Eetbare menukaart bij Ivy in Rotterdam.

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Eetbare menukaart bij Ivy in Rotterdam.

Bericht door Leo »

Eetbare menukaart!
Afbeelding
Francois belde me afgelopen vrijdag al met dit nieuws! Ze zijn er ingeslaagd om met een foodprinter, op eetbaar papier (bekend van noga) met groenten kleurstof de menu kaart te printen. Best grappig, zou zouden er best leuke toepassingen voor kunnen zijn.
Ivy in Rotterdam is in nederland volgens mij best toonaangevend kwa vernieuwing.
Restaurant Ervaring in Ivy, Rotterdam
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 734
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Eetbare menukaart bij Ivy in Rotterdam.

Bericht door jeroenbr »

Dit idee is al een poosje gaande @ moto in amerika/chicago. Elke avond smaakt de menu kaart anders
Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Eetbare menukaart bij Ivy in Rotterdam.

Bericht door chef-dave »

is hetzelfde principe van de jaren geleden zeer populaire breng een foto naar je bakker en hij print deze op een laagje hostiepapier. Was toen een succes en werden zelfs speciale printers voor verkocht bij silleto.
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Eetbare menukaart bij Ivy in Rotterdam.

Bericht door Leo »

Eetbare menukaart bij Carlton Ambassador

Kreuger, chef-kok van het Carlton Ambassador-hotel in Den Haag, heeft een menukaart ontwikkeld die niet alleen eetbaar is, maar ook nog eens goed smaakt. Sinds anderhalve week kunnen de gasten in de bar-bistro Rubens van het hotel hun menukaart als prettige appetizer gebruiken nadat de bestelling is opgenomen.

Het menu is gedrukt op eetbaar papier en vervolgens verwerkt op een dun crackertje van rijstpapier, olijfolie en Parmezaanse kaas. Kreuger heeft hiermee dus veel aandacht besteedt aan de smaak en structuur.

Bron: www.hotellerie.nl

:mrgreen:
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Plaats reactie