Pijlstaart Inktvis
Zelf vind ik dit echt leuk ingredient! Zal binnenkort hem eens wat duidelijker fotograferen. Kom hier dus nog op terug.
Pijlstaart inktvis
Pijlstaart inktvis
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Pijlstaart inktvis
Hoe pas je dit precies toe? Wat voor smaak, structuur? Wat kan je ermee? Kan je het goed bakken? Of juist niet en rauw verwerken in een salade? Goede smaakmaker?!
Re: Pijlstaart inktvis
zal d'r wel wat van posten.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Pijlstaart inktvis
Heerlijk om te vullen ook, met auberginepuree, olijven, tomaat en parmazaan!
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: Pijlstaart inktvis
Ik noem ze altijd sepia's, weet niet of dat dezelfde zijn als op de foto maar denk het wel.
Ze zijn ongeveer een wijsvinger lang en hebben veeeeel meer smaak dan die "witte rubberlapjes" die je kant en klaar koopt
Schoonmaken:
-> Kop er af trekken, meestal is het inktzakje er uit, want die verkoopt men als "nero di sepia" inktvisinkt dus. zoniet... vlekken echt overal, nieuwe koksbuis aan!
-> Ingewanden en "geraamte" er uit trekken. Geraamte is dat ding wat er uitziet als een stuk plastick, als de pijlinktvisjes gewoon zelf dood gaan dan spoelt dit aan op het strand en ziet er uit als een puntig ovaal piepschuim ding. In de dierenwinkel wordt het verkocht voor in de parkietenkooi
-> In de kop zit een hard stuk, dat kun je er uitdrukken, rest intact laten!
-> pas op dat je het bruin gespikkelde velletje niet kwijtraakt bij het schoonmaken, die bepaalt namelijk een deel van de smaak
Ik mag ze graag frituren in z'n geheel als ze niet te groot zijn, d.w.z. de lijfjes en de koppen los uiteraard. even door de bloem vermengt met peper en zout en in gloeiend hete Sansa olijfolie.
Vullen is ook heel lekker vermits je de vulling genoeg voorgaart want te lang in de oven geeft taaie inktvisjes
en ten slotte; op de bakplaat en dan serveren met grof zeezout, peper en een mooie olijfolie gemengd met peterselie, iets limoensap en beetje geperste knoflook en dit mengsel heel even warm maken zodat de aroma's goed vrij komen, Smullen!!
Ze zijn ongeveer een wijsvinger lang en hebben veeeeel meer smaak dan die "witte rubberlapjes" die je kant en klaar koopt
Schoonmaken:
-> Kop er af trekken, meestal is het inktzakje er uit, want die verkoopt men als "nero di sepia" inktvisinkt dus. zoniet... vlekken echt overal, nieuwe koksbuis aan!
-> Ingewanden en "geraamte" er uit trekken. Geraamte is dat ding wat er uitziet als een stuk plastick, als de pijlinktvisjes gewoon zelf dood gaan dan spoelt dit aan op het strand en ziet er uit als een puntig ovaal piepschuim ding. In de dierenwinkel wordt het verkocht voor in de parkietenkooi
-> In de kop zit een hard stuk, dat kun je er uitdrukken, rest intact laten!
-> pas op dat je het bruin gespikkelde velletje niet kwijtraakt bij het schoonmaken, die bepaalt namelijk een deel van de smaak
Ik mag ze graag frituren in z'n geheel als ze niet te groot zijn, d.w.z. de lijfjes en de koppen los uiteraard. even door de bloem vermengt met peper en zout en in gloeiend hete Sansa olijfolie.
Vullen is ook heel lekker vermits je de vulling genoeg voorgaart want te lang in de oven geeft taaie inktvisjes
en ten slotte; op de bakplaat en dan serveren met grof zeezout, peper en een mooie olijfolie gemengd met peterselie, iets limoensap en beetje geperste knoflook en dit mengsel heel even warm maken zodat de aroma's goed vrij komen, Smullen!!
Re: Pijlstaart inktvis
Ook erg lekker in deze combinatie....