Ik ben de laatste tijd echt helemaal verzot op stoofpotjes!
En nu heb ik dit kookboekje Tajine (Bol.com) in bestelling staan.
In de Biblion recensie lees ik de volgende tekst:
Een geschikte pan is natuurlijk wel zo makkelijk. Maar mogelijk bedoelt men hierboven, dat zonder deksel de condens niet wordt opgevangen.Ook mensen die (nog) geen tajine in hun bezit hebben, kunnen de recepten uit dit boek maken. Dan met een gewone braadpan, al wordt het gerecht lekkerder wanneer het op de originele manier bereid wordt.
Wat het voordeel van een tajine is, begrijp ik ook: Vocht verzamelt zich in de nok, en dat condenseert dan beter. Tsjah, dat heeft die Demeyere dan weer niet.
Om te stoven (en voor soepen) heb ik 2 mooie pannetjes op het oog:
1) Een All Clad tajine. Hij is net even te hoog voor in m'n oven. De wand/bodem van de tajine lijkt mij geen conische vorm te hebben.
2) Of een conische sudderpan/ stoofpan van Demeyere. Past ook in m'n oven.
Verder kook ik met enige regelmaat voor vrienden; 4 tot 6 man.
Ik zweer bij rvs materiaal. En daarmee valt Le Creuset voor mij af.
Wat voor mij de doorslag mogelijk gaat geven, is: Hoeveel profijt heb ik met een tajine nou van die kegel-vorm? Zal het verschil met de Demeyere sudderpan nihil zijn?
Graag hoor ik jullie mening. Wat zien jullie als voor- en nadelen?
Groet, Marco

