ik ben van plan een nieuw mes te kopen, maar nou twijfel ik tussen een santuko of een "westers"koksmes. Ik hoop dat jullie mij antwoord kunnen geven op mijn vragen.
Ik wil een mes zonder krop. Mijn oude kan ik niet meer over de volledige snede gebruiken doordat die afgeslepen is tov de krop.
Wat zijn nog meer verschillen tussen een santuko en een "gewoon" koksmes, behalve de ronding van de snede?
Zijn de messen van de gerenommeerde westerse fabrikanten allemaal geslepen in een grotere hoek als japanse? en geldt dit ook voor "westerse" santuko's?
Ik heb nog geen merk op het oog, ik ben alleen nog aan het inventariseren.
alvast bedankt
santuko of "westers" koksmes?
santuko of "westers" koksmes?
Als ik zelf niet kook, lijdt ik honger!
Re: santuko of "westers" koksmes?
er zijn al wat topics over. Maar ik ben erg benieuwd naar je bevinden.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: santuko of "westers" koksmes?
Ik heb uiteraard al door het forum gezocht, maar de discussie verzandt al heel snel in de verschillende merken messen die iedereen heeft en hoe fijn men er wel mee werkt.
Ik zoek uitleg over de verschillen tussen de soorten.
Bij de gemiddelde messenboer kan je niet die uitleg krijgen die (opgeleide of hobby-) kok
misschien wel kan geven.
Ik zoek uitleg over de verschillen tussen de soorten.
Bij de gemiddelde messenboer kan je niet die uitleg krijgen die (opgeleide of hobby-) kok
misschien wel kan geven.
Als ik zelf niet kook, lijdt ik honger!