SPONGECAKE texturas/sosa
SPONGECAKE texturas/sosa
Hoi,
kan iemand mij helpen hoe ik die luchtige spongecake met texturas of sosa moet maken. Probeer maar lukt me niet.
Is dat met die surprises?
Dank
kan iemand mij helpen hoe ik die luchtige spongecake met texturas of sosa moet maken. Probeer maar lukt me niet.
Is dat met die surprises?
Dank
-
- Berichten: 8
- Lid geworden op: 06 jan 2008, 23:46
- Locatie: Gent
Re: SPONGECAKE texturas/sosa
hoi,
ik heb een receptje voor spongecake, zonder toepassing van de sosa of texturas. laat weten als je geinteresseerd bent erin
mvg Davy
ik heb een receptje voor spongecake, zonder toepassing van de sosa of texturas. laat weten als je geinteresseerd bent erin
mvg Davy
Re: SPONGECAKE texturas/sosa
kan er iemand een receptje voor spongecake online ztten aub
Re: SPONGECAKE texturas/sosa
Spongecake van amandelen
125 g eiwit
80 g amandel broyage 100 %
80 g suiker
80 g eigeel
20 g bloem
Alles in kenwood mengen tot een glad beslag
2 uur laten rusten
mixen met thermomix
2 maal na elkaar zeven door fijne zeef
in sifon gieten
in een kleine sifon (1/2) 1 bom toevoegen
dit geheel in een kidde, 2 patronen, in een plastig bekertje spuiten. En in de microwave
125 g eiwit
80 g amandel broyage 100 %
80 g suiker
80 g eigeel
20 g bloem
Alles in kenwood mengen tot een glad beslag
2 uur laten rusten
mixen met thermomix
2 maal na elkaar zeven door fijne zeef
in sifon gieten
in een kleine sifon (1/2) 1 bom toevoegen
dit geheel in een kidde, 2 patronen, in een plastig bekertje spuiten. En in de microwave
Re: SPONGECAKE texturas/sosa
Ik maak hem ongeveer hetzelfde maar zonder eigeel en met geblancheerde pistache noten.
ik gebruik wel geen gewoon eiwit maar ovoneve van Sosa ervoor. Geeft een mooiere kleur.
Wel even de ovoneve met water ruim vantevoren mengen en staan laten 12-24 uur.
Bekertje wel invetten.
Bekertje niet meer dan halfvolspuiten (iets minder zelfs en ca 30-40 seconden op vol vermogen.
ik gebruik wel geen gewoon eiwit maar ovoneve van Sosa ervoor. Geeft een mooiere kleur.
Wel even de ovoneve met water ruim vantevoren mengen en staan laten 12-24 uur.
Bekertje wel invetten.
Bekertje niet meer dan halfvolspuiten (iets minder zelfs en ca 30-40 seconden op vol vermogen.
"Emancipatie: hij is lekker in bed maar koken kan hij niet."
Kees van Kooten
Kees van Kooten
-
- Berichten: 8
- Lid geworden op: 06 jan 2008, 23:46
- Locatie: Gent
Re: SPONGECAKE texturas/sosa
spongecake recept:
410gr eiwit
225gr eigeel
150gr suiker
60gr bloem
smaakstof: vb voor chocolade spongecake: 20gr cacaopoeder
of cepes: 20gr cepes-poeder
alles in thermo-mix laten blenden
afvullen in espumafles
2gasbommetjes opdraaien
in plastic bekertje half vullen
30 seconden in microwave
laten afkoelen
demouleren
410gr eiwit
225gr eigeel
150gr suiker
60gr bloem
smaakstof: vb voor chocolade spongecake: 20gr cacaopoeder
of cepes: 20gr cepes-poeder
alles in thermo-mix laten blenden
afvullen in espumafles
2gasbommetjes opdraaien
in plastic bekertje half vullen
30 seconden in microwave
laten afkoelen
demouleren
Re: SPONGECAKE texturas/sosa
waarom moet de pate eigenlijk in de sifon? want een kok die ik ken zei dat het ook perfect zonder sifon ging...?
gaat blijkbaar ook op de BBQ, ga ik deze zomer eens uitproberen
gaat blijkbaar ook op de BBQ, ga ik deze zomer eens uitproberen
Re: SPONGECAKE texturas/sosa
In De nieuwe Hanos courant staat een recept voor spongecake van Ferran Adriá
Re: SPONGECAKE texturas/sosa
Voor de lucht kamers?KNL schreef:waarom moet de pate eigenlijk in de sifon? want een kok die ik ken zei dat het ook perfect zonder sifon ging...?
gaat blijkbaar ook op de BBQ, ga ik deze zomer eens uitproberen
Re: SPONGECAKE texturas/sosa
maar als je de eiwitten opklopt..dan heb je toch hetzelfde effect? niet?jeroenbr schreef:Voor de lucht kamers?KNL schreef:waarom moet de pate eigenlijk in de sifon? want een kok die ik ken zei dat het ook perfect zonder sifon ging...?
gaat blijkbaar ook op de BBQ, ga ik deze zomer eens uitproberen
Re: SPONGECAKE texturas/sosa
KNL schreef:waarom moet de pate eigenlijk in de sifon? want een kok die ik ken zei dat het ook perfect zonder sifon ging...?
gaat blijkbaar ook op de BBQ, ga ik deze zomer eens uitproberen
Bij ons in de keuken doen we dit ook in een sifon omdat dit de luchtige structuur van een spons aan de cake geeft.