bros van chocolade
-
- Berichten: 23
- Lid geworden op: 28 nov 2010, 16:01
bros van chocolade
Dag iedereen,
Is er iemand die kan antwoorden op volgende vraag?
Hoe maak je een bros van chocolade? Onder bros versta ik een luchtig, krokant stuk chocolade vol luchtbellen... je bijt ervan en het valt ( zalig) in duigen op je tong! Ik at het enkele weken terug bij Thierry en Sofie van Nuance in Duffel... En het is een raadsel voor mij...
Ik maakte al verschillende keren een bros van citrus met behulp van sosa fizzy! suikersiroop van 140°, smaakstof en fizzypowder... Maar met chocolade vind ik geen antwoord?
Iemand?
Hartelijke dank!
grts
Is er iemand die kan antwoorden op volgende vraag?
Hoe maak je een bros van chocolade? Onder bros versta ik een luchtig, krokant stuk chocolade vol luchtbellen... je bijt ervan en het valt ( zalig) in duigen op je tong! Ik at het enkele weken terug bij Thierry en Sofie van Nuance in Duffel... En het is een raadsel voor mij...
Ik maakte al verschillende keren een bros van citrus met behulp van sosa fizzy! suikersiroop van 140°, smaakstof en fizzypowder... Maar met chocolade vind ik geen antwoord?
Iemand?
Hartelijke dank!
grts
-
- Berichten: 240
- Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
- Locatie: Haarlem
- Contacteer:
Re: bros van chocolade
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)
Re: bros van chocolade
Is het je al gelukt?Jurgen1982 schreef:
Ik maakte al verschillende keren een bros van citrus met behulp van sosa fizzy! suikersiroop van 140°, smaakstof en fizzypowder... Maar met chocolade vind ik geen antwoord?
grts
Re: bros van chocolade
Zelf ook gister even geprobeerd...
Resultaat (foto via Iphone):
http://img46.imageshack.us/i/img0006wb.jpg/
Resultaat (foto via Iphone):
http://img46.imageshack.us/i/img0006wb.jpg/
-
- Berichten: 16
- Lid geworden op: 04 nov 2010, 18:21
Re: bros van chocolade
800 gr chocolade
40 gr cacao boter
40 gr olie (neutraal)
chocolade smelten en daar de cacao boter en olie bij doen.
de warme massa in een siphon doen met 2 patronen.
massa spuiten in een bakje die in het vaccuum apparaat past.
dun laagje spuiten in het bakje en vaccuum trekken.
op het juiste moment het apparaat uitzetten en laten stollen (uurtje of 2)
succes!
40 gr cacao boter
40 gr olie (neutraal)
chocolade smelten en daar de cacao boter en olie bij doen.
de warme massa in een siphon doen met 2 patronen.
massa spuiten in een bakje die in het vaccuum apparaat past.
dun laagje spuiten in het bakje en vaccuum trekken.
op het juiste moment het apparaat uitzetten en laten stollen (uurtje of 2)
succes!
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: bros van chocolade
Wanneer is het juiste moment?
-
- Berichten: 16
- Lid geworden op: 04 nov 2010, 18:21
Re: bros van chocolade
Ja dat is op het begin redelijk moeilijk uit te vinden.Cees Timmerman schreef:Wanneer is het juiste moment?
had ik op het begin ook moeite mee.
je moet het apparaat uitzetten als de chocolade zijn juiste stolpunt heeft bereikt.
dat is op het begin wennen maar went vanzelf.
als je het vaccuum apparaat te lang aan laat staan zakt je chocolade weer in.
succes!
-
- Berichten: 23
- Lid geworden op: 28 nov 2010, 16:01
Re: bros van chocolade
Ik was ondertussen al verzonken in andere bereidingen en zie nu pas jullie reacties... ik heb komende donderdag en vrijdag testdagen... ik hou jullie op de hoogte.
-
- Berichten: 23
- Lid geworden op: 28 nov 2010, 16:01
Re: bros van chocolade
Hartelijke dank! Ik heb ze gisteren gemaakt en ze waren echt perfect!berry vervat schreef:800 gr chocolade
40 gr cacao boter
40 gr olie (neutraal)
chocolade smelten en daar de cacao boter en olie bij doen.
de warme massa in een siphon doen met 2 patronen.
massa spuiten in een bakje die in het vaccuum apparaat past.
dun laagje spuiten in het bakje en vaccuum trekken.
op het juiste moment het apparaat uitzetten en laten stollen (uurtje of 2)
succes!
Als variatie heb ik een tweede reeks gemaakt, en bij mijn beslag voegde ik enkele druppels siroop van cuberdon toe...
Dit is de link van de firma, een buurtstad van mij--> een echt streekproduct hier: http://www.conf-geldhof.be/nl/cub-o-creme-142.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Subtiele nasmaak en zeer lekker! Ik gebruikte wel Origine Sao Thome van callebout i p v gewone fondant.
Ik upload snel een foto.
grts
-
- Berichten: 16
- Lid geworden op: 04 nov 2010, 18:21
Re: bros van chocolade
top.
nog nooit van gehoord maar ben benieuwd naar je foto!
nog nooit van gehoord maar ben benieuwd naar je foto!
-
- Berichten: 23
- Lid geworden op: 28 nov 2010, 16:01
Re: bros van chocolade
Een poging tot uploadenberry vervat schreef:top.
nog nooit van gehoord maar ben benieuwd naar je foto!
