
de perfectionist
-
- Berichten: 16
- Lid geworden op: 04 jun 2008, 21:18
- Locatie: Assen
de perfectionist
de perfectionist: het boek wat het leven verteld van bernard loisseau, de franse 3 sterren chef die zelfmoordpleegde na het horen dat hij zijn 3e ster zou verliezen, wat nie eens gebeurd is. geen kookboek maar wel super om te lezen.


Grenzen bestaan niet, alleen de randen van het bord..
Re: de perfectionist
heb hem ook gelezen echt een super mooi boek
bernard loiseau was al 1 van me helden maar nou alleen nog maar meer
wat die kerel allemaal wel niet heeft moete doorstaan.
het enige jammere van het boek is dat ze de heletijd over klanten praten ipv gasten
van de zomer al een vakantie geboekt richting bourgonge, zou vast wel in sallieau terecht komen.
bernard loiseau was al 1 van me helden maar nou alleen nog maar meer
wat die kerel allemaal wel niet heeft moete doorstaan.
het enige jammere van het boek is dat ze de heletijd over klanten praten ipv gasten
van de zomer al een vakantie geboekt richting bourgonge, zou vast wel in sallieau terecht komen.
Winners Never Quit, Quitters Never Win!
Re: de perfectionist
Echt mooi boek wat veel prijs geeft van de franse keuken van toen en nu. Echt de moeite waard om te lezen!
Re: de perfectionist
vind het een leuk boek om te lezen, maar weet iemand of er nog meer van zulke soort boeken zijn te vinden?
alvast bedankt,
gr marcel
alvast bedankt,
gr marcel
Re: de perfectionist
The making of a chef - Michael Ruhlmanbockey schreef:vind het een leuk boek om te lezen, maar weet iemand of er nog meer van zulke soort boeken zijn te vinden?
alvast bedankt,
gr marcel
The soul of a chef (the journey towards perfection) - Michael Rulman
Keuken Confessies - Anthony Bourdain
Uitgekookt - Kimberley Whiterspoon en Andrew Friedman
Verhalen fictie die zich afspelen in en om een keuken
The Oysterhouse Siege - Jay Rayner
Troost - Ronald Giphart
Re: de perfectionist
meisjeskok .... 

Re: de perfectionist
Als je geïnteresseerd bent in culinaire essays of verhalen, dan is er is echt een overdaad aan leeswerk. Te veel om op te noemen, maar dit zijn de toppers (ze hebben meestal meerdere titels op hun naam). Ik heb degenen die schrijven over chefs of het leven als kok dikgedrukt (vaak zijn het ook autobiografieën).
De grand old ladies:
Elizabeth David
M.F.K. Fisher
De grand old boys:
Antoine Brillat-Savarin
James Villas
Calvin Trillin
Raymond Sokolov
De sterren van nu:
Anthony Bourdain
Susan Herrmann Loomis
Ruth Reichl
Amanda Hesser
Michael Ruhlman
Andrew Dornenburg
Jeffrey Steingarten
Alan Richman
Russ Parsons
Peter Kaminsky
Bill Buford
Nigel Slater
Kimberley Witherspoon
Marco Pierre White
Simon Wright
Raymond Blanc
Michael Pollan
Jacques Pepin
Hugh Fearnley-Whittingstall
Stefan Gates
Dit zijn natuurlijk de Angelsaksische helden, maar uiteraard kent Nederland ook wel een paar schrijvers (minder interessant in mijn ogen, sorry):
Joep Habets
Johannes van Dam
Sylvia Witteman
Onno Klein
Aanvullingen zijn natuurlijk altijd welkom.
De grand old ladies:
Elizabeth David
M.F.K. Fisher
De grand old boys:
Antoine Brillat-Savarin
James Villas
Calvin Trillin
Raymond Sokolov
De sterren van nu:
Anthony Bourdain
Susan Herrmann Loomis
Ruth Reichl
Amanda Hesser
Michael Ruhlman
Andrew Dornenburg
Jeffrey Steingarten
Alan Richman
Russ Parsons
Peter Kaminsky
Bill Buford
Nigel Slater
Kimberley Witherspoon
Marco Pierre White
Simon Wright
Raymond Blanc
Michael Pollan
Jacques Pepin
Hugh Fearnley-Whittingstall
Stefan Gates
Dit zijn natuurlijk de Angelsaksische helden, maar uiteraard kent Nederland ook wel een paar schrijvers (minder interessant in mijn ogen, sorry):
Joep Habets
Johannes van Dam
Sylvia Witteman
Onno Klein
Aanvullingen zijn natuurlijk altijd welkom.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: de perfectionist
Heb de perfectionist ook gekocht, €12,50
Ben benieuwd!
Ben benieuwd!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: de perfectionist
Eigenlijk heeft hij gelijk! Gasten laat je toch niet betalen!!Joost K schreef:
het enige jammere van het boek is dat ze de heletijd over klanten praten ipv gasten
.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook