Stoofperen.
Stoofperen.
Damens en Heren,
Wie weet er nog een leuk recept om stoofperen te maken,
wat ik altijd gedaan heb is wijn,suiker,sinaasappels,kruidnagel,laurier, en kaneelstokjes.
Zijn er nog andere ideen??
Alvast bedankt!
Wie weet er nog een leuk recept om stoofperen te maken,
wat ik altijd gedaan heb is wijn,suiker,sinaasappels,kruidnagel,laurier, en kaneelstokjes.
Zijn er nog andere ideen??
Alvast bedankt!
Re: Stoofperen.
op het werk hebben we een dessert van stoofperen
stoofperen mousse- stoofperen gegratineerd met kaneel sabayon en specerijenijs erg lekker!
stoofperen mousse- stoofperen gegratineerd met kaneel sabayon en specerijenijs erg lekker!
Re: Stoofperen.
wij vullen ze al 15 jaar hier met pistach spijs....heerlijk.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Stoofperen.
In een taartje met frangipane, siroop van specerijen en een lekker ijs erbij mmmmmm 
Ijs van stoofpeer...
Stoofpeertjes in combinatie met bastogne koekjes kan ook er lekker zijn (bijv. parfait)

Ijs van stoofpeer...
Stoofpeertjes in combinatie met bastogne koekjes kan ook er lekker zijn (bijv. parfait)

Het leven van een kok gaat niet over rozen...
Re: Stoofperen.
traditioneel gestoorde Stoofpeer met witte chocolademousse, goddelijk!!
Re: Stoofperen.
ja! die zijn té gek!Pinxo schreef:traditioneel gestoorde Stoofpeer , goddelijk!!

Re: Stoofperen.
Dat recept moet je me eens bezorgenPinxo schreef:traditioneel gestoorde Stoofpeer met witte chocolademousse, goddelijk!!

Re: Stoofperen.
En hoe moet ik die gestoofde stoofperen zien dan?
Afgedekt in een pannetje met rode/witte wijn + smaakmakers?
Afgedekt in een pannetje met rode/witte wijn + smaakmakers?
Re: Stoofperen.

Re: Stoofperen.
clafoutis met stoofpeer, parfait muscatel/laurier, sabayon van rode wijn
Re: Stoofperen.
probeer eens bij je basisrecept wat honing toe te voegen en wat sinaasappelcestes.. krijgt de wijn ( en dus de peertjes) een lekkere volle smaak van..
ik heb nog een goed recept voor een perfecte witte chocolademousse.. al heel vaak gemaakt en echt een topper, je moet alleen wel glucosestroop in huis hebben.
- 500 gr. witte chocolade
- 230 gr. glucosestroop
- 1 dl. water
- 2 blaadjes gelatine (lange)
- 1 liter room
(als je nog niet bekend bent met het bereiden met glucosestroop);
glucosestroop opzetten met 1dl. water, als hij kookt en de glucosestroop is opgelost meng je de gelatine erdoorheen, en dit gooi je op de chocolade (als het mengsel temperatuur van ong 80/90 graden heeft. goed met een garde roeren totdat de chocolade en het mengsel een homogene massa zijn, kamertemperatuur laten komen. de rest lijkt me duidelijk.
hoop dat je er wat aan hebt? ik hoor het wel
ik heb nog een goed recept voor een perfecte witte chocolademousse.. al heel vaak gemaakt en echt een topper, je moet alleen wel glucosestroop in huis hebben.
- 500 gr. witte chocolade
- 230 gr. glucosestroop
- 1 dl. water
- 2 blaadjes gelatine (lange)
- 1 liter room
(als je nog niet bekend bent met het bereiden met glucosestroop);
glucosestroop opzetten met 1dl. water, als hij kookt en de glucosestroop is opgelost meng je de gelatine erdoorheen, en dit gooi je op de chocolade (als het mengsel temperatuur van ong 80/90 graden heeft. goed met een garde roeren totdat de chocolade en het mengsel een homogene massa zijn, kamertemperatuur laten komen. de rest lijkt me duidelijk.
hoop dat je er wat aan hebt? ik hoor het wel
Re: Stoofperen.
Een ouderwetse tip voor stoofpeertjes. Schillen, bestrooien met suiker en een nacht laten staan voor je ze kookt, ze worden dan roder. Wantrouwig als ik ben over alles wat ik niet begrijp, heb ik gekeken of het waar is. En het klopt.
De aanleiding is dat ik binnenkort stoofpeertjes als garnituur wil geven bij een reegoulash. Ik heb de proef op de som genomen, een paar peertjes een nacht in de suiker, een paar meteen opgezet. Verder heel eenvoudig alleen een pijpje kaneel en net onder water, geen wijn of sap, geen extra suiker.
En inderdaad na 3 uur waren de voorgesuikerde peertjes wat mooier rood. En het kleine beetje suiker heb je toch wel nodig voor de smaak. Johannes van Dam schrijft dat stoofpeertjes als bijgerecht zonder suiker gekookt moeten, maar dat is mij net iets te wrang. Met het beetje suiker was het stroeve eraf en leken ze wel iets aromatischer.
De aanleiding is dat ik binnenkort stoofpeertjes als garnituur wil geven bij een reegoulash. Ik heb de proef op de som genomen, een paar peertjes een nacht in de suiker, een paar meteen opgezet. Verder heel eenvoudig alleen een pijpje kaneel en net onder water, geen wijn of sap, geen extra suiker.
En inderdaad na 3 uur waren de voorgesuikerde peertjes wat mooier rood. En het kleine beetje suiker heb je toch wel nodig voor de smaak. Johannes van Dam schrijft dat stoofpeertjes als bijgerecht zonder suiker gekookt moeten, maar dat is mij net iets te wrang. Met het beetje suiker was het stroeve eraf en leken ze wel iets aromatischer.