50/50 met limoen maakte ik er "faux caviar" mee. Maar da's al ff geleden. Naar mijn goesting is het een beetje te bitter, daarom gebruik ik het niet puur. De laatste tijd werk ik er niet meer mee....
Ik heb het zelf nooit gebruikt wel al zitten zoeken.
Ferran Adria gebruikt het ook vaak. Het de zest die men gebruikt. In het boek van El Bulli 2003-2004 sttst een foto van de yuzu, ziet er uit als een pakje japanse producten uit de toko. Ik heb het echter nog niet kunnen vinden. Zou het wel eens willen proberen.
Weet iemand of het op kefir lime lijkt?
"Emancipatie: hij is lekker in bed maar koken kan hij niet."
Kees van Kooten
Wij kochten het bij Yama food uit Utrecht de importeur.....we kochten zakjes met schilletjes die hakte we, deden we yuzu sap en cirtoenolie, zodat je een soort dressing krijgt en daar marineerde we blue fin mee en canadeese wilde zalm, we hadden ook couilis ook van Yama en daar maakte we Yuzu roomijs mee en Yuzu saus voor bij de tarbot met scheermes.........en ooit heb ik ze in Bangkok om Night market zien liggen
Hoi
Van de week pas voor het eerst, puur yuzu sap geproefd. Schilletje kende ik al een tijdje. Nu ook het sap gekocht.
Kost inverhouding tot de schillen peanuts. Beetje rare kleur, niet helder maar wel heel smaakvol
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth www.koksforum.nl
Deze week van de groenteboer verse yuzu kunnen krijgen, maar ben er niet echt enthousiast over.
De prijs was bijna 70 euro per kilo en de vrucht zelf zit bijna helemaal vol met pitten. Het rendement is dus erg laag.
Ik heb van de schil yuzu olie gemaakt en van het beetje vruchtvlees een sorbet ik vond zelf de smaken wel oke, maar proefde weinig tot geen verschil dan wanneer ik het maak met yuzu-sap dus kosten technisch zou ik gewoon voor het yuzu-sap gaan of de gevriesdroogde schillen.
Je kan echt alle kanten uit met Yuzu
Bv heerlijk in een ganache van chocolade om macarons mee te vullen
Yuzusorbet verwerken in een koud voorgerecht
je kan er wat bij je ponzu saus doen...
enz enz...