Wat kook jij vandaag?

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Wat kook jij vandaag?

Bericht door Leo »

Topic dus over wat je zelf gaat koken thuis of aan koken bent of net heb gegeten / gedronken.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

ben bezig met koken.

Rode poon. 1 filet als tartaar met limoen, olijfolie, groene olijfjes en peper en zout. Ff lekker op 'n toastje.

Zometeen ga ik dan de andere filet bakken in roomboter met mayonaise en terri yaki.

En heb 'n dorade gekocht..die stop ik vol met limoen / tijm / rozemarijn / knoflook / laurier / Sechuan Peper

zit nog te twijfelen of ik 'm bak of in aluminium folie in de oven.....
en .ik gok dat ik wat verse frietjes er bij bak..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Pieter
Berichten: 744
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter »

Balletje gehakt gegaard in wat glace met bouquetje, en wat gebakken aardappels met broccoli. Gewoon lekker simpel. Hou er niet meer zo van om thuis uitgebreid te koken. Helaas zijn het hier thuis niet echt fijnproevertjes, en ik hou niet van al die afwas.
mark_s
Berichten: 121
Lid geworden op: 03 nov 2005, 12:02
Locatie: Enkhuizen

Bericht door mark_s »

zuurkoolstamp met worst
mark_s
Berichten: 121
Lid geworden op: 03 nov 2005, 12:02
Locatie: Enkhuizen

Bericht door mark_s »

wel van die lekkere zoute hema worst
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

'k het 'n kip gekocht (ja..ik weet het, misschien niet de beste tijd)

boutjes geroerbakt met sambal en terri yaki

en de borst op karkas gevuld met tijm/laurier/rozemarijn/knoflook/boter/peper/piment en zout.

meer heb ik niet in huis..
anyway..ik ga lekker eten zo.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Pieter
Berichten: 744
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter »

Vandaag op de zaak gevulde varkenslende met pruimen , kriel , mixje van groenten.

Ben wel benieuwd wat de rest altijd op de zaak eet. Bij ons is het in iedergeval vaak niet veel soeps.
Willem-chef
Berichten: 150
Lid geworden op: 18 feb 2006, 00:08

Bericht door Willem-chef »

veel sla altijd, en verder van alles, van soms een schnitzeltje met frietjes tot een stukje vis met hollandaise en gekookte rosevals
of rijst met taliban-mix :P
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Bericht door Webmaster »

Ik heb vandaag een lekker pompoen risotto gemaakt met gebakken champignons, bosui, mascarpone, en parmezaanse kaas. en een glaasje rode wijn.
Kokforum.nl : de website voor koks
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

ik gisteren bami en vandaag op school koken :D

kalfswang met groene linzen en jus afgemaakt met dragon

creme van canellibonen met peterselie croutons en iets truffel

lauw gegaard buiksprek met mousseline van kapucijners, doperwtenpuree met pomme nature en schuim van rook en cognac

Goulash "mile joshef" met szilpe pasta
Willem-chef
Berichten: 150
Lid geworden op: 18 feb 2006, 00:08

Bericht door Willem-chef »

ralph schreef:ik gisteren bami en vandaag op school koken :D

kalfswang met groene linzen en jus afgemaakt met dragon

creme van canellibonen met peterselie croutons en iets truffel

lauw gegaard buiksprek met mousseline van kapucijners, doperwtenpuree met pomme nature en schuim van rook en cognac

Goulash "mile joshef" met szilpe pasta
flink aan de peulvruchten dus! :roll:
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

ja is de opdracht.
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

ik ga zo eens een boterham eten.. of beetje pasta.. :D
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

ik neem drink ontbijt..
daarna schnitzels gok ik zo.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

oef lekker

heb ook nog muslie met bovruchten bio yoghurt
Dhr. van de kaart
Berichten: 3
Lid geworden op: 05 feb 2006, 15:42
Locatie: Raamsdonksveer
Contacteer:

Bericht door Dhr. van de kaart »

Ik heb net Zwaan op met brood lekker 2 uur snacht's...
sorry
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

ik eet dat vandaag...

Zwanenborst Filets, en dit is geen gein.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
mark_s
Berichten: 121
Lid geworden op: 03 nov 2005, 12:02
Locatie: Enkhuizen

Bericht door mark_s »

ik denk dat ik steranijs vanille pannekoeken voor mijn collega's ga maken
nog nooit gedaan maar misschien verassend :)
Pieter
Berichten: 744
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter »

Was vandaag weer drama, snijbonen met met pruimen gevulde varkenslende en aardappel garni heeft zo weinig indruk gemaakt dat ik geen idee meer heb wat het was.
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

ik heb vanavond als voorafje gebakken makreel op.
daarna 'n gebakken tong 3/4. Beetje kuit, dat is jammer..maar daar kom je niet onder uit in deze tijd..Hij was wel erg lekker!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

ik gebakken entrecote met brunoise van aardappel champion en augurk.

daara coquille met gebakken bloemkool, pasta en witte truffel (olie)
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

eerst entrecote??? en daarna coquille??

