Tourneren van Champginons
Tourneren van Champginons
Tourneren, blijft leuk om te zien.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Tourneren van Champginons
idd tot vervelens toe gedaan als leerling
Re: Tourneren van Champginons
dat ziet er soepel uit, toureren champies is 1 vd dingen die ik nooit onder de knie gekregen heb, klote dingen,
maar ben benieuwd hoeveel van ons het wel kunnen en of er nog meer dingen zijn die je nooit gekund heb maar zo graag gewild
maar ben benieuwd hoeveel van ons het wel kunnen en of er nog meer dingen zijn die je nooit gekund heb maar zo graag gewild
iedereen ziet wanneer ik dronken ben, maar niemand ziet wanneer ik dorst heb!
Re: Tourneren van Champginons
kan ik wel
ik snap niet dat sommige mensen bv moeite hebben met tourneren en pommes chateau etc...
scherp mesje, concentratie, en gaan

scherp mesje, concentratie, en gaan
Re: Tourneren van Champginons
Gebruikt iemand nog wel eens tourneren? Of is het alleen een oefening voor de fijne mestechnieken?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: Tourneren van Champginons
Wij tourneren soms nog wel, maar ik heb nog nooit een champignon getourneerd, het ziet er wel kicken uit zeg!
en dat met een econome, echt netjes!
chapeau!
en dat met een econome, echt netjes!
chapeau!
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin
Re: Tourneren van Champginons
Ja we tourneren nog welleens..champignon,bospeen of aardappel. Niet heel vaak, maar zo af en toe een knipoogje naar nostalgie.Maurits schreef:Gebruikt iemand nog wel eens tourneren? Of is het alleen een oefening voor de fijne mestechnieken?
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Tourneren van Champginons
blijf het leuk vinden
de truc is beide handen te bewegen voor een vloeiende beweging.
meeste koks die het niet lukt gaan hiermee de fout in,
Houden 1 hand stil en kunnen daardoor de beweging niet afmaken.
de truc is beide handen te bewegen voor een vloeiende beweging.
meeste koks die het niet lukt gaan hiermee de fout in,
Houden 1 hand stil en kunnen daardoor de beweging niet afmaken.
Re: Tourneren van Champginons
Idd, en dat resulteerd dan in houterig,ongelijkmatigheid en niet strakke vormen.sjaak schreef:blijf het leuk vinden
de truc is beide handen te bewegen voor een vloeiende beweging.
meeste koks die het niet lukt gaan hiermee de fout in,
Houden 1 hand stil en kunnen daardoor de beweging niet afmaken.
Ik heb vroeger ( 15 jaar geleden ) vele kisten met bospeen, champignons etc moeten tourneren....we hielden dan ook wedstrijdjes wie het het snelst kon, maar de kwaliteit stond voorop. Door de grote hoeveelheden, leer je het uiteindelijk op een goede manier. Om het snel te leren, kun je beginnen te oefenen met hele gekookte eieren.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Tourneren van Champginons
Ben gek op medit(ourn)eren... Uurtje relaxed boontjes doppen maak je me ook wel blij mee trouwens..
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: Tourneren van Champginons
kan me nog herinneren dat ik voor mijn examen primair restaurantkok (nivo 2)o.a. getourneerde courgettes moest maken. Was van alle 8 kandidaten de enige die het kon. (Werkte daarvoor in een zaak waarbij bij iedere tafel een groete bordje met 9 groentes, waarvan 5 getourneerd, geserveerd werd)
Toch verbaasde het me wel dat het schijnbaar zo moeilijk was.
idd, door vaak te doen word je erg snel. Had ik ook in die zaak met aardappels schillen. Iedere week 50 kg gratin, en gewoon met het handje. pfffff
Toch verbaasde het me wel dat het schijnbaar zo moeilijk was.
idd, door vaak te doen word je erg snel. Had ik ook in die zaak met aardappels schillen. Iedere week 50 kg gratin, en gewoon met het handje. pfffff
Re: Tourneren van Champginons
groenten tourneren no problem, wij gebruiken t af en toe nog, denk aan aardappels, courgette, glaskoolrabi, wortel, appel, etc
champignons nie mijn ding
champignons nie mijn ding
iedereen ziet wanneer ik dronken ben, maar niemand ziet wanneer ik dorst heb!
Re: Tourneren van Champginons
ik ken het ook op een andere manier als de chef in de film het doet.
Met een mesje insnijden. meer werk.
dit ziet er wel simple uit, maar dat is het zeker niet.
Met een mesje insnijden. meer werk.
dit ziet er wel simple uit, maar dat is het zeker niet.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl