Beste Collega's,
Kleine vraag? Hoe maak je tapenade van verse truffel? Zomer truffel is nu natuurlijk op zijn best en niet duur, percentage mooie paddestoelen erbij en het is goedkoper dan uit een potje.......
Maar hoe maak ik dat, rauw draaien, sous vide bereiden, aanzweten?
Iemand een suggestie?
Groeten Erik Hermans, De Limonadefabriek
Truffelsalsa
- limo factory
- Berichten: 195
- Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:40
- Locatie: Streefkerk
- Contacteer:
Re: Truffelsalsa
Sjallot fruiten met beetje knoflook en beetje zwarte olijf...dit laten afkoelen. Nu de sjalot etc met truffel (rauw) in de magimix en fijn draaien, olijfolie toevoegen tot gewenste dikte/substantie.
Kan ook zonder de olijf natuurlijk(die olijf wil de zomertruffel wel aardig overheersen) . Ook word de truffeltapenade vaak gemaakt van champignons met sjallot,zwarte olijf,kapper en dan opdraaien met truffelolie...maar dat is eigenlijk smeerlapperij natuurlijk.
ALs je nog andere lekkere recepten van truffeltapenade tegenkomt...laat het me weten, ik vindt het nogal lekker
Kan ook zonder de olijf natuurlijk(die olijf wil de zomertruffel wel aardig overheersen) . Ook word de truffeltapenade vaak gemaakt van champignons met sjallot,zwarte olijf,kapper en dan opdraaien met truffelolie...maar dat is eigenlijk smeerlapperij natuurlijk.
ALs je nog andere lekkere recepten van truffeltapenade tegenkomt...laat het me weten, ik vindt het nogal lekker
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Truffelsalsa
opdraaien met gegaard eekhoorntjesbrood en olijfolie. zout toevoegen voor de smaak en houdbaarheid.
Deze prut kan je vervolgens nog op eikenhout laten rijpen. Ja echt, zo werd de salsa bij Jacobus Toet gemaakt. Truffelgehalte 10% ongeveer.
Deze prut kan je vervolgens nog op eikenhout laten rijpen. Ja echt, zo werd de salsa bij Jacobus Toet gemaakt. Truffelgehalte 10% ongeveer.
I love defenseless animals, especially in a good gravy
Re: Truffelsalsa
Potje Witte Truffel
Net ff gekeken op een potje.
Net ff gekeken op een potje.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: Truffelsalsa
Vond je truffelsalsa zeer geslaagd Erik, ik proefde 'm thuis op de bank nog.
- limo factory
- Berichten: 195
- Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:40
- Locatie: Streefkerk
- Contacteer:
Re: Truffelsalsa
Bedankt Cees,
Wat ik uiteindelijk gedaan had:
Mooie olijfolie, truffel, kastanje paddestoel, zout, peper, gezouten ansjovis en een beetje aceto in een kookzak gedaan.
30 minuten op 85 graden in de Roner en daarna warm fijn draaien.
Mooi brood Van Menno vers afbakken en smeren maar.............. hmmmm.
Groeten Erik
Wat ik uiteindelijk gedaan had:
Mooie olijfolie, truffel, kastanje paddestoel, zout, peper, gezouten ansjovis en een beetje aceto in een kookzak gedaan.
30 minuten op 85 graden in de Roner en daarna warm fijn draaien.
Mooi brood Van Menno vers afbakken en smeren maar.............. hmmmm.
Groeten Erik
Re: Truffelsalsa
check de site van het programma van keuringsdienst van waarde. Er gaat een aflevering over truffel salsa. Leuk om te zien!!