en die witte truffel olie....wat voor spul is dat precies.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

ja had nog maar een entreco liggen

van die ah meuk.. maar als je die niet verhit gaat het nog wel
Mitch
Berichten: 18
Lid geworden op: 03 feb 2006, 01:29
Locatie: Amsterdam

Bericht door Mitch »

kabeljauw op de huid gebakken, aardappelpuree en wat gestoofde groene kool... 8)
Bij twijfel iets meer...
_Marjon_

Bericht door _Marjon_ »

Ik ga kipkerrie met rijst maken :lol:
Pieter
Berichten: 744
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter »

Ga even naar meijer om een lekkere rollade te scoren en bij de groentenboer nog wat wintergroentjes. Maar dat zie ik altijd in de winkel pas, kan ook iets heel anders worden :)
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

ik ben een dagje vrij .. wordt dus uit eten :D
Pieter
Berichten: 744
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter »

Erwtensoep, 2 pannen.
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

hebben zuurkool van de chef op... alleen zonder banaan deze keer :(
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

vanavond huisbereide pizza :D was lekker en nu een groot bord met veel pasta, knoflook rode peper sjalotjes en picudo olie
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Bericht door Webmaster »

Mijn echtgenote heeft een lekkere garnalen curry gemaakt...........kan je me voor wakker maken; Jyothi komt uit India dus ik eet eigenlijk altijd lekker :)
Kokforum.nl : de website voor koks
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

jij hebt ook altijd geluk he....

ik heb vandaag indo food afgehaald...
lekker pittig...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

zo raviolie maken met paddestoelen en voor de rest zullen het wel toatjes worden heb nog een verzamling kaas waar in vanaf moet
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

had van de week ff poontje gehaald..echt lekker

gevuld met knoflook, tijm, rozemarijn, citroen, peper en zout, groene thee...
dan in zijn geheel, insmeerd met olijfolie in de oven..

Afbeelding
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

jahoor :D ziet er goed uit
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

heb net franse lam's nierstjes op, met dragon/grove mosterd/ boter gegaard, daarna lekker in olie knoflook en uitje aangefruit, afgeblusd met rode wijn..ingekookt... en de niertjes gesneden er bij..

Ga nu lekker gamba's eten en heb ook nog iktvis...
daarna een simpele zalm forel...

ff kijken wat ik daar mee ga doen..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Pieter
Berichten: 744
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter »

Vandaag beetje bij elkaar geschraafte maaltijd maar het was wel erg lekker. Beetje ovenaardappels, met een fris sausje van creme fraiche. Daarbij beetje salade met rouwkost, even snel wat knoflookcroutons bij gemaakt. En had in de koelkast een stuk varkensfilet liggen. Lekker hoog op smaak kruiden, tijm, rozemarijn, knoflook. van plakken doorregen spek een grote plak maken en de filet in rollen, mooi opbinen en rustig aanbraden. Die filets snijdens ze tegenwoordig alles af, zat geen vet meer op, en dat terwijl dat vlees al zo mager is. Afijn, vleestermometer dr in en op 130 garen. Echt super quisson :)
Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 344
Lid geworden op: 24 apr 2006, 22:06

Bericht door Tim »

ik zit te denken aan wat italiaans voor morgen gewoon een pasta met een heerlijke frisse salade of misschien wat aziatisch..lekker man.
ideeen? brengt u ze maar, ik ga morgen pas rond 14:00 boodschappen doen dus.. :P

één goede avond nog heren.
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

net kreefkes en coquille's gehaald stukje kalfssentreco ...
Barbara
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 nov 2007, 18:20
Locatie: Deventer

Re: Wat kook jij vandaag?

Bericht door Barbara »

Nou,dit topic loopt niet echt meer dus laat ik hier maar weer wat neerzetten.

Wij hebben gisteravond heerlijk gegeten en waren daarna kogelrond.

Gekookte Artesjokken met sterke knoflookmayonaise gemaakt van olijfolie en een pittige kaassaus van extra belegen of oude kaas met iets Zwitserse strooikaas.
Hierbij stokbrood of Turksbrood.
Dit is een sjiek doch goedkoop etentje :D

Groetjes Barbara
PUUR gast!!!
Berichten: 5
Lid geworden op: 19 aug 2008, 23:44

Re: Wat kook jij vandaag?

Bericht door PUUR gast!!! »

Lekker stukkie schelvis op spinazie gebeakken in sinaasappel olie met een pureetje erbij!!!
Silvan
Berichten: 6
Lid geworden op: 31 aug 2008, 11:29

Re: Wat kook jij vandaag?

Bericht door Silvan »

Een pizza met mozzarella(L)
Met als toetje een bolletje ijs en een sabayon van speculaas. heerlijke koud/warm sensatie.
lesley
Berichten: 45
Lid geworden op: 30 sep 2008, 10:23
Locatie: regio oosterhout

Re: Wat kook jij vandaag?

Bericht door lesley »

kook vandaag effe nie, wordt pannenkoeken en ballenbak vandaag
Plaats reactie