseless animals, especially in a good gravy
- berexstone
- Berichten: 673
- Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07
Re: Koksmuts of hoofddeksel
In het Engelse "Restaurant magazine" staan altijd veel advertenties voor moderne hoofddeksels. Allerlei kleuren, met je eigen logo etc. Die dingen "ademen" ook, dus het wordt niet warm.
Gewoon een eksemplaar kopen dus van dat magazine.
Toch had het wel wat, die hoge koksmutsen. Ik heb 't altijd geassocieerd met Palace hotels in Parijs, Côte d'Azur of Zwitserland...
Gewoon een eksemplaar kopen dus van dat magazine.
Toch had het wel wat, die hoge koksmutsen. Ik heb 't altijd geassocieerd met Palace hotels in Parijs, Côte d'Azur of Zwitserland...
-
- Berichten: 25
- Lid geworden op: 15 jun 2009, 00:14
Re: Koksmuts of hoofddeksel
ligt er maar net aan waar je werkt hoor..
instellingen willen het graag bij de uitgifte wel ( lees band werk )
afgelopen jaar een paar dagen kurhaus gehad daar moest het de hele dag op, eemhof centerparcs zelfde idee hele dag op..
ik ben kaal!! waarom moet ik dan een muts op vroeg ik nog haha..
veel kleinere restaurant hebben niks op in de keuken, nu moet ik zeggen ik zie bijna nooit een kok die lang haar heeft.. bijna alle koks die ik tegen kom, lopen met strakke koppies, of het zit gewoon netjes met cel vast
maar ja, kaal en toch een muts op moeten, vind ik zo raar.. en glad kaal he.. scheermes kaal..
instellingen willen het graag bij de uitgifte wel ( lees band werk )
afgelopen jaar een paar dagen kurhaus gehad daar moest het de hele dag op, eemhof centerparcs zelfde idee hele dag op..
ik ben kaal!! waarom moet ik dan een muts op vroeg ik nog haha..
veel kleinere restaurant hebben niks op in de keuken, nu moet ik zeggen ik zie bijna nooit een kok die lang haar heeft.. bijna alle koks die ik tegen kom, lopen met strakke koppies, of het zit gewoon netjes met cel vast

maar ja, kaal en toch een muts op moeten, vind ik zo raar.. en glad kaal he.. scheermes kaal..
Re: Koksmuts of hoofddeksel
Ik vraag me af, afgezien van dat het uiteraard erg onsmakelijk is, of dat een haar in je soep nou echt zo'n ongeloofelijk hygiene gevaar oplevert...
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: Koksmuts of hoofddeksel
Ik ben met je eens !Pluter schreef:Ik vraag me af, afgezien van dat het uiteraard erg onsmakelijk is, of dat een haar in je soep nou echt zo'n ongeloofelijk hygiene gevaar oplevert...
Maar waarom zijn ze dan zo streng in de voedingsnijverheid, heb al gans mijn leven een hoofddeksel op gehad, ook waar ik op restaurant werkte was dit verplicht(1965 - 1978).
Re: Koksmuts of hoofddeksel
Van een haar in je eten word je natuurlijk direct onpasselijk en is ook meteen als vervuiling aantoonbaar. Vaak kan je zelfs nog goed gokken van welk individu deze afkomstig is..
Ik word persoonlijk al wat ongemakkelijk als ik ergens eet waar ze een hele grote kaart hebben, ik een lage omloop snelheid vermoed en/of veel handelingen op het bord zie..... Zal wel een vorm van misplaatste smetvrees zijn;)
Ik word persoonlijk al wat ongemakkelijk als ik ergens eet waar ze een hele grote kaart hebben, ik een lage omloop snelheid vermoed en/of veel handelingen op het bord zie..... Zal wel een vorm van misplaatste smetvrees zijn;)
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW