Sylvester avond-nacht 2009/2010 menu

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Sylvester avond-nacht 2009/2010 menu

Bericht door berexstone »

Nog nooit is het uitzwaaien van het oude jaar zo populair geweest hoor ik van collega's. De meesten zitten dan ook volgeboekt. Wij ook en we hebben niet eens een menu drank inbegrepen. Samen met de collega's ben ik één van de scheepskoks aan boord van het uit 1901 daterende raderstoomschip
'Uri' op het meer van Luzern, Zwitserland.
Inschepen vanaf : 18.45 / Afvaart : 19:30 / Terug in Luzern : 00:30 / Feest nog tot : 02:00
SYLVESTER GALA MENU :

- Welcome Drink

- Buntes Salatbouquet mit geräuchten Entenbruststreifen, Wachtelei und Orangen-Kumquat Vinaigrette (Kleurrijke salade met gerookte eendenborst, kwartelei en sinaasappel-kumquat vinigrette)

- Hausgemachte Weisswein-Kräutercrèmesuppe mit Curryschaum und Rauchlachsroulade (Wittewijn - kruiden crèmesoep met curryschuim en roulade van gerookte zalm)

- Schwarzes Sorbet von der Johannisbeere verfeinert mit Gordon Gin

- Kalbsnierstück aus dem Ofen auf Thymianjus mit getrüffeltem Kartoffelflan und Gemüsebouquet (Kalfsnierstuk uit de oven met tijmsaus, aardappelflan met truffel en een groentenwaaier)

- Exotische Dessertvariation (Variatie van exotisch dessert)

- Friandises

In de prijs inbegrepen : 5-gangen menu, live-muziek (en aan boord van het stoomschip een verrassingskado)
Prijs stoomschip 'Uri' : CHF 261 (€ 190)
Prijs salonmotorschip : CHF 182 (€ 130)
Wijnen etc. NIET inbegrepen.....
wimweerelt
Berichten: 6
Lid geworden op: 27 nov 2009, 00:07

Re: Sylvester avond-nacht 2009/2010 menu

Bericht door wimweerelt »

best wel prijzig vind ik voor dit menu.
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Sylvester avond-nacht 2009/2010 menu

Bericht door berexstone »

Ja, het menu is erg duur. Maar het heeft allemaal met de belevenis te maken en de gasten. Een beetje zoals de Davidoff week in Gstaad. Je vaart toch op een meer dan 100 jaar oude stoomboot die speciaal voor een dag of tien uit de winterslaap gehaald is, voeg daar de bergen, het meer, het uitzicht op de oude stad etc. aan toe. En het geld dat sommige Zwitsers toch nog hebben... Tja, iedere avond uitverkocht.
Kijk eens bij ds uri en schiffahrt gesellschaft vierwaldstättersee op het net.
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Sylvester avond-nacht 2009/2010 menu

Bericht door berexstone »

Over duur gesproken...in restaurant "La Palme d'Or" te Cannes kost het 'new year's eve dinner' slechts 320 €. Het restaurant bevind zich in hotel 'Martinez' waar je als je echt met geld wilt splashen een aantal suites hebt voor 36.000 € per nacht...wat je daar voor krijgt weet ik niet maar ik weet wel dat je voor zo'n 220.000 € per week een heus superyacht kunt charteren.
DINER DU JEUDI 31 DECEMBRE 2009 NEW YEAR'S DINNER :
- La noix de Saint-Jacques et le chou-fleur coiffés d'une râpée de truffe blanche di Alba. (StJacobsnootjes en bloemkool waarover geraspte Alba-truffel).
- Le riz en risotto, au fumet iodé, diamant noir et jus au persil. (Risotto met zilte saus, zwarte truffel en peterseliejus).
- Le homard et le foie gras de canard cuisinés comme un cannelloni aux fines lamelles de poireau, bouillon corsé lié de pulpe potiron. (Kreeft en eendenlever als cannelloni met dunne schijfjes prei en een bouillon waarin pompoenpulp).
- Le ris de veau braisée, lardé et truffé, accompagné de carottes au jus. (Gebraiseerde kalfszwezerik met spek en truffel, vergezeld van wortel in z'n saus.
- L'Agneau de lait caressé d'ail et cuisiné en cocotte, disposé délicatement sur une pulpe d'artichaut et gaufre de socca aux éclats de truffe noire, condiments de tarama aux feuilles de basilic. (Zuiglam ingesmeerd met knoflook en bereid in de oven, geserveerd met een artisjokkenpulp, een wafel van socca en zwarte truffel, tarama en basilicum).
- Le croustillant de macaron au chocolat noir. (Knapperige zwarte chocolade macaron).
- La truffe en surprise. (Een surprise truffel)
- Les premières mignardises gourmandises. (De eerste petit fours).
('La Palme d'Or', Hotel Martinez, La Croisette, Cannes) Michelin : 2 sterren --- GaultMillau : 4 koksmutsen --- chef : Christian Sinicropi ---
Plaats reactie