Het gebruik van een koksmuts.
-
- Berichten: 7
- Lid geworden op: 20 jan 2008, 12:19
- Locatie: Overdinkel
Het gebruik van een koksmuts.
het gebruik van een koksmuts is in elk bedrijf nog niet aan de orde.
wat vinden jullie ervan, vinden jullie het alleen nodig bij lang haar of ook bij kort.
wat vinden jullie ervan, vinden jullie het alleen nodig bij lang haar of ook bij kort.
Re: Het gebruik van een koksmuts.
Persoonlijk vind ik het wel netjes staan, in noord-amerika zie je het trouwens veel meer heb ik het idee.
Verder loop je inderdaad nogsteeds kans op haren, maar dat is een kwestie van je ogen open houden.
Verder loop je inderdaad nogsteeds kans op haren, maar dat is een kwestie van je ogen open houden.
Re: Het gebruik van een koksmuts.
snap wel dat het netjes is en staat
maar vind het ook erg onhandig dus gebruik er ook geen
maar vind het ook erg onhandig dus gebruik er ook geen
Re: Het gebruik van een koksmuts.
en dan heb je nog het verschil tussen muts / petje.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Het gebruik van een koksmuts.
ogen open houden gaat je niet helpen, tuurlijk als je mazzel hebt, maar een blonde haar zie je bijna niet! Tevens vind ik het vreemd dat een kok een muts op moet doen...vaak ook nog kort haar, en de gastheer niet?!?!Eelco_87 schreef: Verder loop je inderdaad nogsteeds kans op haren, maar dat is een kwestie van je ogen open houden.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Het gebruik van een koksmuts.
Staat wel netjes een keuken vol koks met muts en nette kleding..
Zeker met een grote brigade geeft het wel een mooie uitstraling,, Amstel,, Terry???
Alleen inderdaad zijn het ondingen en ik zal er niet snel een opzetten.
Meeste koks hebben inderdaad kort haar.
en lekker warm boven het fornuis,,, dus lekker kriebel onder je muts,, flink krabben met als gevolg nog meer kans op extra minder prettige ingredienten in het eten
Zeker met een grote brigade geeft het wel een mooie uitstraling,, Amstel,, Terry???
Alleen inderdaad zijn het ondingen en ik zal er niet snel een opzetten.
Meeste koks hebben inderdaad kort haar.
en lekker warm boven het fornuis,,, dus lekker kriebel onder je muts,, flink krabben met als gevolg nog meer kans op extra minder prettige ingredienten in het eten
Re: Het gebruik van een koksmuts.
Ik gebruik een petje.
Nadeel petje: te strak, einde van de dag hoofdpijn.
Nadeel muts: te hoog, stoot steeds aan de afzuigkap.
Ik denk dat ik voor het franse model schildersmuts ga, als jullie begrijpen wat ik bedoel. (beetje zoals een baret van het leger alleen wat losser)
Nadeel petje: te strak, einde van de dag hoofdpijn.
Nadeel muts: te hoog, stoot steeds aan de afzuigkap.
Ik denk dat ik voor het franse model schildersmuts ga, als jullie begrijpen wat ik bedoel. (beetje zoals een baret van het leger alleen wat losser)
Domme vragen bestaan niet, alleen domme antwoorden.
Re: Het gebruik van een koksmuts.
das pas debiel zo'n lijkende pizza-muts.. heeft niets van standing of dergelijke...kwemel schreef:Ik gebruik een petje.
Nadeel petje: te strak, einde van de dag hoofdpijn.
Nadeel muts: te hoog, stoot steeds aan de afzuigkap.
Ik denk dat ik voor het franse model schildersmuts ga, als jullie begrijpen wat ik bedoel. (beetje zoals een baret van het leger alleen wat losser)
Gewoon houden op geen muts .. en netjes verzorgt

Of wil je dat alle koks op hun 60ste kaal zijn

Re: Het gebruik van een koksmuts.
Wat dachten jullie van zo'n haarnet-pet, luchtig én houdt je haren uit het eten. Wie durft de hippe first-mover te zijn



When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: Het gebruik van een koksmuts.
Of deze balaklava als je niet wilt dat baard en neusharen in je eten kunnen vallen, ze zijn gemaakt van brandwerend materiaal



When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: Het gebruik van een koksmuts.
zoiets ongeveer moeten wij dragen op school..Maurits schreef:Wat dachten jullie van zo'n haarnet-pet, luchtig én houdt je haren uit het eten. Wie durft de hippe first-mover te zijn![]()
die dikke rotzooi zit irritant en is warmer dan een klassieke toque op den duur...
kort haar is nog steeds het beste vind ik persoonlijk
Re: Het gebruik van een koksmuts.
Hier is mijn koksmuts.
Zolang je maar iets op je hoofd hebt staan naar mijn mening. Of gel in je haren hebt.
Je moet er rekening mee houden dat vele van de scholieren in een open keuken terechtkomen waar ofwel geen tok gedragen wordt ofwel een pet of iets anders moderns.
En wees nou eerlijk, vinden jullie die witte papieren toks of die netjes er nou echt mooi uitzien, dikwijls met een mooie bruine plek vanvoor van het zweet. Neen dank u, als ik dat zie heb ik gedaan met eten.

Zolang je maar iets op je hoofd hebt staan naar mijn mening. Of gel in je haren hebt.
Je moet er rekening mee houden dat vele van de scholieren in een open keuken terechtkomen waar ofwel geen tok gedragen wordt ofwel een pet of iets anders moderns.
En wees nou eerlijk, vinden jullie die witte papieren toks of die netjes er nou echt mooi uitzien, dikwijls met een mooie bruine plek vanvoor van het zweet. Neen dank u, als ik dat zie heb ik gedaan met eten.

-
- Berichten: 76
- Lid geworden op: 12 mei 2009, 18:47
Re: Het gebruik van een koksmuts.
Maurits schreef:Of deze balaklava als je niet wilt dat baard en neusharen in je eten kunnen vallen, ze zijn gemaakt van brandwerend materiaal![]()
wij dragen burka's in de keuken

''Trots om een voedsel bereidende, roerende, lepelzwaaiende, perfect op smaak gebrachte kok te zijn''
Re: Het gebruik van een koksmuts.
Deze muts kom ik zo nu en dan tegen, meestal als ik turkse pizza ga halen.....
Re: Het gebruik van een koksmuts.
Ik heb al eens ergens een petje moeten dragen, dat waren petjes met van die luchtgaatjes. Staat wel strak iedereen een petje op !! Maar verder vind ik dat je daar zelf over moet kunnen beslissen.
Re: Het gebruik van een koksmuts.
Wij hebben in onze zaak petjes voor iedereen gekocht, kregen super veel klachten vervelend, hoofdpijn, iritant enz... van de jongens
Heb als chef 6 maanden blijven volhouden, maar tijdens de zomer kreeg ik er zelf ook verschrikelijke hoofpijn van.
En nu zijn wij terug een petloze FRISSE keuken.
Heerlijk

Heb als chef 6 maanden blijven volhouden, maar tijdens de zomer kreeg ik er zelf ook verschrikelijke hoofpijn van.
En nu zijn wij terug een petloze FRISSE keuken.
Heerlijk


