bbq saus
-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 24 nov 2007, 21:11
- Locatie: berlicum
- Contacteer:
bbq saus
heeft er iemand een top recept van een bbq saus bijv zoals gordon ramsay hem een paar weken geleden maakte in amerika
Re: bbq saus
Er zijn verschrikkelijk veel BBQ sauzen; Amerikanen maken er een hele wetenschap van. Veel jaarlijkse competities zijn er ook. Grofweg zijn er 4 stijlen: north-carolina, memphis, kansas city en texas. Veel bevatten iig ketchup, stroop (ketjap manis kan ook), suiker, paprika(poeder), tomatenpuree, ui, knoflook, worcestershiresaus, azijn, tabasco, mosterd en vaak allerlei kruiden. Er zijn ook veel 'geheime' ingredienten als koffie, chocola, bourbon, ananassap etc.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: bbq saus
Yep...
Als je een beetje knap googled kom je dan ook veel amerikaanse blogs recepten tegen met recepten voor worstjes, coleslawtjes en andere BBQ gerelateerde zaken van fanatieke hobbyisten!
Als je een beetje knap googled kom je dan ook veel amerikaanse blogs recepten tegen met recepten voor worstjes, coleslawtjes en andere BBQ gerelateerde zaken van fanatieke hobbyisten!
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: bbq saus
Onovertroffen is de Jack Daniel's bbq sauce. Heb daar eens van mogen genieten tijdens een bbq in Tennesee, in de buurt van Lynchburg, waar Jack Daniel's gemaakt wordt, onvergetelijk.
Re: bbq saus
Lynchburg....tja dat zal niet zo'n vrolijke stad zijn geweest voor de afschaffing van de slavernij.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: bbq saus
Waar die Amerikanen ook een wetenschap van maken: chilisauzen. Vooral deze vind ik geweldig:

Professor Phardtpounders Colon Cleaner (vrij vertaald: Professor Ruftstamper’s darmspoeling)

Professor Phardtpounders Colon Cleaner (vrij vertaald: Professor Ruftstamper’s darmspoeling)
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: bbq saus
Inderdaad Maurits, niet al te vrolijk, maar daar is Jack voor, na een halve liter van dit schroeiende vocht achter de kiezen is alles draaglijk.
Re: bbq saus
De BBQ saus van Rudolf van Veen heb ik al een paar keer gemaakt en die is echt top!
http://www.tasteoflife.tv/recepten/rece ... becuesaus/
Succes
Joep
http://www.tasteoflife.tv/recepten/rece ... becuesaus/
Succes
Joep
Re: bbq saus
1 kilo diepvries paprikareepjes (ardo)
3 flinke uien
3 spaanse pepers
1/2 bleekselder
1 bosje koriander
5 tenen knoflook
4 eetlepels bruine kandysuiker
1 dl limoensap
2 eetlepels worcestershiresaus (Lea&Perrins)
2 eetlepels chilipoeder
2 eetlepels paprikapoeder
3 liter ketchup van Heinz
Ui in ringen, pepers ontpitten en klein snijden, bleekselder snijden, knoflook vijzelen en smaen met de paprikareepjes aanbakken in olie. Als het begint te bruinen de rest erbij(excl. koriander). Aan de kook brengen - goed blijven roeren anders bakt het direct aan - en dan direct wegzetten (gehakte koriander erbij). Dag laten staan. Andere dag proeven.
Ik heb deze zelf een beetje bedacht. Was in Louisiana en had zulke lekker saus geproefd. Ben maanden bezig geweest om dit resultaat te kjrijgen. Het geheim is toch wel de combinatie van bleekslederij, limoen en koriander.
Veel plezier
3 flinke uien
3 spaanse pepers
1/2 bleekselder
1 bosje koriander
5 tenen knoflook
4 eetlepels bruine kandysuiker
1 dl limoensap
2 eetlepels worcestershiresaus (Lea&Perrins)
2 eetlepels chilipoeder
2 eetlepels paprikapoeder
3 liter ketchup van Heinz
Ui in ringen, pepers ontpitten en klein snijden, bleekselder snijden, knoflook vijzelen en smaen met de paprikareepjes aanbakken in olie. Als het begint te bruinen de rest erbij(excl. koriander). Aan de kook brengen - goed blijven roeren anders bakt het direct aan - en dan direct wegzetten (gehakte koriander erbij). Dag laten staan. Andere dag proeven.
Ik heb deze zelf een beetje bedacht. Was in Louisiana en had zulke lekker saus geproefd. Ben maanden bezig geweest om dit resultaat te kjrijgen. Het geheim is toch wel de combinatie van bleekslederij, limoen en koriander.
Veel plezier
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: bbq saus
Waar/bij wie heb je dat geproefd in het altijd gezellige Louisiana?
-
- Berichten: 12
- Lid geworden op: 21 jun 2009, 12:23
Re: bbq saus
Goede recepten. Ook eens wat proberen. Altijd lekker bij een goede bbq een heerlijke bbq saus.